Αγορά νέου μπουζουκιου

Χαίρεται

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα νέο μπουζούκι (8-χορδο). Προσπάθησα να κοιτάξω για τα μπουζούκια της εταιρείας ζοζεφ αλλά μένω στην επαρχία και η ιστοσελίδα του είναι υπό κατασκευή. Κοίταξα στην εταιρεία Ματσίκας και βρήκα ένα μπουζούκι που είχα κοιτάξει ένα ολόιδιο σε ένα μαγαζί της Πάτρας. Επειδή είμαι άπειρος στα ζητήματα αυτά αν μπορεί κάποιος να κοιτάξει στη σελίδα και να μου πει την γνώμη του.(Το μπουζούκι είναι αυτό με την λύρα στη κορυφή της ταστιέρας και στο ηχείο και είναι με βέργα.)Η τιμή που το βρήκα είναι 750 ευρώ. Θεωρείται ότι ανταποκρίνεται σε αυτά που μπορεί να προσφέρει ένα μπουζούκι τέτοιου τύπου.

Stauro, pisteuw pos ama theleis na pareis kalo bouzouki, prepei na pas esy o idios na to koitakseis, kai na to paikseis, na deis ama sou kanei kefi.

Min pigeneis mono se ena meros, psakse ligaki autin tin doulia.

To bouzouki den einai organo pou to agorazeis kathe xrono, einai ntalkas, kai diskola to apoxorizese.

Loipon, kanena website/istoselida den mporei na sou pei oti to bouzouki einai kalo, oute kai orismenes selides pou vazoune, kapion na to paizei to bouzouki.

Me liga logia, pigene koita to, kai an sou kanei kefi agorase to.

Kales epiloges.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Έπειδή όπως ήδη ανέφερα είμαι άπειρος σε τέτοια ζητήματα , θα ήθελα να μου αναφέρετε τουλάχιστον ορισμένα πράγματα που πρέπει να προσέξω. Αυτά που γνωρίζω είναι το βάρος και η ύπαρξη βέργας.
Τέλος , θα ήθελα να ρωτήσω αν θα πρέπει να κοιτάξω για μπουζούκι όχι μόνο στην αγορά της Πάτρας αλλά και της Αθήνας. Κάποια πρόταση για συγκεκριμένα μαγαζιά μαζί με τις διευθύνσεις τους.

File Stauro, To kapaki einai megali ypothesi se ena bouzouki, emena prosopika mou aresei to elato xoris na simainei pos den yparxoun alla kala kapakia.

Prosexe to organo na min eina skevromeno, na paizei malaka, me dynato hxo.

Oso pio ligo figoura exei to organo toso pio kalo kata tin apopsi mou.

Egw hrtha apo Ameriki gia na valw paragelia ta Xristougena, esy mporeis poli eukola na pas athina h thessaloniki.

Den gnorizw pola apo Athina, alla se auton pou evala paragellia tora ta Xristougena legete Dekavalas, Apo oso gnorizw einai korifi gia tin Voreia ellada.

Sigoura na peraseis apo Athina omws,

Kali tyxi kai kales epiloges.

Antonis

Σταύρο γειά σου
Και γώ πριν από 30 χρόνια,στην Πάτρα μένοντας τότε, φοιτητής, έψαχνα για να βρώ μπουζούκι.
Τελικά πήρα ένα από τον Στόλα…
Βέβαια τώρα εσύ για να πάρεις μπουζούκι, δεν θα κοιτάξεις τις βιτρίνες, αλλά θα πας κατευθείαν σε κάποιον κατασκευαστή ή στην Πάτρα αν υπάρχει ή στην Αθήνα.
Υπάρχουν αρκετοί σοβαροί κατασκευαστές στην Αθήνα και νομίζω ότι φίλοι του φόρουμ θα μπορέσουν να σε βοηθήσουν όταν κατέβεις στην Αθήνα.
Ξέρω και γω κάποιον που όταν ρθεί η ώρα μπορώ να σου δώσω τηλέφωνό του.
Πάντως να ετοιμάζεσαι για 1200 ευρώ περίπου για αξιοπρεπές όργανο.

Γεία σου φίλε Στάυρο.Εάν θέλεις κάνε μου ένα τηλέφωνο γιατί υπάρχει η δυνατότητα για καλό όργανο σε πάρα πολύ καλή τιμή,και μπορείς να διαλέξεις ότι φιγούρα θέλεις από ένα τεράστιο κατάλογο,και ότι ξύλο θέλεις.Τηλ.=6945724886

Paidia kalispera se olous kai kalo mina! Thelo na arxiso mathimata gia mpouzouki kai psaxno kalo daskalo stin Patra? Mipos mporei na voithisei kaneis? Akomi tha ithela na rotiso gia agora mpouzoukiou…diatheto mexri 350euro autin tin stigmi!Mporo na paro kati pou na ‘‘akougetai’’?
Sas euxaristo,Vassilis

