Βρήκα καλή ευκαιρία σε μπουζούκι;;;

Γεια σας παιδιά. Βρήκα ένα μεταχοιρισμένο τετραχορδο 10 ετών σε καλή κατάσταση για 300 ευρώ. Παίζω λιγο μπαγλαμά και το θέλω για πρώτο μπουζούκι.

Ο πωλητής το διαφημίζει για μαθητικό αλλά βλέπω ότι το σκάφος εχει πάνω από 30 ντούγιες (38 νομίζω). Ημουν με την εντύπωση ότι τα μαθητικά μπουζούκια γενικά έρχονταν με καμιά 15ρια ντούγιες μόνο. Είναι καλή ευκαιρία, τι νομιζετε; Πόσο θα ήταν καινουριο? Εσείς πόσα θα δίνατε?

ευχαριστώ! Αντώνης

καλώς ήρθες αντώνη!
“μαθητικό” συνήθως είναι είναι ένας όρος που χρησιμοποιούνε για φτηνιάρικα-σκεβρωμένα μπουζούκια, ό,τι πρέπει δηλαδή για να αποθαρρύνουν έναν μαθητή νομίζοντας ότι φταίει αυτός και όχι το όργανο. επίσης οι δούγιες και οι φιγούρες δεν έχουν καμιά σημασία στον ήχο, παρά μόνο στην τιμή. όλα γύρω στις 15-19 έχουνε, απλά τις χαράζουν στα 2 ή στα 4 και μετά γεμίζουνε κόλλα και φιλετάκια. αν προσέξεις, τα ξύλα ανά δύο δούγιες έχουν ακριβώς ίδιο χρώμα και νερά, δηλαδή είναι χαραγμένες στη μέση.
τώρα στην πράξη, καλά κάνεις και κοιτάς στις αγγελίες σε αυτό το μπάτζετ. το συγκεκριμένο δεν φαίνεται απαραίτητα κακό, ΄σως και να είναι προσεγμένο όργανο. αυτό όμως μόνο από κοντά μπορεί να το αξιολογήσει κανείς, αν δεν νομίζεις πως μπορείς να το κάνεις εσύ τότε βρες έναν φίλο (ή δάσκαλο) που θα σου δείξει και μερικά βασικά πράγματα πάνω στο όργανο.
καλή τύχη!

Ευχαριστώ φίλε! Καλά έκανα και ρώτησα δηλαδή… Αυτό είναι το link για περισσότερες λεπτομέρειες https://www.bazaraki.com/el/adv/1861316_bouzouki-mathitiko/

τι πρέπει να κοιτάξω σε ενα μπουζούκι σε γενικές γραμμές, όσον αφορά υλικό, ντουγιες, φιγούρα, βέργα κτλ, για να είμαι σίγουρος οτι δεν αγοράζω μαπα?
Πόσο χάνει από την αξία του σε 5-10 χρόνια ένα καινούριο οργανο? πχ είναι λογικό ενα μπουζούκι καινούριο 800 ευρώ σε 10 χρονια να πέσει 400 (δεδομένου ότι είναι σε καλή κατάσταση βέβαια)?

βασικά να μην είναι σκεβρωμένο (ούτε σηκωμένες οι χορδές να είναι σκληρό, ούτε χαμηλά να ταστάρει). να μην έχει ραγίσματα, να δουλεύουν τα κλειδιά, να είναι καλοχαραγμένοι οι καβαλλάρηδες, ίσια τα τάστα, καλές εφαρμογές ματαξύ των διαφόρων μερών του οργάνου (ειδικά στην ένωση μπράτσου-σκάφους), βολικό μπράτσο…
γενικά ένα όργανο δεν υπάρχει λόγος να χάσει πολλή αξία, ειδικά αν το έχει στρώσει καλός παίχτης. δεν είναι αμάξι ή μηχανάκι.

Ευχαριστώ φίλε liga rosa. Οσον αφορά την βέργα, παίζει πολύ ρόλο αν υπάρχει ή όχι? Με ενδιαφέρει ενα τετραχορδο του Ματσικα, το BZ8 210 για όσους ξέρουν απο μοντέλα. Είναι κοντά στα 400 ευρω και ακουσα καλές κριτικές αλλα δεν ξέρω πόσο θα έπρεπε να με προβληματίζει η απουσία βέργας. Υπ οψην πάντα οτι ψάχνω για πρώτο μπουζούκι και είμαι αρχάριος. Θέλω κάτι καλό που να αντέξει στο χρόνο ομως

νομίζω ο μάτσικας είναι μια αξιοπρεπής επιλογή σε αυτές τις τιμές. τουλάχιστον δεν νομίζει κανείς ότι παίρνει χειροποίητηο όργανο (αν και τα διαφημίζει ως τέτοια).
για την βέργα μη σκας, αν δεν είναι καλής ποιότητας και σωστά τοποθετημένη, καλύτερα να μην υπάρχει καθόλου. αφού δεν έχει βέργα, ας έχει έστω άλλα κατασκευαστικά στοιχεία που θα ενισχύουν την ακαμψία (κόντρες κλπ).

