Βάψιμο μπράτσου σε μπαγλαμαδάκι

Καλησπερα σας…
Μηπως ξερει καποιος να μου πει την διαδικασια και τα υλικα για να βαψω το μπρατσο σε ενα μπαγλαμαδακι που εκανα?
Ευχαριστω…

Ότι θα έκανες για να έβαφες ολόκληρο το όργανο, μόνο που τώρα θα μονώσεις το σκάφος,και θα λουστράρεις το μπράτσο.Στην κατηγορία ΛΟΥΣΤΡΑ έχουν γίνει πολλές συζητήσεις για αυτά τα θέματα.Ψάξε και θα βρείς τρόπους και υλικά που θα χρειασρείς.Καλή επιτυχία.

Εάν θες το μπράτσο να είναι μαύρο, αφού τελειώσεις το φινίρισμα, θα το περάσεις με χρώμα βερνικιών της Verni Lac μαύρο, προσέχοντας να μήν βάψεις τα πλαϊνά πλαστικά. Αυτή η δουλιά μπορεί να γίνει με βαμβάκι για το πολύ και με ένα μικρό πινελάκι για τις άκρες. Στη συνέχεια θα το ασταρώσεις με βερνίκι προεργασίας εννοείται με πιστόλι. Δεν θα βάλεις πολύ υλικό στο μπράτσο ειδικά στις άκρες, γιατί θα σου απλώσει το χρώμα, επειδή θα διαλυθεί με το μείγμα, και μετά θα είσαι υποχρεωμένος να το ξύσεις. Θα το περάσεις στην αρχή ελαφρά μια δύο φορές με μεσοδιαστήματα 30 λεπτών. Μετά από 6 - 7 ώρες θα το ξύσεις και θα περάσεις το τελικό βερνίκι.

Στην περίπτωση του μαύρου μπράτσου, όπως πολύ σωστά είπε ο κος ΧΑΛΙΟΣ, να πούμε και μια εναλλακτική λύση.Περνάμε το τριμένο ( με Νο 220 φρη κατ) μπράτσο με σουρφασέρ μαύρο 2 συστ.(αφού έχουμε μονώσει με χαρτοταινία τα πλαστικά φιλέτα), όταν στεγνώσει αποχαρτάρουμε με Νο 320,και ρίχνουμε από πάνω λάκα μαύρη ματ.Όταν στεγνώσει και αυτή βγάζουμε τις χαρτοταινίες αποχαρτάρουμε ελαφρά με 320, ή 400,και ρίχνουμε βερνίκι στιλπνό,σατινέ ή και ματ ακόμα.Με τον τρόπο αυτό δεν έχουμε τον κίνδυνο “απλώματος” της βαφής βερνικιού. Δηστυχώς πάρα πολλά υλικά , τα καταστήματα αποφεύγουν να τα φέρουν για δικούς τους εμπορικούς λόγους.Έτσι όμως χάνεται και η πληροφόρηση και η γνώση για κάποιον που θέλει να ενημερωθεί.Αυτή την στιγμή με τις συνθήκες τις αγοράς , και οι εταιρείες έχουν βάλει αρκετό νερό στο κρασί τους,και τέλνουν ακόμα και “σπασμένα” κιβώτια,οπού ευκολότερα τα μαγαζιά μπορούν να σας φέρουν αυτά τα προιόντα.