Προστασία στο διαδίκτυο

Το Kaspersky Internet Security που έχω, λήγει και θέλει ανανέωση, 36 Ε με την έκπτωση. Η εταιρία που το αντιπροσωπεύει μου προτείνει ένα ανταγωνιστικό, DrWeb, στα 17 Ε (για ένα χρόνο), πολύ αξιόπιστο, λέει. Από το Κασπέρσκι είμαι ευχαριστημένος. Καμμιά συμβουλή;

κασπερσκυ καλο αλλα βαρυ.το αναπληρωματικο δε το χω ακουσει καν…το πιο ελαφρυ,αλλα και αποτελεσματικο ειναι κατα τη γνωμη μου το nod 32…απο τιμη δυστυχως δεν ξερω.

To Νod 32 είναι πολύ αξιόπιστο, χρησιμοποιείται και από επιχειρήσεις με δίκτυα πολλών υπολογιστών. Το είχα για 3 χρόνια και το άλλαξα πρόσφατα (χωρίς να θυμάμαι τους λόγους), με το Avast, το οποίο επίσης είναι το ίδιο καλό. Απο κει και πέρα υπάρχουν ένα σωρό ελαφρά (και free ενίοτε) προγράμματα προστασίας, για κάποιον που δε θέλει βαριές λύσεις τύπου Norton ή Kaspersky.
Απλά προσοχή στα conflict με τα firewalls…μην εγκαταστήσετε πχ. το Zone Alarm έχοντας το Nod 32 παράλληλα.

Το avast δεν το εχω χρησιμοποιησει,αλλα μπορειτε να το κατεβασετε ελευθερα απο εδω.

http://www.avast.com/free-antivirus-download

Γενικα,αν καποιος προσεχει που σερφαρει,δε χρειαζεται υπερπροστασια.εγω και το security και το firewall των windows τα εχω μονιμως απενεργοποιημενα,και μονο με nod,δεν ειχα ποτε προβλημα.

Το avast είναι πολύ καλή επιλογή, είναι αποτελεσματικό, δεν κάνει τον υπολογιστή να σέρνεται και είναι και τσάμπα-ware για οικιακή χρήση.

Χρειάζεται μόνο ένα e-mail για να αποσταλεί ο κωδικός ενεργοποίησης έτσι ώστε να μην απενεργοποιηθεί μετά από τη δοκιμαστική περίοδο των 30(:wink: ημερών.

Οι ενημερώσεις του προγράμματος γίνονται αυτόματα.

Το χρησιμοποιώ περίπου 4 χρόνια και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, δεν είχα ποτέ πρόβλημα με ιούς και λοιπά μαμούνια και η συνεργασία του ακόμα και με τα σχετικά δύστροπα Windows 7 που χρησιμοποιώ τώρα είνα άψογη.

Εναλλακτική λύση είναι και το AVG Antivirus το οποίο είναι κι αυτό δωρεάν και έχω ακούσει καλά λόγια αν και δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ.

Κι εγώ τα τελευταία 2 χρόνια χρησιμοποιώ το avast χωρίς προβλήματα και έννοιες (ενημερώσεις, συνδρομές κλπ). Γενικά μου έχει αφήσει πολύ καλή εντύπωση. Πριν από αυτό είχα το avg, το οποίο μου έκανε κάποια conflict μετά απο κάτι άσχετες ενημερώσεις των windows και το αφαίρεσα.

To AVG συνήθως έχει πρόβλημα με τα αρχεία που έχουν ελληνικούς χαρακτήρες

Μαγκες norton!!!

Ενα καλο antivirus ειναι και το avira antivir ( το οποιο ειναι το freeware ) σε εμενα δουλευει μια χαρα. Οπως προειπε και καποιος φιλος πιο πανω αν προσεχεις καπως τα sites που πηγαινεις δεν θα εχεις ιδιατερο προβλημα

Παιδιά, σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τις προτάσεις σας!