Αγορά Κλασσικής Κιθάρας

Γεια σας και χαρά σας παίδες. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω μια κλασσική κιθάρα, όχι μεταχειρισμένη και φυσικά χειροποίητη. Για το λόγο αυτό θα ήθελα να μου προτείνεται όποιον κατασκευαστή θεωρείται πιο σπουδαίο, παίρνοντας υπόψη, ότι το κύριο aspect της κιθάρας, που με ενδιαφέρει είναι ο βαθύς ήχος…

Ρίξε μιά ματιά στο blog του Παναγιώτη Καγιάφα γιά τους Έλληνες Οργανοποιούς, καθώς και στο διαδικτυακό περιοδικό Tar.

Κατά προσωπική μου άποψη ( και όχι μόνο ) μακράν πρώτος ο Παύλος Γύπας που σου συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Υπάρχουν όμως και άλλοι καλοί και ίσως οικονομικότεροι, όπως οι Βασίλης Λαζαρίδης, Γιάννης Κουκουρίγκος, Άλκης Ευθυμιάδης κ.λ.π.
Και βεβαίως ο Νίκος Ιωάννου, που όμως βρίσκεται στην Αμερική.

Θα πρόσθετα και τον Γ. Παλαιοδημόπουλο στην λίστα των εξειδικευμένων κατασκευαστών κλασ. κιθάρας…

Νίκος

ΠΑΡΕ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΚΑΤΙ ΙΣΠΑΝΙΚΟ…ΤΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ…Η ΚΙΘΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΠΑΝΙΚΗ…ΤΟ ΠΙΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ …ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ [ΚΙΝΕΖΟΥΣ]
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ…ΠΟΥΛΑΩ ///////ΚΙΝΕΖΙΚΑ…
:246:

Από webmaster:
Φίλε Δημητρηχριστοδούλου, απόφευγε να γράφεις με κεφαλαία - στο επεσήμανε και αλλού ένας από τους Συντονιστές του Φόρουμ. Επίσης, μια φιλική παραίνεση: πέραν της πλάκας (ατυχούς ή μη), ίσως πρέπει να αναθεωρήσεις λίγο τον τρόπο που προβάλλεις τον εαυτό σου και το λόγο που συμμετέχεις στο Φόρουμ. Το πολύ το ξεκάρφωμα το βαριέται κι ο πελάτης, αν εννοείς τι εννοώ.

Κ. Χριστοδούλου, μάλλον αδικείς πολλούς και αξιόλογους συναδέλφους σου

Για να δώσω και ρεμπέτικη διάσταση στην αναζήτησή σου, αναφέρω ότι εδώ και καιρό, στο σάιτ του μαγαζιού ΔΙΑΤΟΝΙΚΟ, www.diatoniko.gr , υπάρχει μεταχειρισμένη κλασσική κιθάρα ΑΠΑΡΤΙΑΝ γύρω στα 700 ευρώ.
Αν προλάβεις και δεν την αρπάξει κανάς Φορουμίτης, δοκίμασέ την…:slight_smile:

Μάλλον δεν υπάρχει πλέον ή τουλάχιστον δεν μπορώ να την εντοπίσω εγώ:240:

χτύπα στο λινκ μεταχειρισμένα όργανα, μετά κλασσικές κιθάρες και μετά κοίτα τη δεύτερη !!:089:

Οκ Μπάμπη, ευχαριστώ. Προς στιγμή νόμισα ότι θα ήταν ρεμπετοκιθάρα:089:

Ενδιαφερον θα ήταν κάποιος ειδικός να συγκρίνει μια τέτοια κλασσική κιθάρα με μια ρεμπετοκιθάρα του ίδιου κατασκευαστή ώστε να διαπιστώσουμε τεκμηριωμένα πώς διαφοροποιούσαν κατασκευαστικά τα δύο είδη…
σαν άρθρο της “κλίκας” ακούγεται…

Κοιτάξτε πώς γίνεται αυτό:
Καταρχήν βάζεις δίπλα-δίπλα δυο τέτοιες κιθάρες (κλασική και λαϊκή) και βεβαιώνεσαι ότι όντως έχουν διαφορές.
Πας και κουβεντιάζεις με κάποιον κατασκευαστή κλασικής κιθάρας.
Επειτα βρίσκεις κάποιον κατασκευαστή λαϊκής κιθάρας.
Το καλύτερο είναι να πετύχεις και κάποιον κατασκευαστή “δύο σε ένα”, που να φτιάχνει και τα δυο είδη κιθάρας, αρκεί να είναι καλός.
Μετά βρίσκεις έναν λαϊκό κιθαρίστα για να σου πει τη γνώμη του. Ο λαϊκός κιθαρίστας έχει παίξει σίγουρα και με κλασική κιθάρα. Το αντίστοιχο σπανίως συμβαίνει, δηλαδή κλασικός κιθαρίστας να παίζει ρεμπετοκίθαρο, οπότε τη γνώμη του κλασικού δεν τη χρειάζεσαι.
Τέλος, μελετώντας όλα όσα άκουσες, κρίνοντας τι “στέκει” και τι “δε στέκει”, αφαιρώντας πιθανές υπερβολές, χαζομάρες, ασυναρτησίες κλπ., δένοντας τα λεγόμενα όλων ώστε να υπάρχει κάποιος ειρμός και προσθέτοντας τα προσωπικά σου συμπεράσματα, γράφεις το άρθρο και το στέλνεις στην “Κλίκα”.
Θα βοηθούσε πολύ να έχεις τουλάχιστον βασικές γνώσεις κιθάρας, δηλαδή έστω να γρατζουνάς λιγάκι, ώστε να καταλάβεις αυτά που θα σου πουν.
Για περαιτέρω βοήθεια και λεπτομέρειες στο “klikadoros παπάκι τζιμειλ τελεία κομ”
Καταλάβατε μάγκες;

