Βοηθεια για κλιμακες στο ουτι

Καλησπερα και καλη Ανασταση σε ολους!
Εδω και τεσσερις περιπου μηνες εχω βαλθει να μαθω ουτι. Εχω παρει το βιβλιο του Καλαιτζιδη για να μαθω μονος μου, διοτι λογω ελλειψης χρονου και χρηματων δε γινεται να να παω σε δασκαλο. Το προβλημα λοιπον ειναι τα περιεργα σημεια αλλοιωσης των μακαμιων που περιεχει το βιβλιο. Δεν ξερω που ακριβως να πατησω το δαχτυλο στην ταστιερα για να βγει ο σωστος τονος. Και αναρωτιεμαι. Υπαρχει καποιο site που να εχει τα μακαμια αυτα ηχογραφημενα (δεδομενου οτι δεν εχω ιδεα απο θεωρια ουτε σε δυτικη, ουτε σε βυζαντινη μουσικη); Εστω καποιο βιβλιο με cd στο εμποριο; Εκανα μια αναζητηση στο google και εδω στο φορουμ, αλλα δε βρηκα κατι. Οποιος γνωριζει ας βοηθησει!

http://www.oud.eclipse.co.uk/makamlist.html
http://www.oud.eclipse.co.uk/index.html
http://www.issaboulos.com/archive/index.php (Αν σου ζητήσει I agree, πάτησέ το)

Τα δίνω σε περίπτωση που αργήσει να δει το ποστ σου ο voulou.

ρίξε μιά ματιά στο makam world - πολλά μακάμια οργανομένα στις λογικές τους ενότιτες (jins, ajnas) - βασισμένο βέβαια στην αραβική μουσική θεωρία (πιό χαμιλό κούρδισμα πχ.) αλλά θα χαίρεσαι να δείς δείγματα από το κάθε μακάμ (semai, taksim και longa).

ψάξε καλά, επειδή υπάρχει πολύ υλικό online. επίσης είναι και το φόρουμ στο mikesouds (κάπως μοιάζει με το φόρουμ αυτό) και την υστοσελίδα του μαυροδή κοτάνη, το oudcafe…

καλή δύναμη!

http://www.maqamworld.com/index.html

http://www.mikeouds.com

http://www.oudcafe.com/

Συνηθως η καλυτερη μελετη για να κατανοησεις ενα μακαμι ειναι να μελετησεις ενα σεμαϊ…'η μια λονγκα.Για εμενα η οποιαδηποτε μεθοδος αυτη καθε αυτη δεν μπορει να σε βαλει σε εναν σωστο δρομο…πρεπει καποιος να σου δωσει τις βασεις,οπως εννοειται και ποια σχολη θα υπηρετησεις…και βεβαια τι κουρδισμα και ρεπερτοριο…ειναι πολλα λοιπον,και ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ ΝΑ ΚΟΥΡΔΙΣΕΙΣ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΟΥ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΛΑ.απο αυτο που διαβαζεις παιζεις μια τεταρτη κατω στο Ψηλο Κουρδισμα.