Δάσκαλος τρίχορδου

καλησπέρα σε όλους,
ψάχνω δάσκαλο τρίχορδου στην Αθήνα. Μένω Νέα Σμύρνη, αλλά αν βρεθεί κάποιος που αξίζει είμαι διατεθειμένος να πηγαίνω και σε μακρινή περιοχή. Όποιος γνωρίζει κάποιον αξιόλογο και μπορεί να με βοηθήσει θα το εκτιμούσα.

Γιάννη σ’ευχαριστώ.Σε ποια περιοχή είναι ο δάσκαλος;

Καλησπερα και εγώ ψάχνω για δάσκαλο τριχορδου σε Γλυφάδα, Ελληνικό, Αργυρούπολη ή Ηλιουπολη. Με ενδιαφέρει να έχει ρεμπέτικες καταβολές και η εκμάθηση να σχετίζεται με το ρεμπετικο! Μπορώ να επισκεφτομαι και εγώ τον δασκαλο-ωδείο. Ποια η γνώμη σας για μαθήματα μέσω skype? Ποιους δασκάλους θα προτείνατε για online εκμαθηση? Κάποια άποψη εμπειρία για Βαγγέλη Τριγκα, Θέμη Παπαβασιλειου, Νίκο Τατασοπουλο, Αλέξανδρο Ρωμανο, Κώστα Παπαδοπουλο,Σπύρο Γκούμα, Χρήστο Ασβεστά? Ποιον θα κρίνατε πιο κατάλληλο για κάποιον αρχάριο? Και θα προτείνατε online μαθήματα αρχικά ή σε ωδείο? Ατομικά ή ομαδικα? Ευχαριστω

άμα θες ρεμπέτικο κρατάς μόνο τον τατασόπουλο και τον γκούμα -αλλά κι αυτοί είναι στο μεταπολεμικό το φόρτε τους. θα σου δώσουν όμως τις καλύτερες βάσεις πάνω στο όργανο. για ρωμανό και ασβεστά δεν έχω ιδέα, όποιος ξέρει ας πει.
στην αρχή ψάξε για ατομικό και από κοντά, είτε κατ’οίκον ή σε ωδείο. απέφυγε τα ονλάιν μαθήματα επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα συγχρονισμού, και ο ρυθμός είναι πάντα το πιο βασικό που πρέπει να μαθαίνεις. θα τα εμπιστευόμουνα μόνο σε προχωρημένες καταστάσεις και για πιο θεωρητικά πράγματα.
επίσης το καλύτερο είναι να βρεις παρέα να παίζετε μαζί! έχει κόσμο εκεί στα νότια, έλα και σε καμιά μάζωξη του φόρουμ να τους γνωρίσεις.
καλή μελέτη ό,τι κι αν αποφασίσεις!

Ευχαριστώ πολύ! Οι συναντήσεις που ανακοινώνονται; Καλημερα και καλή εβδομάδα!

δες εδώ! μόλις χτες κάναμε του μαρτίου, του απρίλη θα γίνει νωρίς πριν μας πιάσει η μεγάλη βδομάδα.

Περα απο ονομα και καλλιτεχνικη αξια,για εμενα τεραστια σημασια εχει η μεταδοτικοτητα,ο χαρακτηρας και η χημεια με τον μαθητη,οσο και η κατανοηση των αναγκων του.Δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι (μαθητες) ιδιοι και ουτε μπορουν να καλυφθουν με την ιδια μεθοδο.Ο δασκαλος πρεπει να ερθει κοντα στον μαθητη.Ειναι αυτος που θα κατεβει στο επιπεδο του,θα τον πιασει απο το χερι και θα τον τραβηξει προς τα επανω.
Υπαρχουν εξαιρετικοι δασκαλοι χωρις να ειναι κορυφαιοι παικτες και επισης κορυφαιοι παικτες που δεν ειναι εξαιρετικοι δασκαλοι.

Καλησπερα, έχετε απόλυτο δίκιο. Αλλά που και πως βρίσκεται για κάποιον χωρίς εμπειρία, ο “δάσκαλός” του, όπως ακριβώς το εννοείτε παραπανω.

Καλησπέρα!!! Μετά από χρόνια αποφάσισα επιτέλους να πάω σε δάσκαλο!! Με ενδιαφέρει κυρίως τρίχορδο. Θα το εκτιμούσα αν είχατε να μου προτείνετε κάποιον καλό -κυρίως από προσωπική εμπειρία-. Μένω Αθήνα-Ζωγράφου.

Καλησπέρα,
Εγώ ξεκίνμησα μαθημα μεσω skype με τον Αντώνη Κωνσταντάκη ο οποίος κανει και μαθήματα απ΄οτι μου είπε και στο σπίτι του στον Ν. Ψυχικό. Είχα αρκετούς ενδιασμούς για τα μαθήματα μέσω Skype, αλλά ο Αντώνης είναι πολυ σπαθί!
Μάλιστα το πρώτο πραγμα που με ρώτησε ειναι γιατί δεν απευθύνομαι στον Στεφανάκη αφου βρίσκομαι στο Ηρακλειο Κρήτης.
Έχει μεράκι και πολύ διάθεση, αυτό φαίνεται και απο τη δουλεία που μοιραζεται απο το youtube.
Μέχρι στιγμής είμαι ευχαριστημένος πολυ. Είμαι βέβαια αρχάριος, δυομιση χρόνια παλευω μονος μου και με ενδιαφέρει το προπολεμικό ρεπερτόριο.
Στο μέλλον βλέπουμε…
(Η αποψή μου είναι οτι ο αρχάριος χρειαζεται περισσοτερο δασκαλους με μεράκι παρα φτασμένους, χώρις βέβαια να αποκλειεται ο συνδυασμός των δύο)