Αγορά μπαγλαμά από τον Νάκα (2011)

Καλησπέρα. Εντελώς αρχάρια είμαι κ εγώ,κ σκέφτομαι να πάρω από Νάκα αυτο το μπαγλαμαδάκι. Μήπως το έχει πάρει κάποιος να μου πει μια γνώμη; http://nireas.nakas.gr/ecomnakas/nakas2006/Show_Popup.asp?Img=/ecomnakas/Nakas2006/assets/PHOTOS%20M%20extra/M367.00312-extra.JPG

Καλωσήρθες Άνοιξη (αν και καλοκαίρι), καλύτερα να δημοσίευες σε κάποιο σχετικότερο topic για να το δουν όσοι ενδιαφέρονται. Όμως μια και δημοσίευσες εδώ θα σου πω την προσωπική μου γνώμη:
Το λινκ με τα χαρακτηριστικά είναι το παρακάτω, σωστά;


Λέει ότι είναι σκαφτός από ξύλο οξιάς. Καπάκι έλατο, μάνικο οξιά με μεταλλική λάμα για να μην σκευρώνει. Για την ταστιέρα δεν λέει ξύλο. Τιμή καταστήματος 159?.

Χωρίς να γνωρίζω και πολλά σχετικά με τα κατασκευαστικά (όπως είπα είμαι πρωτάρης - καλύτερα να εκφέρουν γνώμη κι οι μάστορες του φόρουμ), με προβληματίζει η οξιά γιατί στο βιβλίο του Α. Κουμαρτζή “Το σκαφτό μπαγλαμαδάκι” δεν την αναφέρει πουθενά. Επίσης δεν γνωρίζουμε από τι ξύλο είναι η ταστιέρα.
Εγώ ίσως προτιμούσα αυτόντον μπαγλαμά με σώμα φλαμούρι, καπάκι έλατο, ταστιέρα έβενο και τιμή 47? ακριβότερο, ή αυτόνμε τα ίδια περίπου ξύλα και 79? ακριβότερο.

Καλύτερα πήγαινε στο μαγαζί και ζήτα να δοκιμάσεις να παίξεις και τους τρεις μπαγλαμάδες για να δεις τις διαφορές τους. Αγόρασε αυτόν που θα έχει πιο δυνατό και πλούσιο ήχο. Μη σκέφτεσαι και τόσο τη διαφορά με το budget σου (50 ευρώ πάνω, 50 ευρώ κάτω, μικρή η διαφορά) αλλά την ποιοτική διαφορά η οποία ή θα σε ζημιώσει ή θα σε ανταμείψει.
Θυμάμαι το πρώτο μου όργανο, μια κιθάρα 80.000δρχ που μου είχε κάνει δώρο ο πατέρας μου πριν 9-10 χρόνια (με την οποία παίζω ακόμα κι ελπίζω κάποια στιγμή να την επισκευάσω γιατί έχει σπάσει το κάτω πλαϊνό ξύλο στο σκάφος) είχε τεράστια διαφορά στην ποιότητα του ήχου από μια κιθάρα των 45.000δρχ της ξαδέρφης μου (πραγματικά ακουγόταν σαν να είχε “συνάχι”!).

Αυτά από εμένα, καλή επιλογή και καλές πενιές σου εύχομαι!