Βιβλίο για τους μανέδες, έκδοση του sealabs

Ένα πολύ καλό βιβλίο με πολύ μεράκι, από τη συντονιστική ομάδα του sealabs και το κυριότερο --όπως θα διαβάσετε παρακάτω–χωρίς τιμή.

το βιβλίο διατίθεται σε δυο μορφές ηλεκτρονική (ebook - αρχείο pdf) και έντυπη.

Η ηλεκτρονική μορφή τις προσεχείς ημέρες θα είναι διαθέσιμη σε όλους για κατέβασμα από τη σελίδα, ενώ για τη λήψη της δεν απαιτείται κανένα αντίτιμο.

Η έντυπη μορφή, για όσο χρόνο υπάρχουν αντίτυπα, θα διατίθεται στους φίλους και τα μέλη που ενισχύουν οικονομικά (μέσω της διαδικασίας donate) τη σελίδα ώστε να καλυφθούν τα λειτουργικά της έξοδα (AEΠΙ, hosting). Στην περίπτωση αυτή θα ακολουθήσουμε την εξής διαδικασία:

  1. Θα προηγείται η κατάθεση από τον ενδιαφερόμενο, οποιουδήποτε ποσού αυτός κρίνει οτι θέλει ή μπορεί να προσφέρει στη σελίδα. Η κατάθεση μπορεί να γίνει με κάποιον από τους τρόπους που περιγράφονται στη σελίδα “Βοήθεια υπό μορφή δωρεάς”.
  2. Ακολούθως ο ενδιαφερόμενος μας ενημερώνει για την κατάθεση και τα στοιχεία αποστολής του βιβλίου, επικοινωνώντας μαζί μου είτε με pm, είτε με email (bill1961gr στο yahoo.gr).
  3. Η αποστολή θα γίνεται μέσω των ΕΛΤΑ Courier (Πόρτα - Πόρτα), με χρέωση του παραλήπτη (4,99? για ένα βιβλίο και για τους εντός Ελλάδος προορισμούς) και παραλαβή από τα κατα τόπους καταστήματα των ΕΛΤΑ-Courier.

Πολυ ευχαριστο αυτο!!! Περιμενουμε με ανυπομονησια!!!

Παιδιά, το βιβλίο είναι πολύ καλό. Σας προτρέπω να το αγοράσετε κι εσείς.

Το παράγγειλα ήδη και το περιμένω πως και πως.Επίσης έκανα και μια δωρεά που ήθελα να κάνω εδώ και καιρό στο sealabs γιατί μας φτιάχνει συχνά πικνά!

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Άλκη για την ενημέρωση των μελών και φίλων του ρεμπέτικου φόρουμ για την έκδοση του βιβλίου μας.

Με τη σειρά μου να σας ενημερώσω πως η ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου διατίθεται ήδη για κατέβασμα από εδώ.

Συγχαρητήρια παιδιά!!! Πολύ καλή κίνηση και δουλειά!!!

Κι από μένα, με χίλια !!!

'Εγινε άριστη δουλειά και οι συντελεστές είναι άξιοι επαίνων και συγχαρητηρίων !

Όπως τα λέει η Πελαγία! Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά από το sealabs!

Δε θα έλεγα ότι είναι βιβλίο για τους μανέδες, και ασφαλώς όχι βιβλίο για τον μανέ. Πρόκειται για μια συστηματική και πλουσιότατη αποδελτίωση ηχογραφημένων εκτελέσεων από μανέδες - η διαφορά είναι ριζική κατά τη γνώμη μου. Δεν καταπιάνεται δηλαδή με τη μουσική, η οποία αποτελεί άυλο πολιτισμό, αλλά με τα χειροπιαστά τεκμήρια: δίσκοι, στοιχεία από τις ετικέτες. Οι μόνες πληροφορίες έξω από αυτά τα στοιχεία (και από τους στίχους βεβαίως, που έχουν καταγραφεί και μάλιστα -επιτέλους- σωστά, χωρίς να συγχέεται το καθαυτού ποιητικό κείμενο με την εκτέλεση, όπως συμβαίνει συχνά) είναι κάποια βιογραφικά μουσικών.
Πρόκειται λοιπόν για μια δουλειά αρχειοθετική, κατά κάποιο τρόπο βιβλιοθηκονομική θα έλεγα. Θα προσφέρει χρήσιμες υπηρεσίες στο συλλέκτη, καθώς και στον ερευνητή που θέλει να μελετήσει τον μανέ ως στοιχείο άυλου πολιτισμού. Τέτοιου είδους αρχειοθετικές δουλειές είναι πολύτιμες: σκάβει ο ένας για να λύσει τα χέρια του άλλου που θα καταπιαστεί με μια πιο δημιουργική μελέτη. Είναι περίπου σαν τη σύνταξη βιβλιογραφιών, τις «κονκορντάτσιες» (ευρετήρια) που φτιάχνονταν παλιά προς χρήση των φιλολόγων, κλπ…
Και τη βρίσκω άψογη για το είδος της: μεθοδική, συστηματική, εύχρηστη.

Θερμά συγχαρητήρια στους συντελεστές της έκδοσης, όχι μόνο για την ποιότητα της δουλειάς (που η διαδικασία της θα ήταν σίγουρα πολύ πιο άχαρη απ’ ό,τι αν ήθελαν να κάνουν μια μουσικολογική μελέτη - αλλά απαραίτητη για να μπορέσει να γίνει εφεξής μια τέτοια μελέτη), αλλά και για το εκπληκτικό μήνυμα που μας στέλνουν με τη συλλογική, ανώνυμη και αφιλοκερδή πολιτιστική προσφορά τους. Όπως έχω πει και με άλλες αφορμές, τέτοιες μέρες δεν έχουμε ανάγκη παρά μόνο ο ένας τον άλλον.

Με συγχωρείτε που επανέρχομαι, αλλά κάποιος φίλος μου έστειλε email πως έχει κάποιο πρόβλημα με το παραπάνω link για το κατέβασμα του βιβλίου. Λόγω κάποιου προβλήματος, σβήστηκε το email του και έτσι αναγκάζομαι να δώσω εδώ το link για απευθείας κατέβασμα : http://rebetiko.sealabs.net/manedes_sealabs.pdf.

Ευχαριστώ.