Για το αφιερωμα στον τσιτσανη

Καλημερα. Μηπως ξερει κανεις που θα βρουμε ολοκληρη τη συνεντευξη του Τσιτσανη στη Σοφια Μιχαλιτση (μαθαινω ακουστηκε στο προσφατο ολοημερο αφιερωμα στο Δευτερο) Επειδη στο yt τρεχει ενα μικρο αποσπασμα μονον, δεκατριων περιπου λεπτων.

@Γιωργος_Παπαντωνης για δες αυτό. Σου κάνει;

2 «Μου αρέσει»

εύγε!
γιατι να μην κανει? αυτό είναι.
το εχουν ομως στο αρχείο σαν αφιέρωμα στην Σοφία Μηχαλίτση? πολυ κακώς.

1 «Μου αρέσει»

Σ’ ευχαριστω πολυ! Αυτο πρεπει να ειναι.

Ωστοσο πρεπει να σας πω οτι η συνεντευξη δεν ειναι ολοκληρη. Μαλλον ειναι το πρωτο απο τρια μερη, χωρις να ειμαι και σιγουρος. Μονο στο αρχειο της συγχωρεμενης Μιχαλιτση κρυβεται η απαντηση.

υπάρχουν κομμάτια στο ΥΤ, απο αυτη την εκπομπή, που μεταδοθηκε μετα τον θάνατό του 1984.
πχ τι ειπε για Τσαουσάκη, Μπέλλου, Νίνου και άλλους.
τι αλλο ειχε η συνέντευξη που μεταδοθηκε το 1976 στο Τρίτο, δεν το ξερουμε ακόμη.
πως προκύπτει για 1ο μερος 2ο κτλ?
την εχω ανεβάσει και εδω.

artworks-fojjzAN2D44qHTug-Qj1CAA-t500x500

1 «Μου αρέσει»

Καλημερα, φιλε Σπυρο! Το μουσειο Τσιτσανη εχει εκδοσει, πριν μερικα χρονια, ενα βιβλιο με ολες τις συνεντευξεις του Τσιτσανη (παρεμπιπτοντως, εχουν ξεχασει μια που ειχα αποδελτιωσει ο ιδιος οταν πεθανε, ημουν μικρο παιδι ακομα. Δεν ηταν πολυ μεγαλη ή σημαντικη, αλλα υπαρχει). Σ αυτο το βιβλιο, λοιπον, υπαρχει απομαγνητοφωνημενη ολοκληρη η συνεντευξη, για την οποια λεγεται οτι ηταν σε τρια μερη. Αυτη που τρεχει ειναι μαλλον κατι σαν “συμπιλημα” των τριων. Οποτε, ναι, την αναζητω. Θα θελα να τ ακουσω με τη φωνη του.

Το βιβλίο με τις συνεντεύξεις του Τσιτσάνη επιμελήθηκαν το 2015 οι Θεόφιλος και Φωτεινή Αναστασίου και δεν ήταν έκδοση του Μουσείου Τσιτσάνη αλλά ιδιωτική έκδοση εκτός εμπορίου.

Η εκεί απομαγνητοφώνηση αναφέρεται σε δύο μέρη, δηλ. δύο ξεχωριστές εκπομπές. Λίγες διαφορές υπάρχουν μεταξύ της τυπωμένης απομαγνητοφώνησης και του αρχείου που ανέβασε το 1984 η Μιχαλίτση που περιλάμβανε τη συνέντευξη Τσιτσάνη του 1976.

1 «Μου αρέσει»

Α, μαλιστα. Ενδιαφερον, φιλε μου.
Κοιτα: Οντως η επιμελεια ανηκει στους Θεοφιλο και Φωτεινη Αναστασιου, ομως εγω για να αποκτησω το βιβλιο απευθυνθηκα στο Μουσειο Τσιτσανη το οποιο, ειρησθω εν παροδω, αρνηθηκε με περισση ευγενεια να με χρεωσει, πραγμα ομως κατα τα αλλα φυσικο αφου ειναι εκτος εμποριου.
Δεν μπορω να θυμηθω καθολου απο που ηρθε η πληροφορια που με παρακινησε.
Επισης, προφανως δεν γνωριζα ποιος το εξεδωσε, αφου ο τομος δεν αναφερει ονομα εκδοτη ή εκδοτικης. Εμεινα ετσι με την αντυπωση οτι προκειται για εκδοση του μουσειου, πραγμα που αλλωστε θα ηταν και το πιο λογικο, αφου απο το μουσειο το ζητησα και απο κει το ελαβα.
Οπως ειναι σαφες νομιζω, καθολου δεν θα θελα να συσκοτιστει ο ρολος που επαιξαν στην εκδοση η κυρια και ο κυριος Αναστασιου. Ουτε τωρα γνωριζω αυτο το ρολο (περαν της επιμελειας) επειδη κατι τετοιο δεν αναφερεται πουθενα.
Αν ηταν δυο ή τρια τα μερη της συνεντευξης δεν το συγκρατησα καθολου. Ξερετε τωρα: Η ζωη εχει βασανα και συχνα δεν περισσευει φαια ουσια για δευτερευουσας σημασιας λεπτομερειες.
Οσον αφορα τωρα τις λιγοστες διαφορες που υπαρχουν μεταξυ απομαγνητοφωνησης-γραπτης καταγραφης, ειναι οντως μικρες, αλλα αυτο σε ποσοτητα. Πιστευω πως τα οσα λεει ο Τσιτσανης και μενουν εκτος απομαγνητοφωνησης, ειναι σημαντικα. Αλλα ξερετε τωρα πως ειναι αυτα: Καθενας με τη γνωμη του.

1 «Μου αρέσει»