«Εν αρχή ην ο ήχος»… Νέο Μουσικό Σχήμα στην Βόρειο Ελλαδα.

«Εν αρχή ην ο ήχος»…
Ένα νέο Μουσικό Σχήμα έχει δημιουργηθεί πρόσφατα στην βόρειο Ελλάδα και ειδικότερα στην Δράμα. Το ρεπερτόριό τους καλύπτει την λαϊκή και την παραδοσιακή μας μουσική. Ωστόσο, αυτό που τους κανει να είναι ξεχωριστοί είναι ότι προσεγγίζουν εξαιρετικά Ανατολικούς και παγκόσμιους ήχους. Ακούσματα απο Τουρκία, Μέση Ανατολη, Αβγανιστάν, Ιράν, Ινδία και πολλά άλλα μέρη απο τα οποία σημειωτέον διαθέτουν αυθεντικά όργανα παρουσιάζονται μέσα απο τη δουλειά τους.
Εξίσου σημαντικό με τη δουλειά τους είναι και η σπάνια συλλογή μουσικών οργάνων που κατάφερε να δημιουργήσει ο Δάσκαλος και μέντορας του Σχήματος Μανώλης Παργεντάκης, μετά απο πολυετή έρευνα.
Είναι δύσκολο να περιγράψει κάποιος γιατί ένα τέτοιο σχήμα έλλειπε απο την Ελλάδα, γι’ αυτο σας παραπέμπω στον δικτυακό τους τόπο.

Επισκεφτείτε το!

Πολύ ωραία, αλλά όχι και Αβγανιστάν ρε Λαουτιέρη…

Αβγατηγανιστάν
:slight_smile:

Χμμμ…Μάλλον έχετε δίκιο…Γραμματικό λάθος. Η σωστή λέξη είναι Αφγανιστάν.
Αν και δε νομιζω να σας έκανε τόσο εντύπωση το γραμματικό μου λάθος αλλά η χώρα που δυστυχώς το μόνο που γνωρίζουμε για αυτή είναι οι Ταλιμπάν!
Επιτρέψτε μου να σας πω, πως η ευρύτερη περιοχή, επηρεασμένη απο τον Περσικό πολιτισμό, έχει σημαντική παράδοση και φυσικά μουσική κληρονομιά. Η “γραμμή” των χωρών που σας έδωσα αν δείτε και στον χάρτη αποτελει μια πολιτισμική-μουσική συνέχεια. Μπορεί να μας ακούγονται “αστείες” αυτές οι χώρες αλλά μάλλον για αυτό φταίνε οι “Ειδήσεις” και όχι η μουσική τους. Άλλωστε να μην ξεχνάμε πως δεν ήταν λίγοι και οι φιρμάτοι συνθέτες λαϊκών τραγουδιών του "50-"70 (και πριν και μετα βέβαια για πολλούς) που "ξεσήκωσαν πολλές μελωδίες απο αυτές τις “σημερινά απολιτιστες/υποανάπτικες” χώρες.

Φίλε Λαουτιέρη, μ’ όλο το συμπάθιο, μόνος σου υπέθεσες, μόνος σου κατέληξες στο συμπέρασμα.

Τι θυμήθηκα τώρα!
Λέει ο μέγιστος παρουσιαστής της TV: "…σ’ ένα από τα πολλά μικρά αφρικανικά κρατίδια, το Μάλι…".
Μικρό κρατίδιο…! Μια χώρα με σχεδόν 10 φορές μεγαλύτερη έκταση από την Ελλάδα! Μια χώρα μεγαλύτερη απ’ όσο η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία μαζί!!!

Άγαπητέ Λαουτιέρη,
σημαντικό που ανέδειξες πρώτος ένα τέτοιο θέμα στο Ρεμπέτικο Φόρουμ.
Ελπίζω να έμαθες τα νέα του δασκάλου, όπως τον ονομάζεις Μανώλη. Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε μια έκθεση στην Καβάλα, στο Κονάκι του Μοχάμετ Άλη με το Μουσικό Σχολείο Καβάλας. Μπες στην ιστοσελίδα τους να δεις τα αποτελέσματα της έκθεσης. Με λίγα λόγια: ΑΨΟΓΟΙ.
Καλά που τους ανακάλυψες? Αν τους γνωρίζεις, πες τους τα θερμά μου συγχαρητήρια κι εύχομαι κάποια στιγμή να τους ακούσουμε ζωντανά να παίζουν…

Ευχαριστώ Γιασεμή. Είναι πραγματικά εξαιρετικό αυτό που κάνουν και ένα post σε ένα forum δεν ειναι είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που προσφέρουν στη μουσική.
Ο λόγος που αποκαλώ τον κ. Παργεντάκη Δάσκαλο είναι γιατί είναι ο δάσκαλός μου. Είναι αυτός που έκανε αλεπάλληλες προσπάθειες να μου δείξει μπουζούκι και λαούτο…αλλά ίσως είναι το μονο πραγμα που δεν καταφερε να κανει στην μουσική…ήμουν ανεπιδεκτος μαθήσεως.
Δυστυχώς, έμαθα λίγο αργα για την εκθεση και δεν μπορεσα να πάω. Είμαι σιγουρος πως ήταν τέλεια. Ας ελπίσουμε πως μεσα στο καλοκαιρι ολο και κατι θα κανονίσουν οποτε θα τουσ απολαυσουμε.

Έχω την υποψία ότι είσαι από τη φύση σου μετριόφρων ή κάνω λάθος.
Κι ένας μετριόφρων μαθητής πάντα “παίρνει” πολλά από ένα δάσκαλο με τα ταλέντα του δικού σου δασκάλου. Εξάλλου ποτέ δεν είναι αργά για να ξαναπροσπαθήσεις…

καλημέρα!πολύ ενδιαφέρων πρέπει να είναι το καινούργιο σχήμα εν αρχή είναι ο λόγος!εμφανίζονται σε διάφορα μέρη της Β.ελλάδας;:):088: