Βοήθεια στον "Τεκετζή"

Καλησπέρα, θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει με τις νότες στον δεύτερο στίχο στο κατέβασμα; Τα παλιότερα νήματα γι αυτό το τραγούδι αφορούν τον ρυθμό και οι παρτιτούρες για καποιο λογο δεν ανοίγουν
Ευχαριστώ!

από τί τόνο το παίζεις; εννοείς το σημείο που λέει “εξτρα μπαρμπουτζής” και κλείνει για εισαγωγή;

2 Likes

Καλησπέρα Κατερίνα,
υποθέτω ότι ζητάς να μάθεις τις νότες στο κατέβασμα πριν την εισαγωγή όπως πιθανά λέει και ο Νίκος. Υποθέτω πάλι ότι μιλάμε για τον “Τεκετζή” του Περιστέρη.
Ίσως αυτό το βίντεο σε βοηθήσει.

Και εδώ πάλι σε βίντεο η παρτιτούρα, υποθέτωντας ότι είναι σωστή βέβαια.

Ελπίζω να σε βοηθήσει όπως το θέλεις.

3 Likes

Από ρε . Από εκεί που λέει "είμαι και μαγγιωρος "

Στα βίντεο που σου έβαλα το παίζουν από Μι, οπότε απλά κάνεις το τρανσπόρτο μία νότα πίσω στη μελωδία.

1 Like

Ευχαριστώ πολύ! Η αλήθεια είναι ότι επειδή είδα κιθαρα νομιζα οτι αναφέρεται μόνο στη συνοδεία ενώ τελικά είναι πολύ βοηθητικό!

2 Likes

Και εγώ δεν είχα δει στο προφίλ σου ότι παίζεις μπουζούκι και υπέθεσα ότι έπαιζες κιθάρα. Αλλά τελικά όλα καλά. Καλή συνέχεια.

1 Like

Αν κάποιος, όπως η Κατερίνα, έχει εντοπίσει ακριβώς το σημείο που τον δυσκολεύει, ενώ κατά τα άλλα το έχει βγάλει το κομμάτι, τότε το βίντεο θα βοηθήσει. Αλλά γενικότερα, γιατί το ονομάζει «μάθημα»; Τι υποτίθεται ότι δίδαξε; Πώς να κατανοήσουμε καλύτερα το κομμάτι; Λέξη δεν είπε. Με τι τεχνική να το παίξουμε; Και πάλι λέξη.

1 Like

Τι να σου πω Περικλή. Υποθέτω ότι το ονόμασε μάθημα για να βρει μαθητές. Απλά έδειξε τις ικανότητές του στο παίξιμο ως απόδειξη ότι μπορεί να διδάξει. Που πιθανά ο άνθρωπος να μπορεί, δεν τον ξέρω. Ίσως φίλοι από την Β. Ελλάδα να τον ξέρουν και να μας πουν.

1 Like

άργησα και με κάλυψε με υλικό ο λουκάς! δεν το τσέκαρα, αλλά ό,τι βοήθεια θες εδώ είμαστε!

2 Likes