Αγορά μπουζουκιού μέχρι 250 ευρώ. (τα φώτα σας) (2012)

Γειά σας αγαπητοί μου φίλοι, με λένε Κώστα και τώρα μόλις αποφάσησα να ασχοληθώ αυτοπροσώπως με τη μουσική.
Αν και ακόμη δεν έχω καταλήξει 100% στο αν θα ξεκινήσω με κιθάρα ή μπουζούκι, θα σας παρακαλούσα αν ξέρατε να μου υποδείξετε κάποιο καλό μπουζούκι (γιατί για μπουζούκι το κόβω) μέχρι τα 250 ευρώ μάξιμουμ.

Τώρα μόλις κοιτούσα κάποια απ’ αυτά, εσείς τί λέτε;
Είμαι δεξιόχειρας.

Σας ευχαριστώ θερμά. :088:

Θα σου πρότεινα να πας σε βιοτεχνίες και καταστήματα με φθηνά όργανα (διότι από οργανοποιό με 250 ευρώ δεν θα βρεις) και να τα δοκιμάσεις με κάποιον φίλο που ξέρει, ώστε να βρεις όσο γίνεται καλύτερο. Το ιντερνετ δεν θα σε βοηθήσει να επιλέξεις, το οργαανο δεν μπορείς να το διαλέξεις οπτικά, πρέπει να το πιάσεις και να το ακούσεις, Καλή επιτυχία!

Επίσης δες και σε αγγελίες μερικές φορές παίζουν μεγάλες ευκαιρίες

χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω είναι σαν να δίνεις 100 ευρώ για ακουστική πιστεύω. Τι μπορεί να’ ναι? κι εγώ έψαχνα μπουζούκι πριν καιρό στα χρήματα που δίνεις αλλά με αυτά και με εκείνα με έπεισαν είτε άτομα του χώρου είτε οι προσωπικές μου ‘‘έρευνες’’ να δώσω κάτι παραπάνω. Σκεφτόμουνα και τζουραδάκι πάντως. Να πάρεις ένα οργανάκι να σου κάνει και το κέφι να το παίζεις. Μην το κρεμάσεις μετά από λίγο για διακοσμητικό. Αν έχεις την δυνατότητα να πας με κάποιον που ξέρει πάντως οπωσδήποτε σε αυτά τα όργανα μαζικής παραγωγής. Δεν είμαι ειδικός στο θέμα απλά τυχαίνει να είχα την ίδια σκέψη με σένα.

Αυτό είναι πρόβλημα, ότι εγώ δεν μπορώ να κρίνω το καλό από το κακό και να το έχω στο χέρι μου, εφόσον δεν ξέρω.
Έχω κάποιον φίλο και θα του πω να πάμε μαζί αν είναι.

Πού υπάρχουν τέτοιες βιοτεχνίες και καταστήματα με φτηνά όργανα; Ξέρετε κάποια;
Αν πάρω από αγγελία πάλι θα πάω με το φίλο να το δοκιμάσουμε, απλώς φοβάμαι λίγο την ποιότητα αφού είναι μεταχειρισμένο.

Δυστυχώς παραπάνω δεν μπορώ να διαθέσω. Αν χρειάζεται, τότε θα το γυρίσω στην κλασσική κιθάρα και θα πάρω μπουζούκι σε κανένα δύο χρόνια.

Θα συμφωνησω με τους προλαλησαντες.
Αν θελεις τριχορδο, σκεψου οπως λεει ο καπας και το τζουραδακι που ειναι οικονομικοτερο.
Παντως, για να κανω και το δικηγορο του διαβολου, σε αυτα τα χρηματα θα βρεις αξιοπρεπεστατη για αρχαριο ακουστικη.
Κανε το ψαξιμο σου και σκεψου το.

Γιατί το υποτιμάς το τζουραδάκι ρε τόσο πολύ? Κιθάρα μπορείς να βρεις… Αν κάτσει καμιά των 400ευρώ να την πάρεις στα λεφτά που δίνεις άρχοντας θα γίνεις. Εχει λίστα με κατασκευαστές ψάξε λίγο στο φορουμ. Μόνο Ματσικας μου έρχεται σε αυτά τα λεφτά του οποίου είδα ένα μπουζουκάκι το οποίο το έδιναν μεταχειρισμένο 500 ευρώ και δεν μου άρεσε. Εχει και πιο φτηνά πάντως. Σκέψου αν μπορείς να κάνεις λίγη υπομονή (και κάποια μεροκάματα ή οικονομία) να μαζέψεις κανα δυο κατοστάρικα ακόμα. Αυξάνονται κατα πολύ οι επιλογές σου. Αυτό έκανα εγώ πάντως.