Δυο μπουζουκια ακριβώς τα ίδια, το ένα χωρίς βέργα και το άλλο με βεργα και ακριβοτερο κατά 50 ευρώ. Για ποιο θα πηγαίνατε? Αξίζει τα εξτρα λεφτά? Έχει κάποιο αρνητικό η βέργα?

νομίζω στο τετράχορδο χρειάζεται η βέργα, πιο πολύ από ότι στο τρίχορδο. μόνο να είναι καλής ποιότητας και να μην βαραίνει το μπράτσο.

Μήπως έχει κάποιος εμπειρία η γνώμη για αυτά τα μπουζούκια solist που πουλάει ο Νακας? Είναι πολυ βιομηχανοποιημένα?

νομίζω είναι αυτά ακριβώς που πρέπει να αποφύγεις (και γενικά τον νάκα και άλλα σουπερμάρκετ).

Καλησπέρα, είμαι ερασιτέχνης στο μπουζούκι, είχα ένα όργανο για χρόνια και βγήκε off.
Έκανα μια έρευνα στο ίντερνετ και επειδή δεν είμαι Νικολόπουλος να δώσω κανά χιλιάρικο βρήκα στον Νάκα τα Solist που είναι στα λεφτά που μπορώ να διαθέσω και στο σχέδιο να πω την αλήθεια 1/4 όπως λέει σχέδιο με αετό μπροστά…
Τέλος πάντων θέλω την γνώμη κάποιου πιο έμπειρου, αξίζει να πάρω τέτοιο όργανο…;;;

Πόσα χρήματα έχει αυτό που λες?Τρίχορδο είναι?

το γράφω και στο ακριβώς προηγούμενο μήνυμα (μάρτης '18), το έχουμε πει και πολλές φορές εδώ στο φόρουμ. μακριά από νάκα και λοιπά μαγαζιά που αγοράζουν μαζικά σε εξευτελιστικές τιμές και μετά πουλάνε με κέρδος. μόνο χαμένος θα βγεις, γιατί θα έχεις πληρώσει ακριβά ένα φτηνιάρικο όργανο. μπορείς να πας απευθείας σε κάποιον που κάνει μαζική παραγωγή (πχ μάτσικα) και να πάρεις το πιο απλό μοντέλο.

5 «Μου αρέσει»

Συμφωνώ με το Νικόλα.Στον Μάτσικα το τρίχορδο με τα 360 και 400 ευρώ την κάνεις τη δουλειά σου.

2 «Μου αρέσει»

Ο Νακας φίλε μου εμπορεύεται τα όργανα και δεν τα κατασκευάζει το οποίο δεν είναι κακο.
Τα όργανα ειναι πολυ αξιόπιστα και πολύ καλά για τα λεφτα τους. Έχω δει αρκετά όργανα του, αλλά ουτε ενα σκεβρωμενο, με καθισμένο καπάκι κτλπ…

Πραγματικά απορώ γιατί κατηγορείται ενώ δεν γνωρίζετε.

Κανένας δεν κατηγόρησε τον Νάκα. Ίσα ίσα ελεύθερη αγορά έχουμε και δεν διαφώνησε κανένας.

Δεν έθιξε επίσης κανένας την αξιοπιστία τους, απλά αναφέρθηκε ότι σε αυτά τα χρήματα υπάρχουν δοκιμασμένα αξιόπιστα όργανα με πιο ποιοτικά υλικά.

Δεν κατηγορεί κανένας κανέναν, ο καθένας βάση της εμπειρίας του προτείνει αυτά τα οποία θεωρεί σωστά για να έχει μια πιο safe αγορά ένας αρχάριος η οποιοδήποτε μέλος.

Δηλαδή εσύ τονίζοντας ότι είναι αξιόπιστα τα solist κατηγορείς τον Ματσικα ?
Θεωρώ πως όχι, έτσι και οι υπόλοιποι λένε την άποψη τους.

2 «Μου αρέσει»