Αποτυχημένες μουσικές προσπάθειες- εμπειρίες

Πριν από λίγες μέρες μίλησα με κάποιον φίλο μου μετά από 5 χρόνια. Μεσά στα πολλά που όπως ήταν αναμενόμενο ότι είπαμε, μου θύμισε μια ηχογράφηση που είχα κάνει πριν από περίπου 10 χρόνια. Το είχα ξεχάσει.:78:
Έψαξα να βρω το πρώτο CD με ολόκληρη την ηχογράφηση. Μετά από κόπο το βρήκα. Το ξαναάκουσα προσεκτικά και ξέσπασα σε γέλια. Ολόκληρη η ηχογράφηση μια αθλιότητα.
Από τον ηχολήπτη, μέχρι την άδετη μουσική, μέχρι τη άθλια φωνή μου (είχα και αμυγδαλίτιδα εκείνες τις μέρες):079:. Η ηχογράφηση προέβλεπε, δύο κομμάτια δικά μου (σε στίχους και μουσική), καθώς και μια μελοποίηση στο μεταφρασμένο στα ελληνικά ποίημα του TS Eliot πάλι σε μουσική δική μου. Το τελευταίο δεν ηχογραφήθηκε ποτέ για οικονομικούς λόγους. Τα δύο κομμάτια κυκλοφόρησαν σαν σινγκλάκι με τίτλο “Η μάστιγα του Θεού” σε 300 αντίτυπα. Ήταν η πρώτη ολοκληρωμένη, αλλά και ολοκληρωτικά αποτυχημένη μουσική μου προσπάθεια.:019::019: Και προφανώς το ύφος ήταν ροκ!
Θα ήθελα να διαβάσω έτσι αντίστοιχα τα πρώτα μουσικά εγχειρήματα των συμφορουμιτών!:slight_smile:

Χαχα τώρα μου θύμησες ένα σκηνικό που είχε συμβεί παλιά στο στούντιο που κάναμε πρόβες με το ροκ συγκρότημα όλα ήταν έτοιμα οι 2 κιθαρίστες είχαμε ταιριάξει τους ήχους για να ακούγονται όμορφα σαν συνδυασμός ο μπασίστας καλοκουρδισμένος ο ντράμερ ζεστός κ έτοιμος κ με το 3 2 1 πάμε!!!:246: Όλα πηγαίνουν καλά τα πρώτα 2 λεπτά του κομματιού σκάει το σόλο ο άλλος κιθαρίστας αλάνθαστος χαρά εγώ γιατί μετά από ένα 2ο κομπλέ είναι η σειρά μου:090: κ με το που πάει να μπει ο τραγουδιστής πλησιάζει στο μικρόφωνο κ ρε παιδιά του ήρθε ένα φτέρνισμα άλλο πράγμα:109: κόντεψαν να σκιστούν τα μόνιτορ χαχαχα κ όχι τπτ ήταν η μία κ μοναδική φορά που πήγαμε να ηχογραφήσουμε ένα κομμάτι μας ούτος η άλλος το γκρουπ το είχαμε για να περνάμε εμείς καλά κ αυτό το σκηνικό όπως κ πολλά άλλα είναι πολύ γλυκές κ αστείες αναμνήσεις τώρα :019:

πλεων τα πραγματα ειναι πολυ ποιο ευκολα αφου μπορει να εχεις στουντιακο ηχο στο σπιτι σου και πολλα εργαλεια με σχετικα λιγα ευρω…

Το σκηνικό που λέω έγινε πριν από 3 χρόνια μπορούσαμε να το κάνουμε κ αυτό μόνο που το στούντιο το είχαμε ακόμη στο στήσιμο μεγάλη ιστορία εγώ απορώ εκείνο το cd η κασέτα που βρίσκετε ; πρέπει να την ανακαλύψω :019:

Πρέπει να το βρεις. Καλό είναι να υπάρχουν ντοκουμέντα από τέτοιες αναμνήσεις. Ήταν πολύ ευχάριστες στιγμές. Επίσης, αυτό που θέλω να προσθέσω είναι ότι σαν πιτσιρικάδες (όχι ότι τώρα μας έχουν πάρει τα χρόνια:089:) το θεωρούσαμε σαν κάτι το πολύ σημαντικό:019::019:.
Και τώρα πρέπει να κάνουμε ολόκληρη επιχείρηση “σκούπα” για να βρούμε το CD.
Τα χρόνια της αθωότητος; Ίσως μπορούμε να τα πούμε κι έτσι!:78:

Καλά ειδικά στην εφηβεία δεν θα το ξεχάσω καθόμουνα κ μελετούσα με της ώρες μιλάμε στην ηλεκτρική τότε επειδή πίστευα ότι θα γίνω Joe Satriani :019:ψώνιο μεγάλο ήταν κ τι κ…λα που κουβαλάγαμε μεγάλη γράφαμε κομμάτι κ δεν μου έφτανε 1 λεπτό για να βάλω σόλο ήθελα να βάζω ολόκληρο ορχηστρικό μέσα στο κομμάτι ( όχι ότι είχα κ το ταλέντο να κάνω κάτι τέτοιο ) :019:πραγματικά πρέπει να τα βρω αυτά αν τα ακούσω τώρα είμαι σίγουρος ότι θα σκάσω στα γέλια :slight_smile:

πω ρε παιδια τι αναμνησεις ξεθαψατε???οι πρωτες αποπειρες στο παλιο κασετοφωνο του παππου γραφωντας πανω απο νταλαρα και αλεξιου…αργοτερα στο σπιτι σε Η/Υ με μικροφωνο, το καθε οργανο ξεχωριστα, εμπαινε στο ηδη υπαρχων μουσικο αρχειο (μιλαμε για τεχνολογια)και αργοτερα οταν γιναμε διασημοι (χαχαχαχαχχαα:019::019::019::019:) αξιοθηκαμε να παμε σε studio. Δεν θα ξεχασω ποτε την στιγμη που περιμεναμε ησυχοι κοιτωντας το χερι του ηχοληπτη να πεφτει για να αρχισουμε να παιζουμε… και κλασσικα μολις βγαιναμε τρεχαμε σαν κανιβαλοι πανω του για να μας βαλει αυτη την υψιστη στιγμη εμπνευσης,να την ακουσουμε… ωραιες εποχες…
και για την ιστορια, παιζαμε alternative punk, atmosphairic hard rock και καμια μπαλαντουλα η οτι αλλο καθοτανε…

Καλό θα ήταν να ακούγαμε και τίποτα από τις προσπάθειες. :slight_smile:

Γιατί; Δε σου φτάνει να ρίξεις μια ματιά στο ποστ με τα ανέκδοτα; :019::019:
Πλάκα πλάκα, εγώ άρχισα να σκέφτομαι μήπως να τα ξαναηχογραφήσω. Αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο. Καταρχήν, άντε να ξαναβρείς μουσικούς. Θα δούμε όμως.:089:

μιλας σε ενα φορουμ που ασχολειται με την μουσικη, οποτε δε νομιζω οτι ειναι και παρα πολυ δυσκολο να βρεις μουσικους:089:

τι εβαλες τωρα… :109::109:

κι εμένα περάσανε 13 χρόνια από την τελευταία ηχογράφηση.Είχαμε πιεί πριν μπούμε για να περάσουμε οδηγούς,και τα παίξαμε όλα κάπως:)πιο γρήγορα. Ωραίες εποχές.

Αν υποθέσουμε ότι μπάσσο θα παίξω εγώ αν και έχω να το ακουμπήσω πέντε χρόνια. Αν υποθέσουμε ότι κιθαρίστες βρίσκεις εύκολα. Ντράμερ που βρίσκεις; Επίσης, όλοι αυτοί να θέλουν να το κάνουν και να μην έρθουν από προσωπική υποχρέωση (έτσι έγινε η πρώτη ηχογράφηση και δεν ξανακάνω τίποτα υπό αυτάς τας συνθήκας). Συν ότι προφανώς θα χρειαστεί να ξαναγραφτεί από την αρχή η μουσική σε κάποιο κομμάτι δεν γίνεται. Α, και επίσης καλό θα ήταν να βρεθεί και τραγουδιστής γιατί εγώ δεν μου έχω εμπιστοσύνη και δεν θα ήθελα με τίποτα να με :079:ξαναακούσω στα κομμάτια αυτά (Δεν έχω αυταπάτες ότι έφταιγε η αμυγδαλίτιδα).:019:

Το πιο εντυπωσιακό σ’ αυτό το βιντεάκι είναι τα 55 εκατομμύρια ανθρώπων που το έχουν δει μέχρι στιγμής!

Επειδή δε θέλω να αναγκάσω τα αυτιά σου να ακούσουν τα φωνητικά από Death metal σου βάζω αυτό το βίντεο από το drum check των morbid angel. Απλά να φανταστείς ότι τα σόλο της κιθάρας ακολουθούν αυτή την ταχύτητα.:109::109:

:110::110::109::109:

Δηλαδή πιστεύετε ότι η μπότα που ακούγεται μπορεί να συνδυαστεί με άλλα όργανα και να βγάλει μουσική;:079:

Έχοντας πάει δύο φορές σε συναυλία του συγκεκριμένου συγκροτήματος, όντως βγάζει κάτι σαν μουσική ο συνδυασμός των οργάνων. Όμως το μόνο που με εντυπωσίασε ήταν πράγματι μόνο το ζέσταμα του ντράμερ. Τι να κάνεις. Καλύτερα να κάνεις τη μ^^^κια μικρός παρά να σου μείνει αποθυμένο.
Εν τέλει κατέληξα ότι οι συγκεκριμένοι τύποι παίζουν σα να κατουριούνται και πρέπει να παίξουν γρήγορα, έτσι ώστε να τελειώσει γρήγορα το κομμάτι και να ξαλαφρώσουν στην τουαλέτα:019::019:.
Αλλά στο είδος τους θεωρούνται κορυφαίοι.

Αν κ δεν άκουγα ποτέ Death(Death Metal όχι το συγκρότημα) οφείλω να ομολογήσω πως στο είδος του δεν πιάνετε το παλικάρι καλά τον λένε Pete ʽʼCOMMANDOʼʼ Sandoval κ από ότι λέει ο θρύλος κάνει εξάσκηση μέσα σε πισίνα λόγο της αντίστασης του νερού… σε αυτό το είδος μουσικής πρέπει να είσαι κομάντο κ στα drums κ στα νεύρα…:093:

Όχι απλώς στο είδος του, αλλά είναι πάρα πολύ καλός ντραμερ και ο πιο γρήγορος στον κόσμο. Αυτό για την πισίνα ισχύει. Το ίδιο λέγεται και για τον Λομπάρντο, που είναι ο κορυφαίος ντράμερ στον κόσμο.:089:

Ξεφύγαμε όμως, από το θέμα τελείως και καλό θα ήταν να επανέρθουμε λιγάκι.:241: