Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Καλή Χρονιά και Χρόνια Πολλά, ότι καλύτερο εύχομαι.
Σήμερα πέρασα μια βόλτα από τον οργανοποιο, για να κανονισουμε κάποια οικονομικά και να δω πως πάει το οργανακι…
Το είχε τρεναρει λίγο μέσα στις γιορτές γιατί ήταν κάποιοι που είχαν παραγγείλει όργανα και τον πιεζανε και θέλανε σώνει και ντε να τα έχουν στις γιορτές… Τέλος πάντων μιας και δε το βιάζομαι ιδιαίτερα…
Το οργανακι λοιπόν προχωράει, και είναι σε καλό δρόμο, έχουν έρθει τα κλειδιά και η φιγούρα τελικά, την οποία φιγούρα οι απατεώνες του τη χρέωσαν από 60 € 100 € λόγω του ότι την βιαζόταν κλπ… Εν πάση περιπτώσει εμένα δε θα με χρεώσει κάτι παραπάνω…
Είχε σκοπό να τη φτιάξει μόνος του, και το είχε ξεκινήσει αλλά επειδή είχε πολύ λεπτομέρεια και μια δυο φορές που το δοκίμασε κάπου του έσπασε και δεν είχε το χρονο να ασχοληθεί, όπως ανέφερα παραπάνω, και δεν ήθελε επίσης να μου το καθυστερήσει στην παράδοση περαιτέρω από το χρόνο που μου είχε πει αρχικά, αποφάσισε να την παραγγείλει για να έρθει πιο γρήγορα.
Το όργανο έχει μπει στο καλούπι και κολλάει σιγά σιγά τα κομμάτια. Η Μουρνιά που είχε βρει ήταν αρκετά παλαιωμένη και μαύρη, ήταν κατάλοιπο από ένα ενετικό κτίριο, βάλε τώρα από ποτέ είναι το ξύλο…
Για το καπάκι βρήκε κάποια κομμάτια με πάρα πολύ ψιλά νερά τόσο που δε φαινονται, που από ότι μου είπε βελτιώνει την απόδοση …
Γύρω γύρω στο σημείο που ενώνεται το καπάκι με το σκάφος θα βάλει μια λωρίδα με σχέδιο, όπως στη φωτογραφία, κάτι σα στάχυ, κατω στο σημείο που ενώνονται οι χορδές, στο καπάκι το μεταλλικό, θα το καλύψει με ένα ξύλινο κομμάτι για να μη φαίνεται το μέταλλο, στο οποίο του είπα να χαράξει τα αρχικά μου με καλλιγραφικα γράμματα
Επίσης την ταστιερα κάτω στην ένωση του είπα να τη κάνει με κόψιμο όπως στη φώτο επίσης.
Αυτό που έμεινε να δούμε είναι τι σχέδια κλπ θα βάλει πάνω στην ταστιερα, για να ξεχωρίζουν τα σημεία - πατήματα κλπ, δε θέλω κατι συνηθισμένο σα βούλες κλπ οπότε το ψάχνουμε…