Τρόποι δόνησης και διαγράμματα Chladni

Φίλε Κώστας Χαλιός δεν γνώριζα ότι είσαι οργανοποιός και δεν είχα καμία διάθεση να σε προσβάλω καταρχάς.
Αν το δέσιμο του μανικιού γίνει σωστά από κι και πέρα η υγρασία δεν μπορεί να πάει πίσω το μανίκι. Φυσικά για να υπολογίσεις τις δυνάμεις που θα ασκηθούν πρέπει να χρησιμοποιήσεις μηκυνσιόμετρα.Αν δεν τις υπολογίσεις σωστά τότε θα επηρεάζεται από την υγρασία.

Φίλε συντονιστά theos1960 δεν είχα σκοπό να προσβάλω το κύρος του οργανοποιού Κώστα Χαλιού καταρχάς.
Επιπλέον ορμώμενος από το άρθρο του κυρίου Νίκου Φρονιμόπουλου στο περιοδικό Κλίκα “Τρόποι δόνησης και διαγράμματα Chladni” η ανάλυση με Finite Element Analysis που κάνει αν την έδινε ένας φοιτητής για να περάσει ένα από τα 5 εργαστήρια του μαθήματος “Πειραματικής Αντοχής Υλικών” στο πολυτεχνείο σας διαβεβαιώ ότι θα κοβόταν στο μάθημα διότι έχει λάθος και γενικότητες. Παρόλα αυτά είμαι σίγουρος ότι ο ποιος μη γνώστης την διαβάσει θα μείνει με ανοιχτό το στόμα και θα εντυπωσιαστεί.
Επομένως μην θεωρούμε ότι οι οργανοποιοί είναι αλάνθαστοι. Aνθρωποι είναι και αυτοί και κάνουν λάθη

Δε μας λες και μας που ακριβώς είναι το λάθος και οι γενικότητες;
Να μην ξεχνάς ότι οι ανωτέρω οργανοποιοί δεν είναι φοιτητές του Πολυτεχνείου, αλλά κάνουν μία εργασία που όμοιά της δεν έχει γίνει. Περιμένουμε λοιπόν τα στοιχεία τα οποία είναι λανθασμένα.

Γειά χαρά, σε όλους.

Φίλε tripas, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το πρόβλημά σου.
Όπως γράφω και στό άρθρο . . .

“Με την προϋπόθεση ότι το 3D μοντέλο και οι ιδιότητες που έχουμε ορίσει είναι σωστές, τα αποτελέσματα που παίρνουμε είναι μία προσομοίωση των τρόπων δόνησης. Μπορούμε δηλαδή να έχουμε μία προσεγγιστική ανάλυση του πώς θεωρητικά θα δονείται ένα τέτοιο μοντέλο. Και λέμε προσεγγιστικά, γιατί οι ιδιότητες του ξύλου είναι κάθε άλλο εκτός από προκαθορισμένες.
Για να έχουμε τη μικρότερη δυνατή απόκλιση θα πρέπει να μετρήσουμε τις ιδιότητες του συγκεκριμένου ξύλου που θέλουμε να μελετήσουμε (βάρος, ελαστικότητα στους τρεις άξονες, σκληρότητα στους τρεις άξονες κλπ.), πράγμα όχι και τόσο εύκολο πρακτικά.”

. . . δεν είπα πουθενά ότι μέτρησα ιδότητες κάποιου ξύλου στούς 3 άξονες, γιατί αφ’ενός δεν είχα τα μέσα, και αφ’εταίρου δεν είχε καμία πρακτική σημασία γιά το συγκεκριμένο στάδιο της μελέτης που κάναμε με τον φίλο Ν.Φρονιμόπουλο.

Το ζητούμενο ήταν να μπορέσουμε να προβλέψουμε αφ’ενός το σχήμα των κομβικών γραμμών των συντονισμών (ώστε να στηρίζουμε προκαταβολικά στα σωστά σημεία το καπάκι) και αφ’εταίρου να ξέρουμε γιά ποιές συχνότητες περίπου συζητάμε (ώστε να μήν ψάχνουμε εντελώς στά κουτουρού, με την γεννήτρια συχνοτήτων).

Τροφοδότησα λοιπόν το πρόγραμμα που δούλεψα με τον μέσο όρο από “τυπικές τιμές” μηχανικών ιδιοτήτων του έλατου που βρήκα εδώ . . .
http://www.matweb.com/search/DataSheet.aspx?MatGUID=57a4856ccb1c48e7a442a58ab99ca957
και εδώ . . .


και τα αποτελέσματα που πήρα (όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το άρθρο) ήτανε μιά χαρά, σε σχέση με αυτό που ήθελα να πετύχω.

Δέν προσπάθησα να περάσω κανένα ‘από τα 5 εργαστήρια του μαθήματος “Πειραματικής Αντοχής Υλικών” στο πολυτεχνείο’ γιατί δεν ήταν αυτός ο στόχος μου, και άν προσπαθούσα συμφωνώ μαζί σου ότι θα είχα αποτύχει.

Αλλά τί σημασία έχει αυτό άραγε ? ? ?

Θά προτιμούσα (μιάς και δηλώνεις “ειδικώτερος” και “σπουδαγμένος” στο Finite Element Analysis) να προφερθείς να βοηθήσεις ώστε να πάει παρακάτω η συγκεκριμμένη μελέτη, αντί να λές αυτά που λές.

Φιλικά,
Γιώργος Παντελιάς.

