Αναζήτηση εξοπλισμού, τι μου ταιριάζει;

Γειά σας ειμαι σε αναζήτηση ακουστικού ενισχυτή, παίζω μπουζούκι τετράχορδο και τραγουδάω, με ενδιαφέρουν κυρίως εγγραφές αλλα και για Live , ο τρόπος που με βολεύει να γράφω είναι ο εξής :
θέλω να γράφω πρώτα τα ακόρντα και να τραγουδάω άλλα να γράφετε στο κανάλι μόνο το ακόρντο σε πρώτη φάση και οχι η φωνή μου και μετά φωνή και ανταποκρίσεις. Με ενδιαφέρουν χροιές όπως του Χιώτη του ζαμπέτα ή ο ηχος οπως στα τραγουδια του καζαντζίδη και του διονυσίου και οχι ο πολύ βρώμικος με πάρα πολύ βάθος, άλλα δεν μπορώ να ξέρω με τι εξοπλισμό έπαιζαν οι μουσικοί που με ενδιαφέρουν και τι μηχανήματα χρειάζομαι σήμερα για να πειραματιστώ ώστε να επιτύχω πανομοιότυπο ήχο γενικά καθαρό και σταθερό ήχο σε ολες τις οκτάβες .

Απο εξοπλισμό λογο οτι παίζω και κιθάρα υπάρχει :[ol]
[li]Zoom R32 ψηφιακος εγγραφές (Δεν εχει καλό Line in)[/li][li]Λαπτοπ[/li][li]μικροφωνο πυκνοτικο akg percicion 220[/li][li]Eq Boss πετάλι[/li][li]Βοss looper rc 30[/li][li]Aκουστικά κλειστου τύπου akg 17[/li][/ol]Aκούω προτάσεις :089:

Με τον ξοπλισμό που εχεις δεν μπορεις να κανεις ηχογράφηση πρέπει να αγοράσεις ενα πρόγραμμα σαν το Q base steinbeck η τα pro tools .
Θα σου παρει χρονος να τα μαθεις αλλα θα κανεις μια καλη αρχή για ηχογράφηση στο σπίτι σου. Στην θεση σου θα ηχογραφουσα σε ενα στούντιο γιατί δεν μπορούμε ολοι να τα κάνουμε όλα .
Επίσης οταν γράφεις για ζωντανή μουσική τι εννοείς να παίζεις σε μαγαζί;

Φιλε Αποστολη, με μια καρτα ηχου, ενα πυκνωτικο μικροφωνο και ενα πολυ απλο προγραμμα ηχογραφησης (audacity ή cubase) γραφω και εγω στο σπιτι. Λιγο ψαξιμο θελει και θα το μονταρεις.
(Απο τη στιγμη που θα εχεις rec.software θεωρω πως τα πεταλια ειναι αχρειαστα. Μπορεις να φτιαξεις οπως θες τον ηχο σου, με πλειαδα επιλογων.)

Ξέρω το Zoom R8, R16 & R24. Μάλιστα χρησιμοποιώ το R16. Ψάχνω για R32 αλλά δε βλέπω να έχει κυκλοφορήσει. Έχεις κάποιο λινκ για να μπορέσω να το δω?
Αν πρόκειται για μοντέλο με ίδιες δυνατότητες με το R16 (σύγχρονη ηχογράφηση μέχρι και μίξη μέχρι 16) αυτό που ζητάς, (θέλω να γράφω πρώτα τα ακόρντα και να τραγουδάω άλλα να γράφετε στο κανάλι μόνο το ακόρντο σε πρώτη φάση και οχι η φωνή μου και μετά φωνή και ανταποκρίσεις.) μπορεί να το κάνει το μηχάνημα από μόνο του.
Και μίξη έχει τη δυνατότητα να κάνει, αν και θα είναι πιο εύκολο τη μίξη να τη κάνεις με΄κάποιο από τα προγράμματα επεξεργασίας ήχου που σου προτείνουν. Εγώ χρησιμοποιώ το Adobe Audition 3.0 και είμαι ευχαριστημένος πό τα αποτελέσματα. Για να πετύχεις τη χροια που θέλεις σε κάθε κανάλι, μπορείς να δουλέψεις με τα εφφέ του audio editor που θα χρησιμοποιήσεις τελικά.
Ο εξοπλισμός σου πιστεύω ότι αρκεί για τη χρήση που θέλεις.

Οι είσοδοι αναφέρονται σαν Input. Το Line in αν γράφει κάτι τέτοιο, δεν είναι για μικρόφωνο και όργανα, αλλά για ενισχυμένα σήματα από προενισχυτή.

Ηχογράφηση στο R16 με τον τρόπο που θέλεις να το κάνεις έχω κάνει και μπορείς να την ακούσεις εδώ.
1η ηχογράφηση σόλο κιθάρα
2η ηχογράφηση στο μηχάνημα, κιθάρα ακόρντα, ενώ με τα ακουστικά ακούς το 1ο κανάλι.
3η ηχογράφηση, φωνή ενώ ακούς τα κανάλια 1 & 2

@PeVen συγχαρητήρια για το πολύ όμορφο τραγούδι σας.
Μια τεχνική συμβουλή να χαμηλώσετε το gain στο κανάλι της κιθάρας γιατί μπουκώνει (1.48) επίσης εγώ θα έκοβα και χαμηλές

Αυτό είναι πρόχειρη ηχογράφηση που είχα κάνει. Μελοποίησα στίχους της Πελαγίας που τους βρήκα εξαιρετικούς. Τελικά το τραγούδησε μία κοπέλα, αφού γυναικείο είναι το τραγούδι και έκαναν με τον άντρα της και τη μίζη, πάλι σε ΖΟΟΜ R16. ΤΟυς έστειλα τα αρχεία ήχου με κιθάρα και φωνή, για να πατήσει η Κατερίνα, αλλά έβαλαν στη μίξη και τη δική μου φωνή, λίγο ασυγχρόνιστη.

Για σπιτική ηχογράφηση είναι πολύ καλό!
Η κιθάρα σας είναι κρύσταλλο!! τι μάρκα είναι;

Και πάλι συγχαρητήρια

Ευχαριστώ να είσαι καλά. Ελπίζω να έγινε κατανοητό στον @apostolis1983 τι μπορεί να κάνει με το ΖΟΟΜ.
Να συμπληρώσω ότι το δικό μου μικρόφωνο είναι πυκνωτικό του 20άρικου. Δε χρειάζεται πιστεύω να το πληρώσει κάποιος παπορίσιο για ερασιτεχνική χρήση. Μια φορά χρειάστηκε να αλλάξω τη κάψα. Κόστος κάψας 0,5 ευρώ.

Δεν θυμάμαι ποια κιθάρα χρησιμοποίησα στην ηχογράφηση. Ή η Fender CDN 110E NAT ηλεκτροκλασσική με equaliser Fishman classic 4T ή την Antonio Lorca Mod 14 κλασσική που έχει μετατραπεί σε ηλεκτροκλασσική με την προσθήκη equaliser ίδιου με της Fender.