Και εγώ ενδιαφέομαι για αγορά μπουζουκιου αυτόν τον καιρό. έψαξα στο site για κατασκευαστές και απόψεις ατόμων που αγόρασαν από τους εν λόγω ακατασκευαστές. Βρήκα αρκετά ονόματα (Μάτσικας, Βαρλάς, Ζοζέφ, Κλεφτογιάννης, Σπουρδαλάκης κ.α.).
Θα ήθελα να ζητήσω τη βοήθεια σας ως προς το θέμα των διευθυνσεων των άνωθι κατασκευαστών (εκτός του Σπουρδαλάκη ο οποίος είναι κοντά μου και τον επισκέφτικα). Επίσης αν ξέρετε κάποιον άλλον και τον συστήνετε πείτε μου την διεύθυνση του.
Διαθέτω μέχρι 1500 ευρώ οπότε καταλαβαίνεται ότι θα το ψάξω αρκετά το θέμα.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

(Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/ην Pater 02 Μάρτιος, 2006)

Γιαννης Καρβουνης, 210 4254052, στη Νικαια

Ο Γιώργος Κατσιμπόκης είχε φτιάξει μιά λίστα που σου επισυνάπτω. Νίκο πάρε καλύτερα κάνα φίλο μαζί σου να σε βοηθήσει να εντοπίσεις τα υπέρ και τα κατά κάθε οργάνου.

<table border=1><tr><td>Ονομ/νυμο</TD><TD>Τηλ.</TD><TD>Δ/νση </TD></TR><TR><TD>Γιάννης Καρβούνης</TD><TD>210 42 54 052</TD><TD>Κοκκινιά </TD></TR><TR><TD>Ζοζέφ Τερβιζιάν</TD><TD>210-4131411</TD><TD>Κολοκοτρώνη 10 Πειραιάς </TD></TR><TR><TD>Ζώης Καρανδρέας</TD><TD>210-88 33 768</TD><TD>Ιουλιανού 76 (Αθήνα) </TD></TR><TR><TD>Θεόφιλος Μπράς</TD><TD>210-23 11 429</TD><TD>Καματερό </TD></TR><TR><TD>Μπάμπης Κλεφτογιάννης</TD><TD></TD><TD>Καυκάσου 1, (Κυψέλη) </TD></TR><TR><TD>Νίκος Φρονιμόπουλος</TD><TD>22920-51 013</TD><TD>Λεγρενά </TD></TR><TR><TD>Παναγιώτης Βάρλας</TD><TD>210-3822358</TD><TD>Κωλλέτη 7 (Εξάρχεια) </TD></TR><TR><TD>Χρήστος Σπουρλαδάκης</TD><TD>210 4223 056</TD><TD>Προφήτης Ηλίας, Πειραιάς. </TD></TR><TR><TD></td></tr></table>

ΥΓ: Πριν κανά μήνα που’χα περάσει απ’ του Βάρλα μου’ λεγε (δεν ξέρω αλήθεια ή πλάκα) ότι δεν θα ξαναφτιάξει μπουζούκια για κανένα. Για δες το, κι αν θες σου πουλάω το συλλεκτικό δικό μου για σαράνταοχτακόσα τόσα χιλιάδες ευρά. Χα!

Κάθε φορά που τσαντίζεται ο Βαρλάς, αντί για χριστοπαναγίες λέει “δεν ξαναφτιάχνω μπουζούκι για κανέναν”.
Οπως κάθε φορά που πηγαίνω στη δουλειά με τ’ αυτοκίνητο (13 χλμ. πρώτη-δευτέρα) λέω “με την πρώτη ευκαιρία τα μαζεύω και γυρίζω στην Καλαμάτα”.
Σήμερα το πρωί έκανα Χαϊδάρι-Αιγάλεω-Ν.Ιωνία τέσσερις ώρες ακριβώς!
Γ…ώ τις εξόδους σας κουφάλες.

Κρίμα και τα σαρανταοχτατόσα ήταν πραγματική ευκαιρία. Τυχερούλη Νίκο

Άρη, πάρε ένα μικρό σκουτεράκι να δείς άσπρη μέρα. Πάντως κι απ’ την Καλαμάτα στη Ν. Ιωνία 4 ώρες σκάρτες είναι.

(Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/ην isaac 03 Μάρτιος, 2006)

Tο σκουτεράκι μού το έκλεψαν πριν τρία χρόνια και τώρα δε μ’ αφήνουν να πάρω άλλο!
Καλαμάτα-Ν.Ιωνία: μόνος μου 2 ώρες και 10 λεπτά, με την οικογένεια 3 ώρες. Οταν πρωτοφτιάχτηκε ο δρόμος το έκανα μια φορά 1 ώρα και 45 λεπτά, αλλά τότε κάτι δε λειτουργούσε καλά στο μυαλό μου. Οχι ότι τώρα λειτουργεί καλά, αλλά μια ψιλοβελτίωση νομίζω ότι την έχω…

Ευχαριστώ πολύ για τη λιστα. Ο Σπουρδαλάκης τον οποίο επισκεύτηκα εχει ωραία όργανα (πρέπει να έπαιξα με καμιά εικοσαριά μπουζούκια περίπου - όλα σχεδόν τα τρίχορδα που είχε). Το καθένα είχε το δικό του ξεχωριστό ήχο. Και σαν άνθρωπος μου φάνηκε σωστός και τίμιος. Κάτι που μου έκανε εντύπωση είναι το γεγονός ότι προσφέρει δωρεάν το “σερβις-συντήρηση” του μπουζουκιού εφ’ όρου ζωής, κάτι που ίσως μαρτυρά τη σιγουριά του για την ποιότητα της δουλειάς του και των οργάνων που φτιάχνει.

