Αγορά Σαζιού

Καλησπέρα.Θέλω να αγοράσω ένα σάζι από την Πόλη γιατί πιθανόν θα πάω…
Έχει κανείς να μου προτείνει κάνα μαγαζί που να πουλάει αξιοπρεπή όργανα σε λογική τιμή;
Ευχαριστώ

Υπάρχει ένας δρόμος που λέγεται Istiklal Caddesi (εάν δεν το γράφω λάθος) και είναι κάτι σαν την Ερμού ή την Τσιμισκή της Κων/πολης. Ξεκινάει από την πλατεία Ταξίμ, και κατηφορίζει για 2 χλμ. περίπου. Στο τέλος του υπάρχει μια πιάτσα με μουσικά μαγαζιά διαφόρων κατηγοριών.

Ένας από τους καλύτερους οργανοποιούς είναι ο Saadettin Sandi. Όργανα δικά του θα βρεις σίγουρα σε αυτά τα μουσικά μαγαζιά στο τέλος της Istiklal Caddesi.

Να διευκρινήσω ότι δεν έχω κάποιο όργανο από εκεί, απλά έχει τύχει να ακούσω για τον συγκεκριμένο κατασκευαστή. Όμως κάποιοι άλλοι που έχουν πάρει και όργανα από την Πόλη σίγουρα θα έχουν να σου προτείνουν κάτι παραπάνω. :241:

Η Istiklal Caddesi, δηλαδή Λεωφόρος Ανεξαρτησίας, είναι η γνωστή από την εποχή όπου η περιοχή εκείνη είχε πολλούς Έλληνες ως “Λεωφόρος Πέραν”. Κυκλοφορεί σε αυτήν χαρακτηριστικό μικρό τραμ 19ου αιώνος. Στην “πέρα” άκρη της είναι η πλατεία Taksim, στην αρχή της μία μικρή πλατεία όπου καταλήγει και το τρενάκι που ονομάζεται Tunel. Από την μικρή αυτή πλατεία ξεκινάει ένα στενό κατηφορικό δρομάκι που περνάει και κοντά από τον πύργο του Γαλατά. Στο δρομάκι αυτό ακριβώς βρίσκεται η μεγαλύτερη πιάτσα μουσικών καταστημάτων στην Πόλη. Από σάζια, χιλιάδες. Καιρό να έχεις να ψάξεις και παζάρι, παζάρι, παζάρι. Με σωστή τακτική και αποφασιστική επιμονή θα πετύχης περίπου μισή τιμή από την αρχική που θα σου προτείνουν. Τώρα, το πόσο αξιοπρεπές θα είναι το κάθε σάζι που θα σου δείξουν, εξαρτάται βέβαια από πολλούς παράγοντες.

Αερα από τη συγκεκριμένη αγορά αν πάρεις σάζι καλό είναι να είναι λίγο παραπάνω από 250 λίρες (125 ευρώ). Μπορείς όμως να κοιτάξεις και Ελληνες οργανοποιούς, είμαι σίγουρος ότι μπορεί να βρεις κάτι που σου αρέσει σε λογική τιμή.

Σας ευχαριστώ όλους για τις χρήσιμες πληροφορίες!Η αλήθεια είναι ότι επειδή μαθαίνω το μπουζούκι αλλά και το σάζι μου αρέσει μπορεί να προτιμήσω τσορά εξάλλου μόνος θα προσπαθήσω να μάθω και στο μέλλον βλέπω