Βοήθεια! Κούρδισμα τζουρομπαγλαμά με μυστήριο ψηφιακο χρωματικό κουρδιστίρι

Γειά σας παιδιά , πριν λίγο καιρό αγόρασα το πρώτο μου τζουρομπαγλαμά απτην αρχή ξεκίνησα να παίζω κάποια τραγούδια αλλά το πρόβλημα ξεκίνησε οταν πήγα να το κουρδίσω.
Έχω ένα χρωματικό ψηφιακό κουρδιστίρι που γράφει την Νότα π.χ D A D (δείχνει και # δίεση σε κάποιες νότες) , πείτε μου πως το κουρδίζω με το κουρδιστίρι που έχω ή 2 πρώτες χορδή απ’οτι ξέρω κουρδίζετε μια (οκτάβα?) χαμηλότερα? πως το πετυχαίνω αυτό στο χρωματικό κουρδιστίρι και πείτε μου η πρώτη (πιο παχιά) αν κουρδίζετε το ίδιο με την δεύτερη.
Το κουρδιστίρι δεν δείχνει συχνότητες αλλά μόνο νότες.
Παρακαλώ όποιος ξέρει ας με βοηθήσει γιατί έχω πελαγώσει με τις δυο πρώτες χορδές.
Τις υπόλοιπες νομίζω πως πρέπει να τις έχω κουρδίσει σωστά.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων .

Η ποιό χοντρή σε πάχος χορδή θα κουρδιστεί μια οκτάβα χαμηλότερα απο την διπλανή της. Η διπλανή της θα είναι η ίδια ακριβως νότα με τις άλλες 2 ρε, στην άλλη άκρη.Δηλαδή έχεις 3 ίδιες χορδές. Οι 2 μεσαίες είναι οι Λα.
Το κούρδισμά σου:ΡΕ(χαμηλη-η χοντρή χορδή)Ρε ψηλή-Λα Λα Ρε Ρε (ψηλές)
Υπάρχουν κουρδιστήρια που αναγνωρίζουν και τις οκτάβες και άλλα ποιο απλά που σου λένε τι νότα παίζεις. Υποθέτω οτι έχεις κάποιο απλό οπότε μόνο D θα σου γράφει.

Λοιπόν, ξεκίνα με το να κουρδίσεις την χορδή ακριβώς δίπλα στην χοντρή. Αυτήν κάντην να ακούγεται το ίδιο (να έχει το ίδιο ύψος) με τις άλλες 2 ρέ (αφου λες οτι τις έχεις βρει)

Η χοντρή θα πρέπει να ακούγεται ποιό χαμηλά αλλα το κουρδιστηράκι σου θα σου λέει πάλι Ρε

http://74.52.59.36/index.php?option=com_content&view=article&id=333%3Abouzouki-trixordo-tuner&catid=51%3Aflash-free-tools&Itemid=95&lang=el

ισως βοηθησει λιγο,αν και για μπουζουκι

Σε ευχαριστώ τώρα σχετικά με την πρώτη χορδή θα σε γελάσω αν σου πω πως ξέρω να την κουρδίσω μια οκτάβα χαμηλότερα.
Τέλος πάντων θα προσπαθήσω τουλάχιστον και βλέπουμε.

Να σε ρωτήσω κάτι ρε φίλε μου είχαν δώσει εναν μπαγλαμά αλλά οι χορδές είναι τόσο σφιχτές που πρέπει να βάλεις πάραα πάρα πολύ δύναμη ή να τις πατήσεις με τα νύχια για να πατηθούν . Τι πρόβλημα υπάρχει? Τα τάστα είναι πολύ χαμηλά μήπως? ή οι χορδες είναι πολύ ψηλά κουρδισμένες. Βοηθήστε παρακαλώ γιατί μου αρέσει αλλά έχω δυσκολία να πατήσω με τα δάκτυλά μου , με τον τζουρομπαγλαμά είναι μια χαρά απλά η ταστιέρα είναι πολύ λεπτή με αποτέλεσμα η χορδή κάτω κάτω η πρώτη να ξεφεύγει καμιά φορά απτην ταστίερα.
Όποιος είναι ειδήμονας ας απαντήσει παρακαλώ !!

η πρωτη ρε μετα την ανοικτη στο τζουρα λογικά θα πρεπει να είναι στην ίδια οκταβα κουρδισμενη με την ανοικτη ρε του μπαγλαμα,αυτό για να δεις αν ο μπαγλαμας ειναι ψηλά κουρδισμένος,τωρα όσο αφορα το άλλο όργανο μάλλον πρέπει να μετακομίσεις το καβαλάρη προς τα πάνω ή χρειάζεσαι νέο κοκκαλάκι…