ΒΙΒΛΙΟ: S. Gauntlett: Ρεμπέτικο τραγούδι

Για να ευλογήσω τα πάντως ολίγα γένεια μου, αλλά και προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων, μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο του Στάθη Gauntlett “Ρεμπέτικο τραγούδι -συμβολή στην επιστημονική του προσέγγιση” (Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου) σε πρόλογο και μετάφραση του υποφαινομένου.
Το βιβλίο περιέχει δύο κλασικά κατ’ εμέ μελετήματα, το “Rebetiko tragoudi as a generic term” (1982) και το “Orpheus in the criminal underworld. Myth in and about rebetika” (1991). Το τρίτο κείμενο είναι γραμμένο κατ’ ευθείαν στα ελληνικά, με τίτλο “Το ρεμπέτικο στην ψηφιακή εποχή” (2001). Τέλος σε παράρτημα εκδίδεται η συνέντευξη που είχε δώσει το 1972 ο Τσιτσάνης στον συγγραφέα απαλλαγμένη από τα λάθη που παρουσίαζαν οι πολλαπλές όσο και αυθαίρετες αναδημοσιεύσεις της στην Ελλάδα.

Εξαιρετικά ευπρόσδεκτη η δουλειά σου Κώστα!
Όπως και κάθε προσπάθεια που συμβάλλει στην επιστημονική προσέγγιση του Ρεμπέτικου. Καλές είναι η κουβέντες και η προσωπική σχέση, αλλά χρειάζεται και η επιστημονική τεκμηρίωση των διαφόρων ζητημάτων. Χρειάζονται δε ακόμη περισσότερο μετά τα διάφορα, που έχουν κατατεθεί σε άλλες ενότητες του FORUM, περί σωματικής μάζας, ανδρολογίας-ουρολογίας και σπινταρίσματος που έδωσαν, προς στιγμή, στους συμμετέχοντες την εντύπωση, πως οι ειδικοί περί του Ρεμπέτικου είναι ο Θ.Ασκητής, ο Κ.Καβαθάς, κ.λπ.
Κώστα, πάντα τέτοια.
Θα επενέλθουμε μετά την ανάγνωση του βιβλίου.

Λεωνίδα σε καλωσορίζω στην ομήγυρη και ευχαριστώ για την ενθαρρυντική σου ετοιμότητα. Είναι ένδειξη υπέρβασης, κατά το ένα τουλάχιστον σκέλος της, μιας παλαιάς όσο και δυσοίωνης ρήσης του δασκάλου μου για όσα περνούν απαρατήρητα αλλά και για όσα περνούν παρατηρημένα…

Ποιός πουλάει το βιβλίο του Στάθη Gauntlett (σε καλή τιμή) ή από πού μπορώ να το δανειστώ να το διαβάσω ?
Lam

Το έχω πάρει από το βιβλιοπωλείο Κυριάκου στη
Λεμεσό.
Είναι τέλειο και επιστημονικό.
Θυμάμαι τη συγκίνηση όταν διάβασα το όνομα Βλησίδης.
Λέω αμέσως:δικός μας είν αυτός,από το φόρουμ.
Ο Βλησίδης διακρίνεται για τη κατάρτιση σου
και το ήθος του.
Εύχομαι καλές πωλήσεις.Το σύγγραμμα αξίζει.