Το κυρίως θέμα μου είναι να μπορώ να παίζω λαϊκά/ρεμπέτικα τραγούδια. Με την ακουστική φαντάζομαι θα μου δίνεται τέτοια δυνατότητα, σωστά;

Μπορώ να ξεκινήσω με την κιθάρα, κάποια μέρα σίγουρα θα πιάσω το μπουζούκι.
Και η κιθάρα κάνει τη δουλειά της :wink:

//youtu.be/XrYZmT4OtyA

Y.Γ: Θα περιμένω λίγο ακόμα, θα δω μήπως κάνω όντως και κανένα μεροκάματο. Άνεργος φοιτητής… δύσκολα τα πράγματα.

δεν παίζει με κλασσικές ο Μήτσος,έχει διαφορά. Τις προάλλες άνοιξα θέμα για κλασσική με συρμάτινες χορδές και μου είπαν οτι αν δεν σκεβρώσει μια χαρά ρεμπετοκίθαρο γίνετε. ΚΑΙ ΞΑΝΑ… Γιατί αποκλίεις τον τζουρά? ( πουλάει και ένα μέλος έναν του στάμκου 300 ευρώ)

ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΑΥΤΟ… ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ

Γιατί έχω την εντύπωση, ίσως λανθασμένη, πως δεν μπορείς να παίξεις τα πάντα με τον τζουρά.
Επίσης από μικρός το είχα πάρει με λάθος μάτι ίσως και το θεωρώ περισσότερο όργανο συνοδείας, εκεί που παίζεις με την παρέα να πετάς και καμμία στον τζουρά σε κανένα τραγούδι.

Επίσης θα με βολέψει; (σχέση μεγέθους) Πρέπει να το δοκιμάσω βέβαια για να μάθω.

Αν ξεκινήσω με τζουρά, θα είμαι σε θέση στο μέλλον να πιάνω στα χέρια μου μπουζούκι - κιθάρα; Φοβάμαι μήπως δεν μου δώσει πατήματα για εκεί. Αυτά βέβαια είναι εικασίες από τη στιγμή που δεν γνωρίζω μουσική. Εσείς που ξέρετε, πείτε μου. :stuck_out_tongue:

τρίχορδο μπουζούκι ή 4χορδο είναι ο στόχος? Τι να σου πω δεν έχω εμπειρία από ενορχηστρώσεις αλλά αυτόν που μου έβαλες να παίζει κιθάρα και μπαγλαμά να του έδινες θα το βούλωναν οι πάντες και θα έπαιζε μονάχος. Εχει δυνατότητες το τζουραδάκι και θα μάθεις αρκετα βασικά πράγματα όπως δρόμους. από εκεί και πέρα έχει και το ίδιο κούρδισμα και αν δεν είσαι και ο Σκορκτσιανίτης (μπιγκ σόφο) θα μπορείς να παίξεις πάνω στις αποστάσεις αν αυτό εννοείς με την σχέση μεγέθους. Αν πάλι θες τετράχορδο πάρε τετράχορδο μην μπλέκεις με κιθάρες άλλη φύση οργάνου και άλλα παίζει

Βεβαιως και θα μπορεις! Ο τζουρας ειναι ενα οργανο μεταξυ μπαγλαμα και μπουζουκιου, οσον αφορα το μεγεθος. Αν σε ενδιαφερει να μαθεις τριχορδο μπουζουκι, τοτε ο τζουρας σου κανει, ουσιαστικα ειναι ενα πιο μικρο μπουζουκι με αρκετα πιο μικρο ηχειο. Και παλι, πρεπει να το ψαξεις για να βρεις καλο οργανακι σε αυτα τα λεφτα, αλλα θα βρεις ειναι το μονο σιγουρο (ενω μπουοζουκι με τοσο λιγα δε βρισκεις). Δες αγγελις, βιοτεχνιες αλλα κοιτα και σε κανεναν οργανοποιο, ποτε δεν ξερεις…

Κιθαρα ακουστικη για αρχαριο θα βρεις μια χαρα σε αυτα τα χρηματα, σιγουρα. Μπορεις να πας να δοκιμασεις και μετα να κοιταξεις και στο νετ, σε ευρωπαϊκα καταστηματα οπως thomann, dv247 θα βρεις τα ιδια προϊοντα πολυ πιο φτηνα και ειναι εγγυηση οτι το οργανο θα φτασει στα χερια σου σωο. Λογω κουρδισματος απο την κιθαρα μπορεις πιο ευκολα να πας στο τετραχορδο.

