Αυτοκόλλητο στο καπάκι

Στο μιζραπλίκι του λαούτου έχω βάλει αυτοκόλλητη ταινία, 1 Ε το ρολό δηλαδή λιγότερο από 0.0000… λεπτά. Ίσως και 10 χρόνια πριν, δεν έχει πάθει τίποτα, δεν έχει ξεφλουδίσει.

1 «Μου αρέσει»

οχι καλα εκανες. αλλα στο σημειο που υπαρχει τριβη θα αρχισει να τρωγεται σιγα σιγα και θα το δεις. αυτο ειναι καλο για να δεις αργοτερα ποιο ακριβως σημειο πρεπει να προστατευσεις.

2 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ για τα σχόλια και τις απόψεις σας

1 «Μου αρέσει»

Μπορεις να βαλεις τη διάφανη μεμβράνη, που βάζουν στις οθόνες των τάμπλετ και των κινητών… Κολλάει και ξεκολλάει πολύ εύκολα και δεν αφήνει κόλλα πάνω στο καπάκι.

3 «Μου αρέσει»

Ψάξε για το Kling-on.
Μεμβράνη χωρίς κόλλα

1 «Μου αρέσει»

Και προστατευτικο οθόνης κινητού ή ταμπλέτα μπορεί να κάνει (πλαστικό).

Κατά την άποψη του “δικού μου” οργανοποιού (προσωπικά το εφάρμοσα πριν δύο χρόνια), το καλύτερο είναι αυτό που αναφέρθηκε δηλαδή διαφανές πλαστικό χωρίς κόλλα για tablet - κινητά. Διαπίστωσή μου επίσης, δεν αλλοιώνεται ούτε η χρωματικά ομοιόμορφη ωρίμανση του ξύλου, λόγω των οπτικών ιδιοτήτων του πλαστικού. Για τις μακροχρόνιες πιθανές συνέπειες απορρόφησης της κόλας, αν υπάρχουν, σκέφτηκα να μη βάλω αυτοκόλλητο.

2 «Μου αρέσει»

ενα βασικο… να κοβετε τα νυχια.

3 «Μου αρέσει»

Καλησπέρα… θα αγοράσω ένα μεταχειρισμένο σε λίγες μέρες τρίχορδο. Το οποίο χωρίς λούστρο και χωρίς φιγούρα στο καπάκι. Δλδ τπτ απλώς ξύλο

Υπάρχει κάποιος κίνδυνος;
Πρέπει να βάλω αυτοκόλλητο στο κάτω μέρος (εκεί που παίζει η πένα :wink: πρέπει να το περάσω λούστρο οπωσδήποτε;

Για να μην μπω σε έξοδα να βάλω κάποια φιγούρα

Ευχαριστώ!
Καλή χρονιά

Αν ο ίδιος δεν έχεις εμπειρίες, φρόντισε οπωσδήποτε να βρεις κάποιον να το δεί και εκείνος και να σε συμβουλεύσει. Θα βοηθούσε επίσης αν μας πληροφορούσες για την τάξη κόστους αγοράς του οργάνου.

Και οπωσδήποτε, εσύ προσωπικά δεν θα κάνεις τίποτα, θα ψάξεις για επαγγελματία.

Πώς είναι μεταχειρισμένο χωρίς λούστρο; Είχε πωληθεί αλουστράριστο, ίσως κατ’ απαίτηση του παίχτη από άποψη; Μήπως εννοείς δεν είχε κάποιο σκληρό λούστρο; Τώρα το αν χρειάζεται προστασία από την πένα, είναι καθαρά θέμα παίχτη. Στο μαντολίνο του Ρόρυ είχε φύγει κομμάτι, άσε το βερνίκι στην τελεκάστερ που είχε μείνει λιγάκι πάνω αριστερά. Δεν είναι όμως απαραίτητα τα έξοδα για φιγούρα, υπάρχουν και πλαστικά προστατευτικά κινητών.

Τυπογραφικό. Στρατοκάστερ.

Το μπουζούκι είναι σε πολύ χαμηλή τιμή από συγγενή μου που δεν έχει σχέση με μουσική το “κληρονόμησε”…το μπουζούκι το έχει κατασκευάσει αυτό που του το έδωσε …

Η ερώτηση μου είναι αφού δεν έχει λούστρο…είναι απαραίτητο να λουστραριστει ; Θα έχει πρόβλημα μελλοντικά;

Μια φωτογραφία ίσως να βοηθούσε, προσωπικά δεν έχω δει ποτέ μπουζούκι αλουστραριστο να κυκλοφορεί σε χέρια έξω προς παίξιμο…

Αν είναι να χρησιμοποιηθεί, οπωσδήποτε λούστρο! Αλουστράριστο, ιδίως το καλοκαίρι, θα πάρει μια μαυρίλα εκεί που ακουμπά το δεξί μπράτσο στο καπάκι, που δεν θα φεύγει με τίποτα.

1 «Μου αρέσει»

Αλουστραριστα είναι τα καπάκια μόνο στα ουτια για ανεμπόδιστη ταλάντωση, αλλά εκεί δεν υπάρχει επαφή ούτε με δάχτυλα ούτε με πένα.
Φοβάμαι ότι το μπουζούκι θα είναι είτε ερασιτεχνική κατασκευή είτε ότι θα παραδόθηκε ατελείωτο.
Οπωσδήποτε να επισκεφτείς κάποιον επαγγελματία οργανοποιό, να δει τι άλλα θέματα μπορεί να έχει μετά από τόσα χρόνια, και φυσικά να προστατέψει το καπάκι. Το έλατο είναι τόσο μαλακό ξύλο που μόνο και με τα δάχτυλα φθείρεται και στο τέλος τρυπάει.

Τόσο εύκολα από τα δάχτυλα ή αν σκάβετε με την πένα λίγο λίγο?Πρώτη φορά ακούω να τρυπάει το καπάκι.

Σε βάθος χρόνου, και με τα δάχτυλα ακόμα γίνεται ζημιά…

1 «Μου αρέσει»

Το δικό μου έχει χοντρό καπάκι γι’αυτό δεν μπορώ να το φανταστώ έτσι όπως το λες.Βέβαια το προσέχω και αρκετά.

Από τα πρώτα παιξιματα χωρίς λούστρο ή ακόμα και με ελαφριά γομαλακα, θα γίνουν αθέλητα σημάδια που όμως θα χαλάνε την όψη του οργάνου.
Παρεμπιπτόντως, μήπως το όργανο έχει περαστεί με λεπτό χέρι γομαλακας, και μάλιστα ματ, οπότε μοιάζει σαν να μην έχει λούστρο;

1 «Μου αρέσει»

Χωρίς πεναριά; Ούουουου! Μακαρίτης φίλος μου αγαπημένος, πρόωρα χαμένος πριν κάποιες δεκαετίες, κατάφερνε να τρυπήσει το κάθε μπουζούκι σε 3 – 4 γλέντια, αν κάποιος έκανε το λάθος και του το δάνειζε, κι ας είχε και προστατευτική πεναριά! Με τις ποσότητες αλκοόλ που κατανάλωνε σε κάθε γλέντι, έβρισκε τον τρόπο να βαράει και εκτός προστατευμένων περιοχών…

(το αίμα που έβαφε το καπάκι απ’ τα γδαρμένα δάχτυλά του, υπάρχει ακόμα σε όργανά του…)

2 «Μου αρέσει»