Βοήθεια στην αγορά τρίχορδου μπουζουκιού στην Αθήνα

Καλησπέρα σε όλους, και συγγνώμη για την επανάληψη ενός πολυσυζητημένου θέματος, αλλά έχω προσπαθήσει να ψάξω παλιότερα θέματα και δεν έχω βρει πολλά.

Είμαι νέος στο χώρο του μπουζουκιού και σκοπεύω να αγοράσω ένα τρίχορδο μπουζούκι. Αφενός προσπαθώ να βρω οργανοποιους που να μπορουν να φτιάξουν ένα ποιοτικό όργανο με κατω από 1000€ στην Αθήνα. Άμα γνωρίζετε κάποιους θα μου ήταν πάρα πολύ βοηθητικό. Προς το παρόν έχω ακουσει για τον ζαράνη, τον μουστάκα και τον παπαδάκη.

Επίσης θέλω να βρω καπως να δοκιμάσω διάφορα όργανα με διαφορετικά χαρακτηριστικά οπως μήκος χορδής, μέγεθος σκάφους, ξυλα κλπ (οποιεσδήποτε πληροφορίες σε σχέση το κατασκευαστικό κομμάτι και τις διαφορες στον ηχο είναι ευπρόσδεκτες!) ώστε να δω τι μου ταιριάζει μιας και έχω παίξει με πολύ λίγα όργανα, αν έχετε κάποια ιδέα θα ήταν και αυτό πολύ βοηθητικό, μιας και απότι έχω καταλάβει οι περισσότεροι οργανοποιοι δεν έχουν στοκ όργανα για “έκθεση".

Συγνώμη για τα πολλά λόγια, και ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια!

1 «Μου αρέσει»

Γνώμη μου είναι να μην πάρεις κάποιο μεταχειρισμένο, το οποίο μπορεί να είναι πολύ παραπάνω από εξαιρετικο, διότι στην φάση που είσαι χρειάζεσαι την επαφή με τον οργανοποιο

Δοκίμασε και πιάσε ότι μπορείς, για να δεις τι σου ταιριάζει, κυρίως πως ζυγίζεται το όργανο επάνω σου, πως νιώθεις το πάχος του μπράτσου κτλ

Ο ήχος και η αισθητική είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα

Δες ακόμα τους,

Παναγιώτη Τουλικα

Σταμκο

Υ.Γ. Ένας διάσημος οργανοποιος μπορεί να φτιάξει ένα μάπα όργανο, ένας “μικρός” οργανοποιος μπορεί να φτιάξει ένα άριστο, οπότε μην δένεσαι σε ότι ακούς αριστερά και δεξιά

Καλώς ήρθες!
Καλή τύχη στην αναζήτηση σου, δοκίμασε όσα περισσότερα μπορείς. Πιάσε και όργανα πάνω από το μπάτζετ σου για να αποκτήσεις κριτήριο.

Θα συμφωνήσω και θα προσθέσω τον Στέλιο Τσιλιμίγκα, τον Χρήστο Γιαννόπουλο, και τον Γιώργο Γκούτη.

Για τα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά θα βρεις πολλές συζητήσεις εδώ στο φόρουμ. Τι ρεπερτόριο σου αρέσει και τι ήχο θέλεις από το μπουζούκι;

Καλησπέρα .Εγώ θα σου πρότεινα επίσης το εργαστήριο Πολυταρίδη στην Φιλαδέλφεια.Ο κύριος Γιώργος ασχολείται με κιθάρες και ο γιος του ο Σώζων έχει ανέβει πολύ στην κατασκευή μπουζουκιού.

Μου αρέσει κυρίως Σκαρβέλης, Παπαϊωάννου, Μάρκος, τατασοπουλος, ρουκουνας, χιωτης…

Από ήχο μου αρέσει σχετικα πιο πριμο το όργανο

1 «Μου αρέσει»

Τι εννοείς την επαφή με τον οργανοποιο ακριβώς? Σε ποια κομμάτια θα είναι πιο βοηθητική στην αρχη

Τέλεια, Ζαράνης Μουστάκας Τσιλιμίγκας Γιαννόπουλος είναι γενικά προσανατολισμένοι στον προπολεμικό ήχο, μόνο ο Γκούτης και ο Παπαδάκης έχουν και μεταπολεμικό αλλά ωραίο.