Καλησπερα σας ! Επανηλθα με πιο συγκεκριμενο ερωτημα!
Ενδιαφερομαι για μπουζουκι και λεω να αποφυγω το ετοιμο απο καταστημα μαζικης παραγωγης. Το μπατζετ λεω να το φτασω εως 1500 ευρω το πολυ.
Μου προτειναν τον κυριο Χρηστο Σπουρδαλακη, τον κυριο Τασο Κατσιφη , τον κυριο Γιωργο Καρανδρεα.
Ο κυριος Χρηστος Σπουρδαλακης εχει τιμοκαταλογο και οταν βγαζει οργανο το δημοσιοποιει στη σελιδα. Ξεκινα απο 1200 και το επομενο 1500 της οικονομικης σειρας .
Γνωριζετε αν εχουν οικονομικες σειρες και οι αλλοι δυο, και αν ναι αξιζει να παω σε τετοιες λυσεις απο τον κυριο Χρηστο, τον κυριο Τασο και τον κυριο Γιωργο? Εχετε να μου προτεινετε κατι αλλο ?
Θα χαρω να κανουμε διαλογο με επιχειρηματα και ολες τις αποψεις τις σεβομαι.
Σας ευχαριστω πολυ
ζητάς απο τα μέλη να κάνουν κατι που μπορείς να το κάνεις (πολυ καλύτερα), μόνος σου.
πιάνεις το τηλέφωνο η τους επισκέπτεσαι, και μαθαίνεις τα πάντα.
και αν έχεις ορεξη, κανεις και ενα ρεπορτάζ για το Φόρουμ (με φωτο κτλ).
τι λες? είσαι για ρεπορτάζ?
Καλησπερα ! Ρωταω αν αξιζει να παω σε αυτα τα χρηματα στην οικονομικη για τους μαστορες λυση γιατι εγω μεχρι αυτο το ποσο μπορω να διαθεσω !
Κανενα προβλημα δεν εχω για το ρεπορταζ αλλα δεν εχω εμπειρια να κρινω οργανα γιατι τωρα θα ξεκινησω να παιζω αλλα μου λειπει το οργανο !
Αν δεν εχουν προβλημα τα μελη και οι διαχειριστες του φορουμ κανενα προβλημα δεν εχω…! Απλα δεν μπορω να κρινω !
σε ποια περιοχη βρισκεσαι καταρχας. Με τα λεφτα που δινει βρισκεις καλο οργανο σιγουρα. Στην Αθηνα οι μεγαλοι μαστορες δεν ξερω αμα δινουν με 1500 κατι που ειναι πολυ ιδιαιτερο, αλλα σιγουρα θα εχει καλα οργανα! Θεσ/νικη ο μαστορας Αλεξανδρης ειναι η δικη μου επιλογη.
Καλησπερα ! Αθήνα μενω !
Οπως εγραψα ο κυριος Χρηστος Σπουρδαλακης εχει με 1200 και 1500 ευρω στην οικονομικη σειρα στο καταστημα του…δεν ξερω για τους υπολοιπους…γνωμες και εμπειριες θελω να ακουσω
Εκτός του Σπουρδαλάκη, που ήδη ανέφερες, ο Κατσίφης έχει όργανα για όλα τα βαλάντια. Για τον Καρανδρέα δε ξέρω.
Ανάλογα βέβαια με τον ήχο, τα υλικά και την εμφάνιση πρέπει να δώσεις και τα ανάλογα χρήματα. Νομίζω πως δε χρειάζεται να το πούμε αυτό …
Ένα σημαντικό ερώτημα πριν πάμε στο όργανο είναι το εξής για εμένα από τη στιγμή που δεν ξέρεις να παίζεις.Θα βρεις δάσκαλο να σε μάθει ή θα πορευτείς μόνος σου?Γιατί αν προσπαθήσεις να μάθεις μόνος σου αν δώσεις 1500 ευρώ για όργανο θα σου πω ότι σε βλέπω θαρραλέο.
Πάντως από τη στιγμή που έχεις τα λεφτά κάνε υπομονή γιατί η βιασύνη δεν είναι καλή σε τέτοιες περιπτώσεις.
Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου! Μου ειχαν πει απο μαζικης παραγωγης φισ πρωτο ή κατευθειαν καλο για να μη χανω χρηματα…εσυ τι προτεινεις ?
Οικονομική σειρά = οικονομικό όργανο συγκριτικά με τα υπόλοιπα όργανα του εκάστοτε οργανοποιου
Πάνω από το 50% των παικτών μπουζουκιων σε ταβέρνες κ.τ.λ. κρατάνε υποδεέστερα όργανα από τα οικονομικά του Σπουρδαλακη και του Κατσιφη.
Επίσης αναφέρεις
Επιχειρήματα θα βρεις άφθονα στα νήματα του κάθε οργανοποιου.
Η αλήθεια είναι ότι αν δεν έχεις εμπειρία θα σε πάει το μάτι σου, αλλά όταν μιλάς για καταξιωμένους οργανοποιους δεν πειράζει, πήγαινε και με το μάτι, στο τέλος καλό όργανο θα κρατάς.
Σε ευχαριστω παρα πολυ…! Ναι εννοειται οικονομικη σειρα του εκαστοτε οργανοποιου, δεν μειωνω την δουλεια καποιου! Εχεις δικιο το οικονομικο ενος γνωστου μαστορα ειναι δυνατο
Αν ρωτάς εμένα δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα τί είναι σωστό.Αν έχεις λεφτά και δεν σε νοιάζει πας και σε ακριβό.Απλά όταν μάθεις το όργανο και έχεις κάποια εμπειρία μπορεί να θες άλλα πράγματα και το ακριβό που πήρες να θες να το αλλάξεις.Οπότε σε μια τέτοια περίπτωση πάλι θα χάσεις λεφτά.Εκτός και αν διαλέξεις το Σπουρδαλάκη όπου έχει τη δυνατότητα ανταλλαγής του οργάνου υπό προϋποθέσεις.
Εγώ προσωπικά έχω μαζικής παραγωγής το οποίο το πήρα στα 400 από Μάτσικα πριν 5 χρόνια.Με αυτό ξεκίνησα και κάνω μια έρευνα αγοράς για να πάρω κάτι καλύτερο.Δεν θεωρώ όμως ότι έχω στερηθεί κάτι στην εκμάθηση επειδή δεν είχα όργανο ακριβό εξαρχής.Η μελέτη,η εξάσκηση και ένας καλός δάσκαλος είναι που θα σε κάνουν καλύτερο παίχτη και όχι το κόστος αγοράς του οργάνου.
Βέβαια εγώ δεν διέθετα τότε και αυτό το ποσό που λες εσύ.Έδινα μέχρι 800 περίπου.Επίσης στη δίκη μου περίπτωση να σου πω ότι ξεκίνησα να μαθαίνω μεγάλος στα 39.Επειδή σε αυτές τις ηλικίες εύκολα ξεκινάς κάτι αλλά εύκολα το σταματάς προτίμησα μαζικής παραγωγής γιατί στην περίπτωση που έβλεπα ότι δεν τράβαγε η δουλειά θα είχα μικρότερη χασούρα.
Επειδή η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική όμως δες τί είναι προτιμότερο για εσένα και ανάλογα πράξε.Το τί θα σου πω εγώ ή κάποιος άλλος δεν έχει μεγάλη σημασία.Εσύ έχεις τα λεφτά και αποφασίζεις.Απλά σου ξαναλέω το να βρεις δάσκαλο να σε μάθει το όργανο είναι το πιο σημαντικό.
Αφού κοιτάς και για οργανοποιούς κάνε και μια βόλτα από τον Τουλίκα τον Παναγιώτη στα Εξάρχεια.Ξεκινάει από τα 1300 τα όργανά του.
Εύχομαι όλα να σου πάνε όπως τα θες.
Εγω ειμαι 37 …εισαι σιγουρος οτι ξεκιναει ο Τουλικας απο 1300 ?
Σκεφτομουν ετσι ,ωστε μηπως με κερδισει το οργανο και προοδευσω γρηγορα…
Θα δω πως θα το κανω…μερικοι εχιυν καξ αρκετη αναμονη
Κάπου το φθινόπωρο που είχα πάει τόσο μου είχε πει ότι ξεκινάει τα όργανα με σκάφος από καρυδιά και χρόνος αναμονής περίπου 7 μήνες.Με άλλη ξυλεία ανεβαίνει το κόστος.Απλά δεν είχε κάποιο εκείνη τη στιγμή έτοιμο να το δοκιμάσω να έχω άποψη.Όμως μου έκανε πολύ καλή εντύπωση σαν άνθρωπος και θα ξαναπάω κάποια στιγμή να δω μήπως βρω κάποιο να παίξω ώστε να έχω μια εικόνα.
Πέρασες από τον Παναγιώτη?
