Windows validation HELP

Δεν ξέρω αν το έχει αντιμετωπίσει κανείς, είναι λίγο ειδικό πρόβλημα:

To desktop μαυρίζει (δεν σταματάνε οι λειτουργίες, απλά μαυρίζει…) και εμφανίζεται συχνά πυκνά η ειδοποίηση “You may be a victim of software counterfeiting…” “Windows is not genuine…” κτλ κτλ…

Λογικά θα ανακάλυψε κάποιο update των Windows ότι δεν είναι αυθεντική έκδοση (τι σπάνιο…) και ζητά και τα ρέστα, δηλ. την εγκυρότητα, άρα πρακτικά αυτό σημαίνει format και να βάλω άλλα Windows? (το αποφεύγω, είναι μπελάς). Τι προτείνετε, να αφεθεί έτσι? (απλά είναι ενοχλητικές οι ειδοποιήσεις). Να γίνουν “έγκυρα” τα Windows? (πώς?)… ή να “παρακαμφθούν” οι ειδοποιήσεις με κάποιο τρόπο από αυτούς που προτείνονται στο διαδίκτυο?

αχνοβλέπω τα Linux να μου κλείνουν το μάτι βέβαια…
λίγο πιο εξοικείωση να 'χαμε

βαλε στο google το μηνυμα που σου εβγαλε. Θα σου βρει τη λύση κατευθείαν… :089:
Φανταζομαι ότι δε πρεπει να συζηταμε τετοια πραγματα ομως εδω μεσα …

Είστε στο κατάλληλο thread. Μιλήστε ελεύθερα.

Καλώς…
απλά επειδή βγάζει πολλά το google,δεν ξέρει κανείς πιο είναι αξιόπιστο. Άλλωστε μάλλον δε λύνεται, πρέπει απλά να μπει αυθεντικό λειτουργικό.

Κι αν όντως δεν είναι σωστό να αναπτύξουμε αυτό το θέμα, προτείνω οι συντονιστές να το διαγράψουν…

ΥΓ… μετά πρόσεξα το “Οk” από το συντονιστή…

Καταρχήν, αν δεν το έχεις κάνει ήδη, να απενεργοποιήσεις τις αναβαθμίσεις των γουίντοους.

τα automatic updates λες? το έκανα μόλις, αφού βεβαίως μέχρι σήμερα μου έχουν γίνει αρκετές

Τα automatic updates λεω. Έτσι την πάτησα κι εγώ. Κάποια στιγμή πριν μερικά χρόνια, όταν έφτασε η αναβάθμιση του SP2 χαρακτήρισε “invalid” το λειτουργικό και δεν τα εγκατέστησε - ούτε και τίποτα άλλο. Έκλεισα τα updates τουλάχιστον να μην με ενοχλεί με αναβαθμίσεις που στο τέεελος της κάθε διαδικασίας με πληροφορούσε ότι ήταν αδύνατο να εγκαταστήσει λόγω invalid κλπ. Ποιος ξέρει, εύχομαι τώρα που τα 'κλεισες να πάψει το μαύρισμα της οθόνης σου. Επίσης μπορείς να κάνεις ένα ριστόρ (αν το λέω καλά) από το κοντρόλ πάνελ σε μια ημερομηνία πριν αρχίσει το μαύρισμα.

τωρα ειναι αργα,ουτε με restore ουτε με απενεργοποιηση των updates γινεται κατι.αφου μπηκες σε τετοια διαδικασια,windows 7

Επειδη μπορεί να τύχει και σε αλλους…

η λύση του προβλήματος είναι πολύ απλή…

Υπάρχει επίσης ένα ειδικό πρόγραμμα, RemoveWGA λέγεται, το οποίο κάνει αυτόματα τη διαδικασία που προτείνει ο georgalasg.

Ευχαριστώ όλους!!

