Πρόβλημα με αναδυόμενα παράθυρα στο Ιντερνετ

Φίλοι και συμφορουμίτες εδώ και λίγες μέρες μου έχουν σπάσει τα νεύρα διάφορα αναδυόμενα παράθυρα διαφημιστικά που πετάγονται η με ανοικτό η κλειστό explorer. Θα ήθελα την βοήθειά σας παρακαλώ γιατί με έχει εκνευρίσει πολύ αυτή η κατάσταση.
Πασχάλης

Και με κλειστό explorer; Ωχ!
Δε θέλω να σε στενοχωρήσω αλλά κάτι έχεις κολλήσει. Δεν τρέχεις κάποια antivirus σουΐτα; Κάνε ένα full scan οπωσδήποτε.

Φίλε webmaster
στον υπολογιστή έχω το NOD32 με το οποίο έκανα σκανάρισμα σε όλους τους δίσκους. Βρήκε ένα αρχείο το WINZIP.EXE που δεν το είχα εγκαταστήσει.Τέλος πάντων το διέγραψα για να δούμε.
Καμιά άλλη ιδέα αν συνεχίσει;

Βουρ στο Ιόνιο πέλαγος.

Έλα, αηδίες, παίζουμε με τον πόνο του ανθρώπου… Πασχάλη, με ένα φορμάτ είσαι πάντα σίγουρος, αρκεί να έχεις μπακάπια, και την υπομονή να εγκαταστήσεις ξανά μανά τα μπλε παράθυρα.

Πασχάλη, ρίξε μια ματιά εδώ:
http://www.rembetiko.gr/forums/showpost.php?p=155714&postcount=2

Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ με αναδυόμενα παράθυρα από μία συγκεκριμένη διεύθυνση. Μπορείς να κατεβάσεις ένα spyware remover που είναι free και να λύσεις το πρόβλημά σου. Κάνε και ένα search σε κάποια μηχανή αναζήτησης γράφοντας τη διεύθυνση που σε πηγαίνει το αναδυόμενο παράθυρο και δίπλα τη λέξη spyware ή τη λέξη remove.

Πάνο στο Ιόνιο πάμε για ψάρεμα και μπάνιο μόνο αν το κάνω αδερφέ θα χαθούμε γιατί δεν υπάρχουν ψιλά για καινούργιο. Όσο για τα μπλέ παράθυρα που λες έχω κάνει τόσα φορμάτ στη ζωή μου σε έναν παλιό κάποτε που φτάνουν και για άλλες ζωές.

Ναι αυτό θα κάνω φίλε και ελπίζω να πετύχω κάτι, γιατι με έχουν ζουρλάνει τα στοιχηματάδικα και οι γυναίκες αλλα Greece. Αχ και να ήξερα ποιός πιτσιρικάς μου απο τους δυο μου την έχει κάνει τη λαδιά. Δεν μιλάει κανείς τους.

Το winzip δεν είναι spyware, εκτός αν είναι κάτι άλλο καμουφλαρισμένο πίσω από αυτόν τον τίτλο. Αν δεν το είχες εγκαταστήσει, πάντως, καλά έκανες και το σούταρες.

Καλά είναι τα μεμονωμένα antispyware, αλλά είμαι πολύ διστακτικός απέναντι στα freeware προγράμματα τέτοιου είδους. Κατέβασε κάποιο να κάνεις τη δουλειά σου, όπως σωστά πρότεινε ο admin, αλλά έχε στο μυαλό σου ότι η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η εγκατάσταση μιας πλήρους antivirus “σουΐτας”, που περιέχει όλα τα anti: antispyware, antihacker, phishing protection κ.λ.π. Το NOD32 δεν το πολυ-εμπιστεύομαι, παρόλο που είναι πανάλαφρο, κάτι που αποδεικνύεται και στην περίπτωσή σου: δεν “τσάκωσε” το spyware. Εγώ τρέχω τη σουΐτα Kaspersky, η οποία μέχρι στιγμής δε με έχει προδώσει.

Όσον αφορά στους πιτσιρικάδες σου, αν θες να τους ελέγχεις λίγο περισσότερο άνοιξέ τους δικά τους usernames στα windows χωρίς δικαιώματα administrator. Έτσι, δε θα σου εγκαθιστούν διάφορα ούτε καν εν αγνοία τους. Για το web, μπορείς να πας σε μια λύση τύπου net guard.