Γιάννης Βαγενάς

http://www.vagenasbouzouki.gr/

Η νέα ηλεκτρονική διεύθυνση του πατρινού οργανοποιού Γιάννη Βαγενά.

Και η αντίστοιχη σελίδα στο facebook:

Στις παρακάνω σελίδες μπορείτε να πάρετε μια μικρή γεύση με φωτογραφίες από τα μουσικά όργανα που κατασκευάζει ο Γιάννης Βαγενάς στην Πάτρα. Κατασκευάζει μπουζούκια τρίχορδα, τετράχορδα, λαϊκές κιθάρες, τζουράδες, μπαγλαμάδες και διάφορα παραδοσιακά μουσικά όργανα. Αξίζει όσοι μένετε Πάτρα ή εδώ κοντά να επισκεφτείτε το πανέμορφο μαγαζί του με όνομα “Πέριξ” και να δείτε από κοντά και κάποια από τα μουσικά όργανα που έχει κατασκευάσει.

Βρίσκεται στην Σταματίου Βουλγάρεως 11, στην Πάτρα και μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο τηλέφωνο 2610322582

ρε παιδια συγνωμη…αυτος ο Βαγενας φτιαχνει μπουζουκια ή ‘‘κατι οτι να ΄ναι’’ και μονο εγω το βλεπω ετσι?

1 «Μου αρέσει»

γιατί το λες αυτό bourbou; προσωπικά τα κείμενα τα βρήκα “ό,τι νά’ναι” σε κάποια σημεία, αλλά από τα όργανα δεν θα το έλεγα. έχει και πειραματισμούς μέσα, δεν το θεωρώ κακό αυτό.
και ποικιλία είδα σε κλασικά μπουζούκια (από το σάιτ, δεν ξέρω πώς είναι από κοντά), και από τον βαγενά έχω παίξει μια πραγματικά λαϊκή κιθάρα, από τα πιο ωραία καινούρια όργανα. δυστυχώς δεν έχω δει άλλα όργανά του μέχρι τώρα.
για τον φίλο που ψάχνει μπουζουκάκι, συμφωνώ απολύτως με τον μπάμπη!

1 «Μου αρέσει»

Μια χαρά μπουζούκια φτιάχνει. Έχω ακούσει 2 τρίχορδα και τζουράδες και δύο κιθάρες, από τα οποία έχω δοκιμάσει τα περισσότερα.

Τα κειμενα του Βαγενά, δεν ειναι “απλα οτι να 'ναι…”
Παραειναι…:112:

Κατά τα τρισένδοξα φοιτητικά χρόνια (δλδ προ αμνημονεύτων ετών) εν Πάτραις, ο Βαγενάς ήταν ο πρώτος οργανοποιός που επισκέφθηκα.

Από κει πήρα το πρώτο μου όργανο, ένα μπαγλαμά της κακιάς ώρας (30.000 δρχ αν θυμάμαι καλά). Σήμερα δε ξέρω τί κατασκευάζει, αλλά από πατρινό φίλο (παίκτης, όχι αστεία), ε, δεν ακούω και τα καλύτερα…

Παιδια ελεος! μη τρελαθουμε κιολας!
http://www.vagenasbouzouki.gr/violin_bouzouki.htm
http://www.vagenasbouzouki.gr/flat_bouzouki.htm

Το θέμα έχει ξεφύγει από τον αρχικό του σκοπό, ο οποίος είναι να βοηθήσουμε το φίλο να βρει όργανο.
Ωστόσο, το όργανο που δεν παίρνεις στα σοβαρά, φίλε bourbou, φωνάρα το ακούω να έχει σε αυτό το βίντεο.

Φιλε babis…φωναρα ξεφωναρα…παντως αυτο μπουζουκι δεν ειναι…και αδυνατω να καταλαβω τι εστι βιολομπουζουκο και γιατι πρεπει να υπαρχει…γενικως ολα αυτα τα ‘‘κατι,περιπου,σαν…’’ υβριδικα κατασκευασματα δε μου λενε κατι αξιοπροσεκτο…φτιαξε ενα μπουζουκακι ή ενα βιολι με το δοξαρι του.φασολαδα με φακες δε φτιαχνεται πως να το κανουμε? τωρα αν θελω να πω στη πεθερα μου οτι δεν ειμαι μπουζουξης αλλα βιολιστης…τοτε μπορει και να το αγορασω! :019:

Ε, πολλοί οργανοποιοί την ψάχνουν για διάφορους λόγους με διάφορα, αυτό δεν είναι κατακριτέο. Σου λέω ότι φτιάχνει κανονικά τρίχορδα (κατά τη γνώμη μου δηλ. αυτά που έχω ακούσει και παίξει). Εγώ δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω.

απλά ζωγράφισες :019:!

Τέτοιο δεν ήταν και το μπουζούκι του Πωλ Μακάρτνεϊ;

Μπάσο.

Ε ναι μωρέ, φυσικά μπάσο!

θα είχε κι αυτός πρόβλημα με την πεθερά του…

αχαχα! κοιτατε να δειτε που οι πεθερες κανουν και ενορχηστρωση!
τουλαχιστον ειναι ελαφρυ το θεμα και κανουμε και καμια πλακιτσα και γελαμε…καλα να ειστε παιδια και οσο καλυτερα να περασετε οτι μενει απο το 3ημερο! :088:

Υπαρχει μπασομαντολινομπουζουκο???..Χμμμ!!!Ναι…Παντως καλα μου ακουγεται στο βιντεο που παρεθεσε ο Μπαμπης…Να πω ομως??Δεν αντεχωωωω…ΑΣΕ ΤΟΝ ΓΚΟΛΕ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙ!!!ΕΛΕΟΟΟΟΟΟΟΟΣ!!!Αν κρινεται off topic ας σβηστει,no problem…Ε μα!!!

(τμήμα του μηνύματος αφαιρέθηκε)

Όσο για μουσικά όργανα, παίζω πάνω από 30 χρόνια, υπάρχουν ποιοτικά πολύ καλύτερα για όποιους κατέχουν από αυτά και έχουν το κατάλληλο αυτί, διαφορετικά όλα καλά ειναι! Ότι πληρώσεις παίρνεις!