Αγορά τρίχορδο, εισηγήσεις απόψεις

Καλησπέρα στην ομάδα και χρόνια πολλά. Θα ήθελα βοήθεια απο παίκτες που ίσως έχουν στην κατοχή τους το τρίχορδο που είμαι έτοιμος να αγοράσω με την άποψη του ως προς την ποιότητα και ηχο μιας και δεν είμαι επαγγελματίας αλλά και οτι άλλο θα μπορούσε να είναι χρήσιμο για την αγορά μου. Ο σύνδεσμος για το όργανο ειναι: Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

https://www.matsikas.gr/el/Product-Μπουζούκι-6χορδο-ΒΖ6-442_341

Τώρα θα ξεκινήσεις μαθήματα ή ξέρεις να παίζεις?
Κοίτα και αυτό το θέμα που είχα ανοίξει εγώ

1 «Μου αρέσει»

Καλησπέρα, ξέρω να παίζω έχω κάνει και μαθήματα απλα θελω να αναβαθμίσω τον εξοπλισμό μου με νεο οργανο, και έβαλα στο μάτι αυτό που επισυναψα. Ευχαριστώ για την απάντηση σας.

καλώς όρισες και χρόνια πολλά!
αν είναι να κάνεις αναβάθμιση και να δώσεις ένα χιλιάρικο, γιατί να πας στην βιοτεχνία του μάτσικα; οι οικονομικές του σειρές πιστεύω πως είναι αξιοπρεπέστατες και τίμιες, αλλά με αυτά τα χρήματα μπορείς να βρείς καινούριο από διάφορους μαστόρους ή μεταχειρισμένο από πρωτοκλασάτο οργανοποιό.

3 «Μου αρέσει»

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Αυτό είναι που δεν γνωρίζω για αυτό και ψάχνω την άποψη ίσως από κάποιο που έχει στην κατοχή του αν όχι το ίδιο, σε αυτή τη κατηγορία χρημάτω μπουζούκι απο ματσικα. Συμφωνώ για την οικονομική σειρά του πως είναι πολύ τίμια. Δεν έχω ακούσει για την πιο ακριβή του σειρά στα 1000 όμως καμία άποψη. Σίγουρα θα δω διάφορα πρίν καταλήξω

2 «Μου αρέσει»

αφού παίζεις και νοιώθεις την ανάγκη να αλλάξεις όργανο, ψάξε όσο περισσότερο μπορείς και θα βρεις σίγουρα κάτι αξιόλογο σε αυτά τα λεφτά.
έχω ακούσει από κατόχους ότι και τα ακριβά του μάτσικα είναι αξιόλογα, αλλά εγώ ψάχνω πάντα κάτι σε πιο παλιό στυλ. αν σε ικανοποιήσει, να το πάρεις και να το χαρείς!
καλή τύχη!

2 «Μου αρέσει»

Νίκο σε ευχαριστώ πολύ. Καλή μέρα

1 «Μου αρέσει»

Καλησπέρα ! Εάν είσαι αποφασισμένος για αγορά επειδή είμαι και εγώ σε παρόμοια κατάσταση θα ήθελα να σε συμβουλέψω γενικά όχι βιαστικές κινήσεις και μην ενθουσιάζεσαι με το πρώτο όργανο που βλέπεις . Η υπομονή ειναι αρέτη που στην αγορά οργάνου πρέπει να διαθέτεις . Ειδικά για το ματσικα όπως αναφέρθηκε ειναι βιοτεχνία που στοχεύει κυρίως στις οικονομικές σειρές με αποτέλεσμα να βελτιώνει αρκετά τα προϊόντα του στις οικονομικές σειρές . Σε συνδυασμό με την έλλειψη οργάνων απο «επώνυμους» οτγανοποιους ο Μάτσικας καθίσταται απο τους πρωτοπόρους στον τομέα αυτόν . Βιωματικά τώρα επειδή είμαι μαθητής σε ωδείο και λίγο πολύ γνωριζόμαστε με τα παιδιά σε πληροφορώ πως οι 6 στους 8 που ξέρω εγώ έχουν μπουζούκι απο το ματσικα στις τιμές που κοιτάς . Δεν ξέρω κάποιον που να ειναι δυσαρεστημένος . Το καλύτερο δεν σταματάει πότε αλλα για την τιμή των χιλίων ευρώ και καινούριο ταπεινή άποψη Κοιτα ματσικα και σταμκο . Αλλιώς υπάρχουν σε τέτοιους τιμές πολύ αξιόλογα μεταχειρισμένα όπως προαναφέρθηκε . Καλή αγορά!!! Ελπίζω να βοήθησα !

2 «Μου αρέσει»

Αφού γνωρίζεις το όργανο δεν έχεις παρά να βγεις παγανιά να ψάξεις.Πήγαινε και στον Μάτσικα και δοκίμασέ το.Απλά με τόσα λεφτά έχεις πληθώρα επιλογών οπότε μην βιάζεσαι.Παίξε με όσα μπουζούκια μπορείς και θα δεις τί σου κάνει.

1 «Μου αρέσει»

Εγώ είχα αγοράσει με 400-500 το πρώτο μου από Ματσικα. Αρκετά καλό και με βοηθησε πολύ στο παίξιμό μου, αλλά μέχρι εκεί τίποτα περισσότερο τίποτα λιγοτερο. Και άλλους που ξέρω που έχουν πάρει και πιο ακριβά από Ματσικα στην πορεία τα πουλάνε σχετικά γρήγορα. Μετά από χρόνια που ήθελα να αγοράσω ένα καλυτερο μπουζουκι έδωσα παραπάνω λεφτά και πήρα ένα απίστευτο όργανο από μάστορα. Προσωπικά πιστεύω πως θα εντυπωσιαστεις περισσότερο αν ψαξεις μάστορες, γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί που κάνουν τρομερή δουλειά. Καλό βέβαια για να χεις μια άποψη είναι να τα ακούς και από κοντά αλλά τώρα με αυτήν την κατάσταση (του ιού) δύσκολο. Όπως λένε και τα παιδιά από πάνω αν είναι να δώσεις το 1000ρικο και γω θα σου πρότεινα να πας καλυτερα σε κάποιο μάστορα ή έστω να ψαχτεις κι άλλο. Δεν στο λέω κακοπροαιρετα απλά σκέψου αν το αγοράσεις και μετά από λίγο καιρό δεις κάτι που σε αφήσει με το στόμα ανοιχτο θα ναι κρίμα.

2 «Μου αρέσει»

Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια και συμβουλές. Φυσικά θα κάνω υπομονή για ανοίξουν τα μαγαζιά με το καλο, για να μπορέσω να περάσω να δοκιμάσω όσα μπορέσω, και έτσι να σχηματίσω και αποψη σχετικά και συγκριτικά. Μια βόλτα και από μάστορα καλό θα κάνει το έχω υπόψη, να κοιτάξω αν υπάρχει κάτι για μένα ήδη είμαι σε επικοινωνία, λιγο το κόστος ανεβαίνει όπως γνωρίζουμε όλοι πανω από χιλιάρικο. Σύντομα με λίγη τύχη να βρω το δικό μου μακάρι χωρίς μπέρδεμα!

2 «Μου αρέσει»

Σου εύχομαι να το βρεις και να το χαρείς φιλαράκι!! Καλές πενιές να χεις να το λιώσεις!! Υπομονή όλα θα γίνουν.

2 «Μου αρέσει»

Θα ήθελα να πω πως κανένα οργανο δεν είναι ίδιο με το άλλο. Αφού ήδη εχεις μπουζούκι και πας για αναβάθμιση πιστεύω είναι όλα μονόδρομος. Πας και δοκιμάζεις. Παίρνεις ότι σου κάτσει στο χέρι και στο αυτί. Οι οργανοποιοι πολλές φορές φτιάχνουν όργανα ζευγάρι, δηλαδή δύο πανομοιότυπα, ίδιο καλούπι, ίδια υλικά κλπ. Πολλές φορές όταν δοκιμάζεις 2 θεωρητικά πανομοιότυπα όργανα βλέπεις διάφορες. Για αυτό σου λέω μην βασιστεις στην άποψη κάποιου άλλου για οποιοδήποτε τυποποιημένο οργανο γιατί μπορεί στην ίδια κατηγορία να έχουν τρελές διάφορες. Ο Ματσικας είναι ένας έντιμος κατασκευαστής (μαζικής παραγωγης), και τα όργανα του στην χαμηλή η μεσαία κατηγορία είναι έντιμα value for money που λένε και στο χωριό μου. Αν όμως ψάχνεις για κάτι παραπάνω κατα τη γνώμη μου δοκίμασε τους μη μαζικούς κατασκευαστές, χωρίς να αποκλείεται να βρεις στον Ματσικας ένα εξαιρετικό οργανο. Ψάξε, παίξε άκου. Κι όταν ερωτευτείς κάποιο οργανο παρτο.

5 «Μου αρέσει»

μετά από πολλά χρόνια οργανοαγορών, πιστεύω ότι σημασία έχει να ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε με το μπουζούκι.