Παρόλα αυτά όμως θέλω να ερευνήσω παραπάνω το θέμα δοκιμάζοντας μπουζούκια και από άλλους κατασκευαστές πριν καταλήξω.

Γειά σου ρε Άρη Vatanen!! Και δε σ’ είχα για τύπο που μπορείς εύκολα κανείς να του απαγορεύσει οτιδήποτε.

Νίκο, απ’ όσο γνωρίζω όλοι οι καλοί μάστορες θεωρητικά προσφέρουν δωρεάν σέρβις για τα μπουζούκια τους. Όμως δεν ξέρω αν ισχύει αυτό αν πάς ένα όργανο για αλλαγή τάστων για παράδειγμα;

(Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/ην isaac 03 Μάρτιος, 2006)

Και πού να ήξερες ρε Ισαάκ ότι πιτσιρικάδες ανεβαίναμε τα κατσάβραχα διαφόρων βουνών για να δούμε από κοντά τον μεγάλο Αρι που πήγαινε μόνιμα με τις πόρτες το πισωκίνητο έσκορτ!
Σε ένα Ακρόπολις, ξημερώματα έξω από την Κονιδίτσα (Λακωνία), έβγαλε μια “μπάντα” γύρω στα 200 μέτρα και μετά φουντάρισε σε ένα χαντάκι τριών μέτρων, δέκα μέτρα δίπλα μας. Λες και είχαμε συνεννοηθεί, πεταχτήκαμε καμιά 20 άτομα, τον σηκώσαμε στον αέρα και τον ξαναπετάξαμε στο δρόμο. Τερμάτισε πρώτος και λένε ότι έψαχνε να βρει τρόπο να επικοινωνήσει με “τα παιδιά που τον βοήθησαν”, διακριτικά όμως για να μην τον πάρουν χαμπάρι οι κριτές!

Νίκο, γεια σου.Το να βρεις ένα καλό μπουζούκι θέλει πολύ ψάξιμο,εγώ ήμουν πολύ τυχερός και εντόπισα το Θανάση Μητρέντση στην διεύθυνση www.bouzoukimaker.gr
Αγόρασα ένα πολύ καλό 6χορδο αλλά έχει και άλλα πολύ καλά 6χορδα και 8χορδα.

Είμαι Αθήνα οπότε πρέπει να περιοριστώ στην εδώ αγορά. Ότι θέλει ψάξιμο πάντως θέλει αρκετό! Και το θέμα είναι ότι μετά από αρκετό ψάξιμο δεν θυμάμαι πως έπαιζαν τα πρώτα μπουζούκια που δοκίμασα για να τα συγκρίνω με τα πιο προσφατα!

Ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον.

Στου Σκεντερίδη έχει πάει κανείς? Είναι καταασκευαστής κοντά στο σταθμό ΗΣΑΠ στον Πειραιά.
Ρε παιδιά είναι δυνατόν να μην σε αφήνει να δοκιμάσεις μπουζούκι τη στιγμή που ενδιαφέρσαι για αγορά της τάξης των 1000+ Ευρώ? Μου είπε ότι να δοκιμάσω κάποιο είναι χαμένος χρόνος και των δύο διότι όταν θα ξαναπάω για να αγοράσω κάποιο που ενδεχομένως να μου άρεσε μπορεί να έχει αγοραστεί από άλλον.
Εν ολίγοις αν του έλεγα ότι μπουζούκι θέλω τώρα το θέλω θα με άφηνε να δοκιμάσω (πάντα με την προϋπόθεση ότι θα το αγόραζα επιτόπου).
Πώς σας φαίνεται η συμπεριφορά του? Εμένα μου φαίνεται αντιεπαγγελματική τουλάχιστον… Είναι η πρώτη φορά που συναντάω τέτοια συμπεριφορά πάντως και ελπίζω η τελευταία.

Τράβα παίξε κανα Τζόκερ ρε Νίκο. Τουλάχιστον εκεί άμα είσαι τυχερός θα κερδίσεις κάτι παραπάνω από ένα καλό μπουζούκι.
Ο τύπος μάλλον έχει μπερδέψει τα μπουζούκια με τα γλειφιτζούρια. Γιατί ως γνωστόν, αν δοκιμάσεις ένα γλειφιτζούρι, πρέπει να το αγοράσεις…