Εγω καταληγω: αν σκεφτεσαι τριχορδο ψαξε για τζουρα, αν σκεφτεσαι τετραχορδο ψαξε κιθαρα. Χωρις αυτο να σημαινει βεβαια οτι απο την κιθαρα δεν μπορεις να πας στο τριχορδο.

Εκτος φυσικα αν εισαι για μπουζουκι και μονο μπουζουκι και δε σε νοιαζει να περιμενεις να μαζεψεις λεφτα, οποτε μαζεψε και παρτο.

Ξέρω ότι κάποια στιγμή θα αλλάξω οργανάκι, μετά από ένα σημαντικό χρονικό διάστημα που θα έχω μάθει τα βασικά και λίγα παραπάνω. Μέχρι τότε θα έχω λεφτά για κάτι πιο ακριβό και καλύτερο, είναι σίγουρο αυτό. Έως τότε θα ήθελα να εισχωρήσω και γω στον κόσμο της μουσικής από την πλευρά του μουσικού, οπότε και με κιθάρα θα ήμουν ευχαριστημένος. Αργότερα το κόβω για τετράχορδο!!

Ο φίλος @kapas μου έδειξε αυτό το οργανάκι, εσείς τί λέτε; Στο βίντεο ακούγεται αρκετά ωραίο. Ελπίζω η ηλικία και τα εξωτερικά σημάδια να μην επηρεάζουν κατά πολύ. Είναι ένα όργανο για αρχάριο ή μήπως θα με δυσκολέψει κάπου; Αν θεωρείται ευκαιρία, να το τσιμπήσω, αν όχι ας ψάξω για κιθάρα.

επειδή θες να ασχοληθείς με λαικό και μίλησες για κλασσική κιθάρα. Στο βιντεο ο Μυστακίδης παίζει τέτοια κιθάρα όχι κλασσική.
Είναι μεράκι ένα τέτοιο παλίο όργανο. Αλλη φάση

Αυτή ονομάζεται “λαϊκή κιθάρα”; Ναι, τέτοια θα ήθελα.

Κατέληξα συζητώντας και με το φιλαράκι μου να κατέβουμε κάποια στιγμή στις επόμενες μέρες μαζί Μάτσικα και να διαλέξω κάποια ακουστική κιθάρα. Θα του μιλήσουμε, ελπίζω να μας βρει κάτι καλό - φοιτητής είμαι και το φιλαράκι πόσα λεφτά έχει αφήσει στο μαγαζί του.

Περί τα 200 ευρώ νομίζω είναι καλά για αρχή και για περίπου έναν με ενάμισυ χρόνο.

Σας ευχαριστώ όλους πολύ, θα επανέλθω με νεότερα. :slight_smile:

Γεια σου φίλε δες στο αγγελιοπολεισ στην κατηγορία μουσικά όργανα, και αν μπορείς να επικοινωνήσουμε. Πουλάω ένα τετράχορδο στα 250 ευρό με έβενο ταστιερα μαλακό στο παίξιμο, και δυνατό ήχο χειροποίητο όχι εργοστασίου. Δεχτή κάθε δοκιμή.(δεν το έχω εγώ στο αγγελιοπολλεισ ευχαριστώ).

και από κάτω το φοβερό
“έχεις πάρει λάθος τραίνο η Ελλάδα και οι νεοέλληνες με την μεγάλη τους καρδια:) και το υπέροχο φιλότιμο τους:) με την αγάπη τους στην τέχνη στο κομψό και στο “εύακουστο”:-)))έχουν παρασύρει την χωρα σε μια από της πλέον αξιοκαταφρόνητες θέσεις και την κάνανε έναν απέραντο σκουπιδότοπο.μεγαλύτερος συντελεσθες στην εξολοθρέψει του Ελληνισμού ίναι η πουτάνα ορθοδοξία και το “χασισοποτισμενο” REBET ASKER.an αυτός ο gyftolaos είναι Έλληνες τότε εγώ είμαι αφρικανός”
πεθαίνω

έπαθε αναρχία… κακιά αρρώστια!