Μάγκας, είμαι. Καλά, κατάλαβα;

Από webmaster:
αποφεύγουμε να γράφουμε τα emails μας με κανονική σύνταξη στο Φόρουμ. Κυκλοφορούν διάφορα προγραμματάκια (spiders) που σκανάρουν όλες τις δημοσιεύσεις για πολλούς καλούς και κακούς λόγους. Οι “καλοί” λόγοι είναι ότι οι μηχανές αναζήτησης βρίσκουν αμέσως αποτελέσματα μέσα στις δημοσιεύσεις. Οι “κακοί” λόγοι είναι ότι τα emails που εμφανίζονται ολογράφως θα αρχίσουν ως δια μαγείας να δέχονται spam. Γι’ αυτό και ο Άρης το έγραψε έτσι.

οταν λεω οτι η κιθαρα στην ιπανια κ.λ.π.δεν ενοω αυτο που καταλαβες ουτε προσβαλω ΚΑΝΕΝΑ συναδελφο…απλα επειδη γεμισαμε κινεζικο ηθελα να σου επιστησω την προσοχη να μην πεσεις σε καμια τσιν τσον…:089:

Μαστορα έγινες σαφής.

Από webmaster:
αποφεύγουμε να γράφουμε τα emails μας με κανονική σύνταξη στο Φόρουμ. Κυκλοφορούν διάφορα προγραμματάκια (spiders) που σκανάρουν όλες τις δημοσιεύσεις για πολλούς καλούς και κακούς λόγους. Οι “καλοί” λόγοι είναι ότι οι μηχανές αναζήτησης βρίσκουν αμέσως αποτελέσματα μέσα στις δημοσιεύσεις. Οι “κακοί” λόγοι είναι ότι τα emails που εμφανίζονται ολογράφως θα αρχίσουν ως δια μαγείας να δέχονται spam.

Δεν είναι υπερβολή.
Υπερβολή είναι τα 600 περίπου μηνύματα που δέχομαι καθημερινά στο μέιλ της δουλειάς και που σχεδόν όλα αφορούν βιάγκρα και δυο-τρία άλλα “σηκωτικά”.

Τι είναι αυτό ρε παιδιά, πλάκα - πλάκα, σκέτη πλύση εγκεφάλου.:112: Και να μην έχεις πρόβλημα σε βάζουν σε ανησυχία,:080: λες ρε αδερφέ μπας και η σύζυγος δεν ικανοποιείται και την ψάχνει πλαγίως? :258::093:Θα πρέπει να ασχοληθώ… επιπλέον και άμεσα! :043:
:019::019::019:

Μάλλον πήρανε χαμπάρι πόσοι «παππούδες» μαζευτήκαμε !

Που νάξεραν…!!!:088:

Θοδωρή, μην ανησυχείς ! Διαθέτεις όπως έμαθα εγγυημένο φάρμακο : βιολογικό Αγιωργήτικο!

Υ.Γ. Βούρ για επισκέψεις στο blog του, στη χιλιοστή χαρίζει φιάλη!
( κάντε τις 999 και μετά μπαίνω και γω )

Λάθος Νίκο. Στις 1.000.000 επισκέψεις χαρίζει φιάλη, όχι στις 1.000. Ρε συ κιθαροφονιά, χάθηκε να δίνεις μια μποτίλια ανά 1.000 επισκέψεις; :slight_smile:

Παρεμπιπτόντως, με 'γειά το βλόγι και καλοτάξιδο, αν και βλέπω ότι δημοσιεύεις ανά 10ήμερο. Πάρ 'το πιο ζεστά, πώς περιμένεις κόσμο;

Για τους επισκέπτες από τη ρεμπετοπαρέα το κέρασμα ισχύει από την πρώτη επίσκεψη στην έδρα μου! :slight_smile:
Επίσης παρούσα ισχύει μέχρι την εξάντληση των αποθεμάτων… :102::78:
Ευχαριστώ για τις ευχές! Με το blog μου ασχολούμαι περιστασιακά, όποτε βρω λίγο χρόνο… είναι σαν τα μαγαζιά με τα εποχιακά είδη!
Τα Χριστούγεννα στολίδια, τις αποκριές μουτσούνες και χαρταετούς, το πάσχα σοκολοτααβγά και κουνέλια και το καλοκαίρι καρπούζια!:slight_smile:
Υ.Γ.
Για μια ακόμη φορά μπαχαλοποιήσαμε το ξένο post, συγνώμη ρε συ Πάνος_92 αλλά τούτη τη συνήθεια δεν μπορούμε να την κόψουμε…:230:

Ο γιός μου κάνει κλασσική κιθάρα κοντά τέσσερα χρόνια τώρα.Πρί ενα μήνα του πήρα
καινούργια κιθάρα,με υπόδειξη του δασκάλου του μάρκας " Γκουέρνικα ".Αν
ξέρει κάποιος γι΄αυτή τη μάρκα ας μου πεί κάτι.