Καλημέρα φίλε JOJOS από το κρύο London.
Θα ήθελα καταρχάς να συγχαρώ το Forum για την πληθώρα των θεμάτων του. Και εγώ με την σειρά μου ως αναγνώστης και Μηχανολόγος Μηχανικός με μικρή εμπειρία στο μπουζούκι θα ήθελα να σχολιάσω ότι πιθανότατα το άρθρο στο οποίο αναφέρεται ο φίλος tripas έχει κάποιες πολύ μικρές λάθος διατυπώσεις. Όπως “ελαστικότητα στους τρεις άξονες” αυτό στην ορολογία των CAE Engineer λέγετε “μέτρο ελαστικότητας” επιπλέον η σκληρότητα που αναφέρεται είναι ξεκάθαρο από τα comments του website ότι είναι 2D. Τέλος κάλο είναι στα papers να μην αναγράφονται στοιχεία τα οποία “είναι δεν είχε καμία πρακτική σημασία για το συγκεκριμένο στάδιο της μελέτης” με βάσει τα λεγόμενα πάντοτε διότι μπερδεύουν τον αναγνώστη.
Σας εύχομαι κάθε δυνατή επιτυχία στο δύσκολο πραγματικά επιχείρημα σας.

Γειά χαρά σου φίλε soulis40.
Επειδή δέν νομίζουμε ότι είμαστε αλάθητοι, άν προσέξης στο τέλος του άρθρου γράφει . . .

"Για διορθώσεις - παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας στις διευθύνσεις:
Νίκος Φρονιμόπουλος: fronik@ . . .
Γιώργος Παντελιάς: gpand@ . . ."

Στείλε μας λοιπόν ένα προσωπικό email με τις διορθώσεις-παρατηρήσεις σου, και να είσαι σίγουρος ότι με μεγάλη μας χαρά θα επικοινωνήσουμε με τον webmaster ώστε να διορθωθεί το άρθρο, άν καταλάβουμε ότι υπάρχει κάποια ανακρίβεια στην διατύπωση, η οποία όντως μπερδεύει τον αναγνώστη.

Φυσικά το ίδιο περιμένω και απο οποιονδήποτε άλλον θεωρεί οτι μπορεί να συμβάλει (με οποιονδήποτε τρόπο) στο να γίνει καλύτερο το άρθρο.

Φιλικά,
Γιώργος Παντελιάς.

Κοίτα να δεις που η OTENET δίνει και παροχή στο Λονδίνο… Άραγε συνέβη πριν ή μετά την έλευση της Deutsche Telekom; Ρε συ Σούλης, μια κι είσαι εκεί δεν πετάγεσαι και μέχρι το Kensington, Σαλαμινομάχων και Παπαφλέσσα γωνία, να μας πάρεις κανα πιταγύρο από την “Ωραία Ρούμελη”;

Η “Ωραία Ρούμελη” ήταν Kensington, Σαλαμινομάχων και Παπαφλέσσα γωνία πριν τρακόσα χρόνια, που ήσου εσύ Λονδνίνο.
Τώρα έχει αλλάξει η διεύθυνση και το μαγαζί μετονομάσθηκε σε “7 αδέρφια”.
Πες τα ρε soulis, με πνίγει το δίκιο μου με τα γερόντια που έχω μπλέξει…

Έλα ρε, το έδωσε ο Τζέιμς ο Μπίρδακας το μαγαζί;

Ρε παιδιά BT έχω αλλά λογικό είναι ως κλασικοί ελληνάρες και μπράβο σας να βλέπετε πίσω από κάθε ενέργεια ελληνικό δάκτυλο. Ναστε καλά o χαβαλέ σας με έκανε και γέλασα :slight_smile: αλλά έτσι πως το πάτε ο admin θα τις κλειδώσει όλες τις θεματικές ενότητες

Μάλιστα. Η πρόσφατη ΙΡ σου είναι η 94.68.115.78. Ένα απλό resolve μου επιστρέφει τα εξής:

IP address: [b]94.68.115.78[/b]
Reverse DNS: ppp-94-68-115-78.home.otenet.gr.
Reverse DNS authenticity: [Verified]
ASN: 6799
ASN Name: [b]OTENET-GR (OTEnet S.A. Multiprotocol Backbone & ISP)[/b]
IP range connectivity: 20
Registrar (per ASN): RIPE
Country (per IP registrar): [b]GR [Greece][/b]
Country Currency: EUR [euros]
Country IP Range: 94.64.0.0 to 94.71.255.255
Country fraud profile: Normal
City (per outside source): [b]Athens, Attiki[/b]
Country (per outside source): [b]GR [Greece][/b]

Τίποτα άλλο;

Ουδέν κρυπτόν υπό τον Μάστορα.:109:

Που είσαι βρε pelagia να ρίξεις καμία ρίμα για όλα αυτά μήπως και έρθουμε στα ίσα μας !

Και για να σε προλάβω, να μην πεις ότι χρησιμοποιείς hideIP και διαφορα proxies στη Χιλή, ξαναμπήκες άλλες τρεις φορές με την 94.68.101.195 η οποία επίσης είναι ΟΤΕΝΕΤ:
IP Address: 94.68.101.195
Host: ppp-94-68-101-195.home.otenet.gr
Location: GR GR, Greece
Organization: OTEnet S.A.
ISP: OTEnet S.A.

Εγώ έχω φοβερά προβλήματα στη Ζιμπάμπουε διότι δεν έχουν καλή υποδομή στα ευρυζωνικά, οπότε αναγκάστηκα να τραβήξω καλώδιο vivodi ως την Αφρική. Εσύ όμως είσαι στο Λόντον βρε παιδιάκι μου, γιατί μπήκες στα έξοδα και κουβάλησες τον ΟΤΕ ως εκεί; Τζάμπα τα έξοδα.
:019: