Έφυγε ο Χρηστάκης ο Γρηγορίου

Ο Χρήστος ο Γρηγορίου πραγματικά σπουδαίος μουσικός, μπουζουξής, λαουτιέρης και κιθαρίστας και πάνω από όλα φίλος δεν είναι πια μεταξύ μας.

Σπούδασε τα θεωρητικά της μουσικής και κιθάρα (4 χρόνια) σε ωδείο των Τρικάλων από όπου και καταγόταν. Μετά τον κέρδισε το μπουζούκι όπου και πραγματικά διέπρεψε. Σε ηλικία περίπου 18 ετών ήρθε στην Αθήνα, γνωρίστηκε με τον Αριστείδη Μόσχο, ο οποίος τον έκανε δάσκαλο στη σχολή του.

Έπαιξε σε μερικούς από τους πιο γνωστούς χώρους διασκέδασης στην Αθήνα (Διαδρομές, 9/8, Αναδρομές, Πάρκο, Διπλόχορδο, 3η βάρδια κ.α.), συνόδευσε μερικά από τα μεγάλα ονόματα του χώρου (Στέλιος Βαμβακάρης, Ξηντάρης, Λάκης Χαλκιάς, Παπαδάκης, Μάντζιος, Δημητριάδης, Ανδρεάτος, Νάντια Καραγιάννη, Μαντώ κ.α.)
Παράλληλα ήταν βασικό μέλος της μουσικής ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων και δάσκαλος μπουζουκιού στο Δήμο Χαϊδαρίου.
Εκτός από αυτά τον θαυμάζαμε κάθε χρόνο με διάφορα λαϊκά και δημοτικά σχήματα στα φεστιβάλ της ΚΝΕ, καθώς και κατά καιρούς από όλα σχεδόν τα τηλεοπτικά κανάλια. Ανώτερη ίσως στιγμή του η παρουσία του στο Ηρώδειο πριν 2 χρόνια στο αφιέρωμα για τα 2.500 χρόνια ελληνικής μουσικής του Λάκη Χαλκιά.

Ο Χρηστάκης έφυγε σε ηλικία μόλις 28 ετών, αιτία θανάτου η αναρρόφηση κατά τη διάρκεια του ύπνου του…

Καλό ταξίδι φίλε…