Τζουράς με 300-400 ευρω

επιτελους αποκτησα τον πρωτο μου τζουρα!
ενα σκαφτο τζουραδακι καστανοξανθο κουκλι.Ήχος οπως το ηθελα, δυνατος και μακρυα από μπουζουκι. και στο χερι μου κουμπωνει και δεν φευγει.
το τιμημα , 280 ευρω στον κεβορκιαν στην ομονοια.

Καλές πενιές τότε…

Καλορίζικο και καλόπαιχτο το ινστρουμεντ. Ανέβασε και καμιά φωτογραφία να μπανίσομεν κι εμείς !!:241:

Με γειά.
Να κάνω και μιαν ευχή.
Διακρίνουμε δύο περιπτώσεις:
. αν είσαι >= 18 ετών: Καλά κρασιά
. αν είσαι < 18 ετών: Καλές Fantes.

Προσοχή ποια περίπτωση επιλέγεις γιατί ο [b]Ληξίαρχος του forum[/b] είναι ανελαστικός σε θέματα ουσιών και ηλικιών.

Επιτρέψτε μου, μονάχα μια διόρθωση:

- αν είσαι > (…)* ετών: Καλά χαμομήλια.

Σας ασπάζομαι,
Π. Καραγιώργος
- Αναπληρωτής ληξίαρχος του Φόρουμ

  • Για να προλάβω τις εμπαθείς κατηγορίες ορισμένων μυγιασμένων, αφήνω την εν λόγω ηλικία στην κρίση του εκάστοτε αναγνώστου.

Webμάστοραααααααααααααααα!!! το φασκελόκουμπο παρακαλώ, για τον νεαρό…:108:

Θείο1960, μπορεί να είσαι Δραστήριο Μέλος αλλά ο Καραgeorge είναι Συντονιστής, άρα ανώτερος στην ΑΚΜΑΙΤΦ*. Πέσε και παίρνε!

Υ.Γ. Μα γιατί μυγιάστηκες; Νέο παιδί είσαι ακόμη. :241:

  • Απόλυτη Και Μη Αμφισβιτούμενη Ιεραρχία Του Φόρουμ

Τί πίνεις και δε μας δίνεις; :247::247::247:

//youtu.be/7oeTc7R4IEc

σας ευχαριστω!
22 ειμαι, οποτε με κρασακι και ουζο το χαιρομαι…

Καλά καλά… Λες και δεν έχουμε πάρει μυρουδιά τι γίνεται … ιεραρχίες και κολοκύθια τούμπανα! άντε μην σας ξεφωνίσω! :mad:
Τα μπλε καραβάκια αντιστοιχούνε σε ανάλογες φιάλες J.W., τσίπουρο, κρητικές ρακές κ.λ.π. που έχετε γιργκιλώσει οι “κρατούντες” εδώ μέσα!:019:
Αντε να μην παραθέσω προηγούμενο σκάνδαλο που είχε αποκαλύψει ο Κ.Κ. :092:
Υ.Γ.
Παιδί είμαι και φαίνομαι…:78:

Πες το, μην το φοβάσαι: η “κλίκα”. :slight_smile:

Ακριβώς! :019:

voreioanatolikos μηπως μπορεις να μου πεις ποιος ειναι αυτος ο κατασκευαστης απο την λαρισα διοτι ειμαι απο εκει και ενδιαφερομαι να αγορασω τζουρα και ισως με βοηθησεις στην επιλογη μου???

Καλησπέρα, ξέφυγε λίγο το θέμα.

Έχω διαβάσει και τα άλλα threads για οικονομικούς Τζουράδες και απο οτι κατάλαβα κάτω απο 400-500? καινούριος δεν αξίζει. Εγω όμως έχω 250? με τρελό ζόρι. Αν ήξερα οτι θα τον λατρέψω τον Τζουρά θα έσκαγα και 1000ρικο αλλα αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Μου αρέσει να δοκιμάζω πολλά πράγματα αλλα συνήθως τα 3/5 δεν τα συνεχίζω.

Μεταχειρισμένο δεν ξέρω ούτε που να ψάξω αλλα και να το βρω, δεν μπορώ να τον ακούσω. Δεν είμαι καν ερασιτέχνης, εκτός αν συνυπολογίσω τις ώρες που έχω δαπανήσει στα ρεμπετάδικα. Επειδή μου αρέσει να τα ψάχνω τα πράγματα, πιστεύω σε 1 με 2 χρόνια παιξίματος, θα είμαι σε θέσει να εκτιμήσω ένα καλό μεταχειρισμένο όργανο.

Αλλα πως θα ξεκινήσω το παίξιμο, για να αποκτήσω την εμπειρία/αυτί, για να αγοράσω ένα καλό όργανο, χωρίς να έχω εξαρχής ένα όργανο; Αυτή είναι η δυσκολία.

Έστω οτι βρίσκω άτομο (το οποίο όμως δεν θα μπορώ να τριγυρνάω απο εδω κι απο εκεί γιατι θα είναι απλά γνωστός, όχι φίλος) που να έχει τις γνώσεις; Που να τον πάω για να δούμε μεταχειρισμένα;

Κατ’αρχήν αν σ’αρέσει το μπουζούκι ή ο τζουράς πολύ,το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να γυρίσεις όσους οργανοποιούς μπορείς και να ακούσεις διάφορα όργανα.Κάποια στιγμή κάτι θα σου κάνει κλίκ.Έτσι θα καταλάβεις περίπου τι ήχος σου αρέσει.Δεν είναι ασφαλής τρόπος γιατί δεν έχει δεδομένα παρα μόνο την προσωπική σου αίσθηση.Αν έχεις κάποιο φίλο να σε βοηθήσει ακόμα καλύτερα.Μπορεί να κάνεις και λάθος.Παίζοντας όμως θα αποκτήσεις κάποια εμπειρία .Εγώ όταν αποφάσισα να μάθω μπουζούκι πήρα το χειρότερο όργανο.Δεν με αποθάρρυνε αυτό και ψάχτηκα.Άλλαξα πολλά όργανα και κάπου κατέληξα.Βεβαίως υπάρχουν και άλλα μέλη του φόρουμ πολύ καλύτεροι γνώστες απο μένα.Ακου και άλλους και πάρε απόφαση.

φιλε ροτεν ειμαι σε παρομοια φαση. η διαφορα μας ισως οτι παιζω κιθαρα ενω εσυ οχι , αλλα στην παρουσα φαση δν εχει να κανει.
αν εισαι αθηνα εισαι καλα , εγω ειμαι ηρακλειο κ αστο.
θα ανεβω μετα τις 24/9 καποια στιγμη για να παω γυρω γυρω οσο μπορω να δω οργανα , ειτε τριχορδο μπουζουκι ειτε τζουρα (που τζουρας ηταν η αρχικη μου αναζητηση.) αν δεις εχω κανει ενα θεμα, σχετικο. αν δεις προτεινουν καποια πραγματα διαφοροι απο εδω.

τακη εγω και ο ροτεν δεν εχουμε την οικον. ευχαιρια να παρουμε διαφορα οργανα , μονο 1 το οποιο θα πρεπει τουλαχιστον 2 χρονια να ειναι πολυ κομπλε…και στα λεφτα αυτα π δινουμε ειναι δυσκολο αποτι καταλαβα.

Το έχω διαβάσει και το δικό σου θέμα…

Ευτυχώς το αγόρι μίας φίλης είναι οργανοπαίχτης και το ψάχνει… Μάλλον θα σουλατσάρω μαζί με αυτός και ένα παλικάρι που έχει μαστεριάσει μπουζούκι τρίχορδο και θα αγοράσω ότι μου πούνε στα 200-250?.

Βέβαια αυτό θα μου πάρει καιρό και ήθελα να ξεκινήσω μαθήματα μέσα στο Σεπτέμβρη :frowning: … (μόλις το πάρω θα ανεβάσω φώτο)

Παιδιά όποιος πουλάει ή έχει κάποιον που ξέρει, ας μου στείλει ένα προσωπικό μήνυμα.

ε εισαι τυχερος αν εχεις ανθρωπο που να ξερει.

Έτσι για την ιστορία (14 χρόνια μετά):

Το τραγούδι είναι καλαματιανό, αν και όχι ιδιαίτερα στενή μίμηση δημοτικού. Το σόλο της κιθάρας δε μοιάζει με κλαρίνου. Συνολικά όμως υπάρχει μια απόμακρη ανάμνηση δημοτικού ήχου, ειρωνική, ανάμικτη βέβαια με πολλά άλλα στοιχεία. Τα «άλλα στοιχεία» όμως είναι δεδομένα σ’ όλο τον δίσκο, οπότε το συγκεκριμένο κομμάτι ξεχωρίζει ακριβώς γι’ αυτή την υπαινικτική αναφορά σε δημοτικό, της οποίας η πιο προφανής εκδήλωση είναι ακριβώς η άσχετη αναφώνηση «γεια σου Λουκιανέ με το κλαρίνο σου» (δεν παίζει καν ο Λουκιανός!!).

Οι στίχοι -που προϋπήρχαν της μελοποίησης- εξηγούν νομίζω αυτές τις αισθητικές επιλογές στη μουσική!

1 «Μου αρέσει»