Το πρόβλημα λύθηκε

Να αναφέρω και ένα δικό μου πρόβλημα, που δεν είναι απλά ένα ενοχλητικό μαύρισμα οθόνης:

Αγόρασα πρόσφατα καινούργιο εκτυπωτικό (ΗΡ). Εγκαταστάθηκε κανονικά με το δίσκο που συνόδευε το υλικό, αλλά δεν ενεργοποιήθηκε το σαρωτικό του. Σε επικοινωνία μου με την εξυπηρέτηση πελατών πρότειναν να επανεγκαταστήσω το μηχάνημα αφού πρώτα το απεγκαταστήσω. Μετά από επανειλημμένες τέτοιες απ / επαν/ εγκαταστάσεις, τελικά το λογισμικό δεν εγκαθίσταται πλέον καθόλου, βγάζοντας ως λόγο για την αποτυχία αυτή «fatal error 0x643» που, όπως μου εξήγησαν, οφείλεται σε «απαγόρευση» για την αποδοχή της έτοιμης εγκατάστασης (είχε φτάσει στο 96%) από το Σύστημα. Κατόπιν τούτου, η ΗΡ νίπτει τας χείρας.

Φυσικά, δεν διαθέτω γνήσιο αντίτυπο του Windows XP (αν και το είχα πληρώσει, άλλη ιστορία αυτό…) και μέχρι χτές, η ρύθμιση για ενημερώσεις ήταν στο «αυτόματο». Ερώτημα:

Υπάρχει τρόπος να πιέσω την ΗΡ να «κόψουν το λαιμό τους»; Οι ίδιοι μου λένε ότι, και αν ακόμα αγοράσω άλλου κατασκευαστή εκτυπωτικό, τα ίδια προβλήματα μάλλον θα αντιμετωπίσω. Κάποια πρόταση;

με μια αναζητηση στο google βαζοντας το fatal error 0x643 βρηκα αυτο

http://support.microsoft.com/kb/958052

Βεβαια μιλαει για προβλημα σε update, αλλα ριξτε μια ματια. Γενικα βγαζει πολλες σελιδες με αυτο το προβλημα το google.

ειναι οντως προβλημα των windows.

εδω καποιες οδηγιες για το προβλημα στα ελληνικα

http://support.microsoft.com/kb/923100

Αυτήν τη σελίδα ειδικά (την του Georgaslag) μου υπέδειξαν και από την ΗΡ και τη μελέτησα. Ουσιαστικά, προτείνει κάποια συνεργασία με τη Microsoft Support, αφού πρώτα γίνουν κάποιες ενέργειες από τον χρήστη που, για τη δική μου περίπτωση, τις θεωρώ αρκετά επικίνδυνες αμέσως αμέσως, αφού είμαι άπειρος σε τέτοιες σε βάθος επεμβάσεις. Αλλά βεβαίως, αφού αποδειχτεί ότι το πρόβλημα το δημιουργούν τα κομμάτια εκείνα των ενημερώσεων που άπτονται του Windows validation, το πρώτο πράγμα που θα προτείνει η Microsoft θα είναι, ακριβώς, validation και αυτό σημαίνει format. Προσπαθώ να αποφύγω κάτι τέτοιο…

μια αλλη λυση,λιγο πριν το φορματ ειναι το windows restore.

Τελικά, αν κάποιος έχει τα Windows XP (μη αυθεντικά), κατά πόσον χρειάζεται να κάνει τις ενημερώσεις? (Security Updates).
H λογική γενικά έχει ως εξής: “μην κάνουμε ενημερώσεις, για να αποφύγουμε το πρόβλημα με το validation”. Eίναι αυτό ασφαλές όμως? δεδομένης της παρουσίας ισχυρού αntivirus.

Μπορείς να ρυθμίσεις τα windows updates απλώς να κατεβαίνουν στον υπολογιστή σου και εσύ να επιλέγεις να εγκαθιστάς όποια από αυτά θέλεις. Έτσι μπορείς να αποφεύγεις αυτά που δεν είναι κρίσιμα για την ασφάλεια του υπολογιστή σου και ιδιαίτερα εκείνο το update που ελέγχει την αυθεντικότητα των Windows XP (θα το καταλάβεις από το όνομα, αν θυμάμαι καλά λέγεται Genuine Windows Authentication ή κάτι τέτοιο)

Επομένως, τις ενημερώσεις ασφαλείας τις εγκαθιστούμε, εκτός από αυτές που αναφέρονται σε genuine authentication κτλ.
Γιατί σε προηγούμενο ποστ, προτεινόταν να μην εγκαθιστούμε καμία ενημέρωση των Windows, πράγμα που μοιάζει λίγο επισφαλές, μαζεύονται και πολλές.

Ευχαριστώ πολύ

Να προσθέσω επίσης και ένα άλλο update : safety removal tool.

Θα “χτυπήσει” αν κάνεις και αυτό εγκατάσταση.