Καλησπερα παιδες !
Βρηκα ενα κεντρο στα εξαρχεια <<ασκαρδαμυκτι >> που εχει μαθηματα οργανοποιειας με 130 ? ανα μηνα και στο τελος του χρονου εχεις και δικο σου οργανο και στη συνεχεια κατα τυχη εμαθα οτι το ΚΕΠΕΜ εχει τμημα οργανοποιειας με 50? το μηνα ( χωρις να συμπεριλαμβανεται η ξυλεια και τα οποια αλλα εξοδα ) και σκεφτΗκα γιατι να μην φτιαξω ενα μπουζουκακι και να παρω και την γνωση. Ηθελα να ρωτησω αν εχει παρακολουθησει κανεις καποια απο αυτα τα 2 εργαστηρια η αν εχει ακουσει καποια κριτικη η αν υπαρχει αντιστοιχως καποιο αντιστοιχο εργαστηριο στην αθηνα .
Ήθελα να ρωτήσω και εγώ για το Κεπεμ.Διάβαζα σήμερα ότι έχει τμήμα οργανοποιίας.Γνωρίζει κάποιος παραπάνω λεπτομέρειες?Νομίζω δυο χρόνια έγραφε είναι τα μαθήματα και είχε για αρχάριους και προχωρημένους.Σε τί επίπεδο φτάνει κάποιος σε αυτά τα δυο χρόνια?
Εγώ είχα στείλει email στο κεπεμ και μου είχανε απαντήσει για τις τιμές και τα μαθήματα.Νομίζω 50 ευρώ εγγραφή και 55 το μήνα για 2.5 ώρες μάθημα την εβδομάδα σε γκρουπάκι μαθητών.Είχε και ατομικό μάθημα αλλά κόστιζε 100 ευρώ το μήνα.Κανόνιζες τις ώρες πρώτα καθώς και για το όργανο που σε ενδιαφέρει να φτιάξεις.
Πέρασα μιά βόλτα στο ΚεπεΜ, να ευχαριστήσω το συντεκνάκι, να αποτίσω κι εγώ φόρο τιμής! ο Καθηγητής δεν έδειξε ενθουσιασμό, μου είπε ένα ξερό " με συγχωρείς τώρα, έχω δουλειά". Νομίζω πως ο περιορισμένος χώρος, δεν προσφέρεται για εκμάθηση. Θα χρειαστεί επέκταση, φώς, καθάριος χώρος κι άπλετος. Τώρα όπως είναι εκεί τα πράγματα, ούτε εγώ εντυπωσιάστηκα, είδα παλληκάρια να σιάχνουνε λύρες κι ένα ακόμα κύριο να προσπαθεί να ζεστάνει ταστιέρα με ένα ηλεκτρικό “σίδερο” (σιδερώματος ρούχων), χωρίς αποτέλεσμα… Θέλω να πω κοντολογίς, οτι τέτοια εγχειρήματα, κανονικά πρέπει να επιδοτούνται απο το κράτος, για να συνεχιστεί η Παράδοση. Πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα. Με όλο το σεβασμό, εγώ και εντελώς δωρεάν να μου παρεχόταν φοίτηση, δεν θα παρακολουθούσα. Να διανύσεις τόσο δρόμο, τόση ανηφόρα, να ανέβεις στο Στρέφη, για να κλειστείς σε ένα δωματιάκι τέσσερα επι έξι, νομίζω δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Σίγουρα το Κέντρο, πρέπει να δώσει έμφαση στο χώρο εκμάθησης, ειδικά όταν υπάρχει “σιμουλτανέ”, ταυτόχρονη που λέμε και στο σκάκι παρτίδα! Να αγοραστούν κατάλληλα εργαλεία, να υπάρχει συντονισμός με τη Γραμματεία, να μπούν κι άλλοι, νεότεροι Δάσκαλοι, που ο ένας να διδάσκει τον άλλο. Να φύγουμε ρε μαμώτο απο την νοοτροπία του “Κρυφού Σχολειού”. Να πάμε ένα βήμα παρακάτω. Αν θέλεις να κάνεις κάτι σωστό, επενδύεις πρώτα απ΄ όλα στο χώρο και τα μέσα δράσης. Βέβαια αυτά μόνα τους δεν φέρουν αποτέλεσμα, είναι όμως παράγοντες που μπορούν να κάμψουν τα “Θέλω μας”. Αυτός που θα βάλει σκοπό να μάθει, θα μάθει, είτε στο Ασκαρδαμυκτί , είτε στο Κεπεμ, ή ακόμα πλάι σε έναν μάστορα, θα κινήσει γη κι ουρανό για να πάρει γνώση. Αλλα στη χώρα μας ειδικά και στην κατασκευή οργάνων ειδικότερα, επικρατούν συνθήκες Ζιμπάμπουε. Βάζει ο άλλος την ταμπέλα “Επιστρέφω Αμέσως” και καθάρισε! πότε είναι το Αμέσως?! αυτό αφορά επόμενη τοποθέτησή μου. Καλές πενιές, καλές κατασκευές κι ότι ποθεί η παρέα!
Με λίγα λόγια καλύτερα να έβρισκες κάποιον οργανοποιό να πας να μάθεις 5 10 πράγματα παρά σε τέτοιου είδους σχολή?
Εσύ είχες φοιτήσει στο Κεπέμ παλιότερα?
Δεν είχα την τύχη να παρακολουθήσω ούτε ένα μάθημα. Απλά ένιωσα την ανάγκη να καταγράψω τις εντυπώσεις μου. Η κριτική μου είναι καλοπροαίρετη, και θα ήταν δικαιότερη αν έκανα μιά επίσκεψη στο Ασκαρδαμυκτί, τουλάχιστον σαν πρώτη εικόνα, ή σαν δοκιμαστικό “μάθημα”. Να μπω, να μυρισω τα ξύλα, να νιώσω θετική αύρα κατασκευής. Απ όσο κατάλαβα υπερτερεί το Ασκαρδαμυκτί, αλλα έχει υψηλότερη τιμή. Δεν μπορώ να πω περισσότερα, πρόκειται για τελείως διαφορετικές προσεγγίσεις. Οι συγκρίσεις δεν γίνεται να είναι ceteris paribus (τηρουμέννων “όλων των άλλων ίδιων” ). Αν είχαν ίδια τιμή, σίγουρα θα υπερτερούσε το Ασκαρδαμυκτί.
Σήμερα, πιό πολύ, παρά ποτέ, με όλες αυτές τις ηλεκτρονικές ευκολίες, το you tube και το ιντερνετ, μας δίνουν μια΄πρώτη, έστω εικόνα.
Δεν αποκλείεται να “έπεσα” σε ακατάλληλη ώρα. Δεν είναι όλες οι στιγμές ίδιες.
ε, ναί, έτσι όπως το έγραψα, δίκιο έχεις! αλλα με τόσο υλικό στο youtube και τις συνεντεύξεις του κυρίου Τζινέλλη, νιώθουμε οικεία, πρίν ακόμα γνωριστούμε! Τον είχα δει εντωμεταξύ στο Μετρό μέσα τον κύριο Μανώλη, (χαρακτηριστική φυσιογνωμία) όλως τυχαίως, Πρίν να τον βρώ στο ΚεπεΜ. Χωρίς να τον γνωρίζω! πως τα φέρνει η ζωή!