Αγορά Μπουζουκιού

Γεια σας παιδιά είμε καινούργιος και δεν γνωρίζω πάρα πολλά για αυτό θα ήθελα να σας ρωτήσω τι να προσέξω κατά την αγορά.Επίσης θα ήθελα να σας ρωτήσω πόσες χορδές να έχει το μπουζούκι που θα αγοράσω.

3 διπλές…

Εννοείς ένα τρίχορδο;;

Καλώς ήρθες markosb

Μεγάλο θέμα ανοίγεις και πολυσυζητημένο. Υπάρχουνε πολλές συζητήσεις στο φόρουμ για τρίχορδο και τετράχορδο καθώς και για κατασκευαστές. Πιστεύω ότι ένα μεγάλο μέρος από τα ερωτήματα σου θα απαντηθεί!

Δική μου γνώμη αφού ξεκινάς είναι να πάρεις ένα τρίχορδο γύρω στα 500-700 ευρώ. Τελείως υποκειμενική εννοείται! Εξαρτάται από το μπάτζετ φυσικά, και αν γέρνεις προς τα παλιά ρεμπέτικα.
Αν σου αρέσουν τα λαϊκά μπορείς να πάρεις τετράχορδο.

Στη θέση σου όπως σου είπα θα διάβαζα ότι έχει γραφτεί για τρίχορδο, τετράχορδο και κατασκευαστές. Και πάλι εδώ είμαστε!

Αν σκέφτεσαι σοβαρά το καλύτερο είναι να επισκεφτείς έναν δάσκαλο με τον οποίο θα συζητήσεις και θα σε κατευθύνει. Και αν μπορείς να ξεκινήσεις και μαθήματα.

Έριξα μια ματιά στις υπόλοιπες δημοσιεύσεις αλλά εξακολουθώ να είμαι μπερδεμένος με το πόσες χορδες να επιλέξω.Επίσης μου αρέσει πάρα πολυ και το ρεμπέτικο αλλά και το λαικό και για αυτό δεν ξέρω τι να κάνω.Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον

έτσι απλά που το θέτεις όλοι για τρίχορδο…θα σου πουν εδώ μέσα!
Δεν μπορείς να φανταστείς τι κολλημένα μυαλά είναι…τρίχορδο και ξερό ψωμί!

Οπότε κι εσύ τι θα κάνεις? Τρίχορδο θα πάρεις ή τετράχορδο που το έχω ακούσει αλλιώς και ως…κιθαρομπούζουκο, φράχτη, συρματόπλεγμα, σκατόφτυαρο, κλπ.

υγ.αστειεύομαι φυσικά…να μάθεις να παίζεις μερακλίδικα και μάγκικα σ’ότι επιλέξεις εύχομαι.

Μου αρέσει πάρα πολύ το μπουζούκι και θέλω να ασχοληθώ αλλά θέλω να μπορώ να παίξω και ρεμπέτικα και λαικά γιατί και τα δυο έχουν υπέροχα κομμάτια και μεγάλη ιστορία.Για αυτό ρωτάω εσάς που σιγούρα ξέρετε κάτι παραπάνω για να με βοηθήσετε.Υπάρχει τρόπος για να παίζω και λαικό και ρεμπέτικο η πρέπει να διαλέξω ένα από τα δυο;;;

Με το τρίχορδο μπουζούκι μπορείς να παίξεις τα πάντα.

Με το τετράχορδο τα παλιά τραγούδια δεν μπορείς να τα αποδώσεις σωστά (δεν μπορείς να παίξεις με ανοιχτές χορδές).

Για την επιλογή οργάνου αν δεν έχεις ιδέα καλό είναι να πάς με κάποιον που να γνωρίζει από όργανα και να δείτε και να ακούσετε όσα περισσότερα μπορείτε. (Ρίξε και μια ματιά στις σχετικές συζητήσεις για την αγορά οργάνου).

Υ.Γ.: Καλώς ήλθες και από εμένα και ελπίζω να βοήθησα λίγο.

Ευχαρισώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον.

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 14:20 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 14:13 —

Να ρωτώσω και κάτι άλλο τι ξύλο να προτιμήσω.Θέλω κάτι που να είναι καλό αλλά να μην πληρώσω πάνω από 450-500 ευρώ;;

Καρυδια, τωρα το αν θα ειναι βαμμενη η οχι εσυ θα το επιλεξεις

Σας ευχαριστώ όλους σας και πάλι!!!

Συμφωνώ με το χιτζαζ για το ξύλο αλλά αν θες να διαθέσεις περισσότερα χρήματα υπάρχει ποικιλλία ξύλων. Αναφορικά με το αν θα επιλέξεις τρίχορδο ή τετράχορδο θα σου μιλήσω από προσωπική εμπειρία. Όταν αρκετά μικρος άρχισα να ενδιαφέρομαι για το μπουζούκι είχα ως πρότυπο τον Ζαμπέτα καθώς είχα και αυτά τα ακούσματα και άρχισα τετράχορδο καθώς μου έλεγαν πως έχεις περισσότερες διαδρομές στους δρόμους και παίζεις πιο άνετα. Αργότερα και παίζοντας έγειρα προς το τρίχορδο το οποίο θα φτιάξω σε 1 χρόνο. Θέλω να πιστεύω πως σε βοήθησα και θα ασπαστώ μια φράση του παππού μου όταν του είπα να πάρω τρίχορδο.“Αντρέα αν νιώθεις μέσα σου το νταραντουντα να πάρεις αλλιώς αδικος κόπος”

ξερει κανεις αν υπαρχει κατασκευαστης που να φτιαχνει μπουζουκια με 71εκ κλιμακα;

Την Τετάρτη, τελείωσε ο Παναγιώτης ο Καφετζόπουλος μια μπουζουκομάνα με μηκος χορδής 70 εκατοστά και σκάφος από λάυτα. Πέρνα να το τσεκάρεις αν σε ενδιαφέρει. Προσωπικά, μου άρεσε πάρα πολύ.

μπουζουκομανα;;;;

εγω μιλαω για κανονικο μπουζουκι με μηκος απο καβαλαρη σε καβαλαρη 71 εκ.

Ναι βρε συ, κανονικό μπουζούκι είναι με λίγο πιο μεγάλο σκάφος και μήκος χορδής από καβαλάρη σε καβαλάρη 70εκ.

εγω θελω με κανονικο σκαφος και αν γινετυαι με πιο μικρο.