Μια γενική αρχή που δεν ισχύει μόνο για τα όργανα αλλά για οτιδήποτε αγοράζουμε είναι ότι όποιος ξέρει καλύτερα διαλέγει καλύτερα. Άρα όποιος δεν ξέρει έχει τις εξής επιλογές:
α) Πάει μαζί με κάποιον που ξέρει. Έχεις Γιώργο κανέναν φίλο μπουζουξή; Αν ναι, σαφώς και θα βοηθήσει. Αν όχι, άλλη σκέψη είναι ο δάσκαλος. Αντίθετα από άλλους συμφορουμίτες, δεν θεωρώ τον δάσκαλο οπωσδήποτε απαραίτητο για να μάθεις, η αυτοδιδασκαλία διατηρεί ακόμη την αξία της όπως στον καιρό που μόνο αυτοδίδακτοι υπήρχαν. Αλλά αν παρά ταύτα σκοπεύεις να ψάξεις για δάσκαλο, σκέψου μήπως το συνδυάσεις και με την αναζήτηση οργάνου για να σε βοηθήσει εκείνος.
β) Πάει σε κάποιον μάστορα ή έμπορο για τον οποίον να υπάρχει μια σχετική εγγύηση ότι μπορεί να σε βοηθήσει να καταλάβεις μερικά πράγματα χωρίς να θέλει να σε τυλίξει ν’ αγοράσεις οπωσδήποτε. Υπάρχουν αυτοί οι έντιμοι άνθρωποι, και δεν είναι χριστιανικά κορόιδα, είναι αυτοί που ποντάρουν στη δημιουργία ενός δίκαια καλού ονόματος. Δεν ξέρω ποιοι είναι, άλλοι φίλοι όμως εδώ στο φόρουμ ξέρουν και θα σε συμβουλέψουν.
γ) Πάει με κλειστά μάτια (εντάξει, καλύτερα όχι εντελώς κλειστά) σε μια συντηρητική επιλογή, δηλαδή φτηνή, ώστε αν βγει χαμένος να μη ζημιωθεί πολύ.
δ) Η προσωπική μου ιστορία: μετά από αρκετά χρόνια μπαγλαμά αυτοδίδακτος, φτάνοντας σ’ ένα επίπεδο που θεωρούσα ότι πλέον δεν μπορώ μόνος μου να το ανεβάσω άλλο, αποφάσισα να μάθω σάζι με δάσκαλο. Έπαιζε ένας φίλος μου. Μου δάνεισε το όργανο, ξεκίνησα μαθήματα, και μετά από κάνα μήνα θεώρησα ότι κάτι έχω αρχίσει να καταλαβαίνω και βγήκα να διαλέξω. Έτοιμο φυσικά.
Ειχα τηλεφωνικη επικοινωνια μαζι του και μου αφησε καλη εντυπωση…ευγενικο και καλο παιδι ! Και επεξηγηματικος!
Ειχα ξεκινησει να μιλω με δασκαλους αλλα ο ενας ειναι πολυ μακρια, ο αλλος δεν εχει στο προγραμμα του κενο, ο αλλος παιζει σε πολλα λαιβ και δεν ευκαιρει…!
Δεν εχω καποιον γνωστο που να παιζει μπουζουκι.
Και καποιους που μιλησαμε διαδικτυακα μου ειπαν καποια ονοματα οργανοποιων και οποιο οργανο μου κανει καλυτερη αισθηση και καλο ακουσμα, οσο μπορω να κρινω, να επιλεξω !
Δεν πειραζει…οπως μου τα φερει η τυχη θα πορευτω στο θεμα δασκαλου…! Και στο οργανο βασει ενστικτου
βρε ‘σεις, ολοι μας εδω στο Φόρουμ, κατι πρεπει να κανουμε η να πουμε περισσότερα για το πως μαθαινεις οργανο, ποιοι μαθαίνουν κτλ
και δάσκαλο να βρεις και μεθόδους να διαβάσεις, αμα δεν το’ χεις δεν το’χεις.
δεν κανεις παρέα με μουσικούς δεν συμμετέχεις σε χορωδίες, χορευτικά κτλ, το πραγμα δυσκολεύει.
πιο ευκολα πιλοτάρεις boing 747 απο βιβλιο παρά μαθαίνεις μουσικο όργανο.
η μουσικη ειναι ατέρμονη ενασχόληση
Διευκρινίζω μια λεπτομέρεια:
Ο φίλος ήταν κι αυτός στα ξεκινήματα. Αν ήταν πιο έμπειρος, θα τον έπαιρνα να διαλέξουμε μαζί. Αφού δεν ήξερε πολλά, δηλαδή μετά τον δικό μου πρώτο μήνα μαθημάτων κι οι δυο στραβοί ήμασταν, ή τέλος πάντων μονόφθαλμοι, προτίμησα να πάω με τα δικά μου στραβά μάτια παρά με αλλουνού.
Εγω δυστυχως δεν εχω καποιον να κανουμε μια βολτα απο τους οργανοποιους…αλλα πηγσινω μονος απλα και κοιταζω και ακουω απο αλλους αν εχει εκεινη τη στιγμη που πηγαινω και αν εχουν οργανο. Αλλα και αυτο κατι ειναι απο το καθολου