Τι ρεπερτόριο θέλουμε να παίξουμε

ανώνυμα.γιουρούκικα,ντουζενάτα και ρεμπέτικα μόνο προπολεμικά
εκεί θες παλαιού τύπου όργανο, να μην σου πω ταμπουρά

ρεμπέτικα, παλιά λαϊκά
εκεί θες ας πούμε τύπου ζοζέφ

ρεμπέτικα/λαϊκά
εκεί θες μπουζούκι τύπου δεκαετίας 70 και βάλε

λαικά μόνο και κανά ρεμπέτικο
εκεί θες οριακά τετράχορδο

Ποιούς παίχτες αγαπάμε
Αν αγαπάς Καραπιπέρη, Μάρκο, Χαλικά, Χατζηχρήστο, Περιστέρη, Τσιτσάνη, με ένα παλαιού τύπου μπουζούκι είσαι οκ

Αν αγαπάς όμως και λίγο Χιώτη, θες μπουζούκι τύπου Ζοζέφ του 50

Αν αγαπάς και λίγο Ζαμπέτα όμως και λίγο Μπέμπη και λίγο Κώστα Παπαδόπουλο, θες μπουζούκι τύπου 70

Αν αγαπάς Πάππο και Τατασόπουλο, θες σύγχρονο μπουζούκι

Αν θα είμαστε επαγγελματίες ή όχι
αν είναι να παίζεις σπίτι σου, πάρε ό,τι θες και ζήσε τον μύθο σου. Δε χρειάζεται να δώσεις και μια περιουσία

αν είναι να παίζεις και σε κανά μαγαζάκι με παρέα για να ξεσκάς, πάρε ό,τι θες… αλλά να ξέρεις ότι όταν θα κάτσει δίπλα σε έλα άλλο όργανο, αρχίζει μια ζήλια, σύγκριση με την καλή έννοια…

Αν είναι να κάνεις τον επαγγελματία ή να γίνεις επαγγελματίας, τότε σε νοιάζει πολύ περισσότερο το όργανο ως εργαλείο, κι εκεί περιπλέκεται το πράγμα… γιατί ένα εργαλείο πρέπει να βολέυει εσένα αλλά και να κάνει την δουλεία όπως θέλουν οι άλλοι :wink:

Τι άνθρωποι είμαστε
ο καθένας μας έχει συγκεκριμένη αισθητική, συγκεκριμένο χαρακτήρα, ήθος και συγκεκριμένη στάση ζωής. Αυτά θα οδηγήσουν τον καθένα μας στον άνθρωπο/μάστορα που πρεσβεύει αυτά και που θα αγοράσει όργανο.

Για το συγκεκριμένο θέμα λοιπόν, να απαντήσω στον φίλο:
εάν σου αρέσει αυτό το φοβερό σύγχρονο παίξιμο στο μπουζούκι, αυτός ο καθαρός ήχος τρίχορδου, αυτή η πιο δεξιοτεχνική αντίληψη στο όργανο, αγόρασε το όργανο που είδες γιατί είναι αισθητικά και υφολογικά κοντά σε αυτό που θες (εννοώ φυσικά πρώτα να το δοκιμάσεις και να σου αρέσει, όχι γουρούνι στο σακί).

Στο μπουζούκι ο Γιώργος Μάτσικας

7 «Μου αρέσει»

γειά σου ρε μπάμπη! αυτό πρέπει να καρφιτσωθεί ως οδηγός αγοράς!

1 «Μου αρέσει»

Τα είπες όλα νομίζω… αποθήκευση στους σελιδοδείκτες για… μελλοντική χρήση :wink: :+1: :+1:

Peek 2020-04-28 11-34

3 «Μου αρέσει»

Συμφωνώ σε όλα και συμμερίζομαι την άποψη σου. Ευχαριστώ πολύ και για το βίντεο, αυτόν τον ήχο ψάχνω στο μπουζούκι που φυσικά θα βρεθεί Μαζι μου όπου Μας ορίσει η μοίρα, δηλαδή σε όλες τις φάσεις που αναφέρονται. Σύντομα θα το δοκιμάσω και θα σάς πω την κατάληξη αν είναι κάτι που θα γίνει με την μια.

A post was split to a new topic: Μπουζούκι χαμηλής ποιότητας - Σαμποτάρει τον παίκτη;

Εισηγήσεις και απόψεις ζητάει ο τίτλος του νήματος.

Να μια εισήγηση πραγματικά άξια του ονόματός της, και μια άποψη τεκμηριωμένη.

Μπράβο Μπάμπη

1 «Μου αρέσει»