Αλλαγή μαγνήτη σε μπουζούκι

Καλησπερα.
Ειχα ενα μαγνητη IDEAL που πρεπει να ειναι τουλαχιστον 20 χρονων,και μου εβγαζε αρκετα παρασιτα!
Μου κανανε δωρο εναν SIGMA ECONOMY (25ε).Καθαρος ηχος,δεν μπορω να πω,και δεν ειχα κανενα προβλημα.Για να ακουστω καλουτσικα εβαζα την ενταση του ενισχυτη (FENDER FRONTMAN 25) στο 8 η και στο 9!Προχθες με επιασε η χαζομαρα (συνηθες φαινομενο) και πηρα εναν SAVVAS (53ε) απο το internet.Σημερα τον παρελαβα και τον εβαλα στο μπουζουκι!
Αν μου το λεγανε δε θα το πιστευα…την ιδια ενταση την εχω στο 3!Επαθα πλακα!Μεχρι το 5 τον πηγα οπου αρχισαν να τριζουν τα μπιμπελα και οι χαζομαρες της γυναικας μου και εκει σταματησα.
Που θελω να καταληξω?Οτι πληρωνεις…παιρνεις!

Παιδια καλησπερα, εχω μια δυσκολια στο θεμα μαγνητης. εχω ενα μπουζουκακι της ταξεως του χιλιαρικου εδω και 2 χρονια και ειμαι πολυ ευχαριστημενος με τον ηχο του,αλλα θα ηθελα καποια στιγμη να το ακουσω και ηλεκτρικο, και φοβαμαι να το τρυπισω μην χασει τον ηχο του,η εστω αλλοιωθει, δεν παιζω καπου απλα στην παρεα. Οποιος φιλος ξερει κατι παραπανω ας πει την αποψη του. ευχαριστω.

Φιλε κατα τη γνωμη μου δεν πιστευω να εχεις προβλημα!Θελει προσοχη στο τρυπημα να μη γινει καμια γρατζουνια και να μη γινει σε λαθος μερος!
Εχω δει μπουζουκι που καναν την τρυπα τοσο χαμηλα που οταν εβαζες το βυσμα σου ερχοτανε στο ποδι και επρεπε να κατεβεζεις πολυ το μανικι για να μην ενοχλει.Αν δεν εισαι σιγουρος να το κανει καποιος που ξερει.

Νικόλα, εάν δεν έχεις σκοπό να παίξεις κάπου (επαγγελματικά) μη το τρυπήσεις σε καμία περίπτωση…

Αγόρασε ένα πυκνωτικό μικρόφωνο (υπάρχουν και καλά φθηνά κοντά στα 80-100 Ευρώ) ώστε εάν χρειαστεί ποτέ να το βάλεις σε κονσόλα να το παίζεις με φυσικό ήχο.

Αυτο που λενε καψα??? το ιδιο ειναι??? βγαζει το γνωστο καρφι που μπαινει στον μαρσαλ?

Νικόλα καταρχάς να σου τεκμηριώσω γιατί σου λέω μην το τρυπήσεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι στα στούντιο ηχογράφησης, όλες οι εκτελέσεις γίνονται με κατευθυντικά πυκνωτικά μικρόφωνα, ώστε να πάρεις στην κονσόλα ηχογράφησης όσο περισσότερο φυσικό ήχο μπορείς.

Στο ερώτημα σου τώρα.

  1. Υπάρχουν και μαγνήτες που δεν τρυπάς το όργανο αλλά “κολλάς” τον μαγνήτη κάπου πάνω στο καπάκι.
  2. Είτε χρησιμοποιήσεις μαγνήτη είτε μικρόφωνο θα υπάρχει κάποιο βύσμα για την σύνδεση στην κονσόλα. Είναι όμως διαφορετικά τα βύσματα μαγνήτη και μικροφώνου. Αυτό που λες για τον Marsall είναι το καρφί του μαγνήτη.

Εγώ στην θέση σου, εφόσον θα το έπαιζα ερασιτεχνικά δεν θα το τρυπούσα με τίποτα.

Ευχαριστω παιδια να στε καλα, και καλοταξιμα τα οργανακια σας. Γιατι αμα δεν πεσει πενια απο το οργανο και να κυλισει δακρυ, δεν το λατρευεις πραγματικα και να το σεβαστεις στο ακεραιο. (Προσωπικη μου γνωμη).