Κιθάρες και ...κιθάρες

Τελικά η εφευρετικότητα δεν πεθαίνει ποτέ…

Να το βαφτίσω " υψηλή τέχνη";;;

Ή, καλύτερα, πρωτοτυπία ;;; :082:

Ή, μήπως, σουρεαλιστική διάθεση ;;;

:019:

Οταν εγώ είχα προτείνει το πτυσσόμενο μπουζούκι δεν με είχατε πάρει στα σοβαρά… μας την φάγαν την πατέντα οι αγγλοσάξονες!:108:
Υ.Γ.
και μερικές κιθάρες του κουτιού εδώ…

Πάντως τα σουρεαλιστικά μπάσα της Ελένης…σπάνε κόκκαλα!!! :109:

Theos, για να επιβεβαιώσουμε τη θεωρία ότι ο παίκτωρ βγάζει τη μουσική και όχι το όργανο, τσίμπα ένα έξτρα ζόρικο με cigar box guitar:

//youtu.be/hTJ5Kj0-uS4

Καλα κανετε πλακα αλλα τωρα μου διαφευγουν τα λινκ, τεσπα στο εμποριο κυκλοφορουν ήδη ενα πτυσομενο μπουζουκι ηλεκτρικο χωρις κλειδια αλλα με συστημα και μαγνητη που παραπεμπουν σε ηλ κιθαρα και ενα μπουζουκι μελετης χωρις ηχειο… Προχωραει η τεχνολογια λεμε… Αλλα το πιο κουφο συστημα για τις κιθαρες ηταν μια πατεντα με ενα ποτεσιομετρο που αλλαζε αναμεσα σε τροπους (πχ μινορε, ματζορε, ουσακ, κλπ κλπ δηλαδη ιωνικος, δωρικος, κλπ κλπ) και τονους (ντο ρε μι κλπ κλπ δλδ C D E F klp klp) και φωτιζε με λεντ ολη η ταστιερα στα ταστα που ανηκαν στον επιλεγμενο τροπο και τονο… για να ξεχυνονται τα δαχτυλα του παιχτη…

Πςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς:256:

ΥΓ: Άρη, τρέχα κατοχύρωσε το CKCL (carbon Kevlar compound laminate) τρίχορδο, γιατί σε φάγανε λάχανο οι πολυεθνικές…:019:

Χριστός και Παναγία!
Έτσι όπως πάμε, στο τέλος θα καταλήξω …χριστιανός.

Να ανεβασουμε κανα δυο εικονες να το δειτε αν και περα απο αυτες τις εικονες στον ξενογλωσσο περιοδικο τυπο υπαρχουν πολλες παρουσιασεις για τα εν λογω συστηματα:

Ρε μήτσε πλάκα με κάνεις? Εδώ έχουν βγει πατζούρια μπαλκονόπορτας, που ενώ βρίσκεσαι 5 λεπτά από το σπίτι σου, παίρνεις τηλέφωνο και σηκώνονται μόνα τους!!!:019:!! Ξέρεις εσυ…:019:

Μα αυτό με τα λεντάκια είναι πανέξυπνο ρε παιδιά…

Είναι ότι πρέπει για τους αρχάριους…

Θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε και κάτι ακόμα…

Αφότου χωριστεί το μπουζούκι ή η κιθάρα σε τάστα, να τοποθετηθούν αισθητήρες στην επιφάνει του μανικιού, και όταν ο παίχτης πατάει μια νότα αυτή να φωτίζει…

Εκτός από μουσική θα βλέπουμε και μια πανδαισια χρωμάτων…

:):):):slight_smile:

ναί αλλά παρακαλώ πολύς τα λεντάκια να είναι μπλού ελεκτρίκ που με αρέζει πλήηηηηηηηζ…:112:

Εμ… Κώστα, άμα το παίζεις το κουτί καλά:110:
ευχαριστώ για το video και ανταποδίδω… δες εδώ τι παίζουν οι brothers με κουβάδες!

//youtu.be/GJLcwIEWD9o&feature=related

και εδώ Harley Davidson γκαζιές!!!

//youtu.be/KYobvWHw7Po&feature=related

Υ.Γ
Λοιπόν κοιτάζω το τάβλι και μου έρχονται ιδέες…να το μανικώσω?:089:

Όσο γι’αυτό το μπουζούκι το έχω δει από κοντά και το έχω παίξει. το έχει ένα φιλαράκι μου. βασικά δεν αξίζει καθόλου. Τι να το κάνεις το μπουζούκι που δεν έχει ηχείο και βγάζει ηλεκτρικό ήχο? απλώς είναι φιγούρα. και φυσικά δεν σημαίνει ότι επειδή δεν έχει ηχείο δεν ακούγεσαι και έτσι δεν ενοχλείς τους γύρω σου.:087: μια χαρά σε ακούνε απλώς πολύ πολύ χαμηλότερα

Άντε με το καλό και μπουζούκι…

//youtu.be/tevBZ1UlKqU

Ε άστα διάλα πια!

Τελικά όλα θα καταλήξουν στο πληκτρολόγιο ή σε κάποια touch sensitive οθόνη?:245:

Μήπως πρέπει να παρατήσουμε τα όργανα και να τρέξουμε όλοι να μάθουμε τυφλό σύστημα. :026:

Πέρα από την πλάκα, αυτά τα ηλεκτρονικά όργανα (σε συνδυασμό με τους υπολογιστές) είναι πράγματι εντυπωσιακά και δίνουν τρομερές ευκολίες. Βάζεις το δάχτυλό σου σε ένα πλήκτρο (ή σε μια οθόνη) και ακούς όργανα, ολόκληρες ορχήστρες, εντυπωσιακούς ήχους, ατέλειωτους ρυθμούς κτλ κτλ.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτούς τους καταπληκτικούς ήχους (και τα υπόλοιπα), τους παίζουν σε τελική ανάλυση μόνα τους τα ίδια τα ηλεκτρονικά και όχι εσύ. Έτσι μετά από λίγο, αν μείνεις σε αυτό το πρώτο επίπεδο του εντυπωσιασμού, τα πράγματα απλώς επαναλαμβάνονται και στη συνέχεια γίνονται μονότονα. Και είναι πολύ συνηθισμένο, να μην μπορεί κανείς να ξεφύγει εύκολα από αυτό το επίπεδο. Και το αποτέλεσμα το βιώνουμε όλοι, δηλαδή κυριαρχεί αυτός ο αυτόματος, μηχανικός, μονότονος, ανιαρός ήχος της μουσικής που παράγεται σήμερα από την παγκόσμια (εμπορική) μουσική σκηνή.

Βέβαια , τα ηλεκτρονικά όργανα δεν είναι από τη φύση τους κακά. Αντίθετα αν αξιοποιήσει κανείς τις τρομερές τους δυνατότητες, μπορεί να έχει μια τρομερή παλέτα ήχων και ένα πλήρες στούντιο ηχογράφησης με σχετικά λίγα χρήματα. Αλλά φαίνεται ότι ο μέσος μουσικός που ασχολείται μαζί τους, συνήθως δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι όλα αυτά είναι ακριβώς το μέσον, το οποίο (όσο ισχυρό και να είναι) θα πρέπει να υπηρετήσει την ουσία της μουσικής. Και ότι κατά συνέπεια ως μέσον, δεν θα πρέπει να καθοδηγεί με τόσο καθοριστικό τρόπο το μουσικό. Ίσως όμως αυτό, να μην είναι και τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Αντίθετα φαίνεται ότι αυτές οι άπειρες δυνατότητες, στην πράξη δεν υπάρχουν και καταλήγουν στο ίδιο, το ένα και μοναδικό αποτέλεσμα που ακούμε συνήθως (ντούπου, ντούπου, ντούπου …ντούπου).

Όταν έχεις ένα ακουστικό όργανο, χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια και μελέτη για να πεις ότι κάτι αξιόλογο έπαιξες ή έγραψες, με αυτόν τον ένα και μοναδικό ήχο που χρησιμοποιούν και όλοι οι άλλοι. Όταν όμως ξεκινάς με αυτές τις άπειρες (θεωρητικά ) ηχητικές δυνατότητες, τότε το πρόβλημά σου δεν είναι το να χτίσεις νότα-νότα τη μουσική σου (όπως στα παραδοσιακά όργανα), αλλά αντίθετα να αφαιρέσεις όλα τα στοιχεία του εύκολου εντυπωσιασμού, που στην ουσία δεν προσθέτουν τίποτε στην πραγματική μουσική. Και αυτό είναι κάτι που μάλλον πολύ λίγοι το έχουν καταφέρει.

Πολύ σωστά, αρκεί να αξιοποιηθούν σωστά όπως λες Pakag, οι δυνατότητές τους. Έχω την εντύπωση όμως ότι με τον καιρό και χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι, και αυτά τα τεχνολογικά επιτεύγματα, αντί να μας διευκολύνουν και να υπηρετήσουν το σκοπό τους, θα καταντήσουμε να τα υπηρετούμε εμείς.

Αυτή είναι η μαγεία της μουσικής. Όπως άκουσα κάποτε “οι παλιοί ήταν τόσο λιτοί στις συνθέσεις τους, αλλά ταυτόχρονα τόσο δύσκολοι και εντυπωσιακοί”.

Άρη, πέφτεις σε αντιφάσεις…:019:

Για τους κιθαρωδούς του Forum και όχι μόνο… καθίστε χαλαρά και απολαύστε!

//youtu.be/dhCow40tbu8&feature=related

Δεν αντέχω στον πειρασμό να προσθέσω κι αυτό…

//youtu.be/pvaVQZP6A_M&feature=related

Πολύ καλό…:088: