Βοήθεια με τρίχορδο

Καλή μέρα στη παρέα και από μένα.Έχω ένα μήνα περίπου που δουλεύω με το τριχορδάκι μου όμως παρατηρώ οτί δεν μπορούν να συγχρονιστούν οι αλλαγές των τάστων που κάνω με το παίξιμο της πενιάς πάνω κάτω…υπάρχουν κάποιες ασκήσεις που μπορώ να κάνω και να βελτιωθώ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Υπαρχουν οι κλασσικες που μπορεις να βρεις γραφοντας στο youtube ασκησεις για μπουζουκι.

Για εμενα καλη ασκηση ειναι να πιασεις ενα κομματι να ξεκινησεις να παιζεις μαζι με την ηχογραφηση προσπαθωντας να μεινεις μεσα στο χρονο.Επειτα να επικεντρωθεις στο ποσο καθαρα παιζεις και να εχεις αρχικα …μεχρι να το συνηθισεις το νου σου να μη σφιγγεις τα χερια κλπ.

Αλλα ενα μηνα παιζεις κι εσυ…Κανε λιγααααακι υπομονη:)

Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές…μπορει να ασχολούμαι σχετικά μικρό χρονικό διάστημα αλλα το έχω πάρει πολύ ζεστά…ασκήσεις με μετρονόμο θα βοηθούσαν?

Μη νομιζεις οτι κι εγω που στα λεω ειμαι κανας παιχταρας…αλλα παιζω μια χαρα,μια χαρα το ευχαριστιεμαι.Μονος εμαθα.

Δεν εχω κανει ασκησεις με μετρονομο.Σιγουρα βοηθουν ομως ωστε παιζοντας να εχεις μια σταθεροτητα.Το ιδιο πραγμα ειναι και οταν παιζεις πανω απο μια ηχογραφηση προσπαθεις να κρατηθεις εντος του ρυθμου…ο μετρονομος ειναι το πιο σταθερο,αν εχεις υπομονη κανε το,κακο δε θα σου κανει.

Γυρισματα απο διαφορα τραγουδια που μπορει να σε δυσκολευουν τα μετατρεπεις σε ασκηση…αργα και σταθερα επαναλαμβανομενα το ιδιο γυρισμα…ξανα και ξανα να βγει καθαρο.Σταδιακα αυξανεις ταχυτητα.

Ακου και παιζε…μαθε τους ηχους της ταστιερας τους ηχους της χορδης…εξασκησε το αυτι σου ωστε οταν ακους κατι να εκτιμας πως μπορει να παιχτει.Πολυ βασικο πραγμα η αντιληψη.

Δουλευε πενα παιζοντας πανω-κατω,να εχουν και οι δυο κινησεις (πανω και κατω) ωραιο ηχο.Δοκιμασε πενες και βρες ποια σε βολευει στο παιξιμο.Φροντισε ωστε να εισαι οσο πιο κοντα στο χαλαρο παιζοντας να μη σφιγγεις τα χερια…ειναι κατι βασικο που πρεπεινα το μαθεις εξ αρχης.
Εγω δυστυχως σφιγγω τα χερια και χανω σε ταχυτητα και καθαροτητα…:slight_smile:

Σε ευχαριστώ φίλε για τις πληροφορίες,ελπίζω να δω γρήγορα αποτελέσματα :088:

Καλός ο ενθουσιασμός, Μητσάκο, και καλή εξάσκηση! Φρόντισε όμως να μην το παρακάνεις: Αγάλι’ αγάλια γίνεται η αγουρίδα, μέλι!

Μη βιαζεσαι Μητσακο…οπως προειπε ο κ.Νικος αγαλι αγαλι.

Το νου σου μην το παρακανεις με την ασκηση γιατι καραδοκουν οι τενοντιτιδες:)…ασκηση-χαλαρωση-ξεκουραση.Ετσι πρεπει να το πηγαινεις.

Είμαι ακάθεκτος παιδιά!!! Εγώ μάγκας φαινόμουνα θα γίνω από μικράκι…:slight_smile: καλή σας μέρα!