From Greece to Turkey, Solidarity to Grup Yorum - TENCERE TAVA HAVASI

Λουκά συμφωνώ μαζί σου, δεν είναι τίποτε από αυτά, αλλά, παράλληλα, κατ’ εμέ, δεν έχουν σχέση με την απάντηση του κ. Νίκου. Και εξηγώ:

Οι μουσικοί αυτοί παίξαν…

Δεν πέθαναν μαχόμενοι τον καπιταλισμό, πέθαναν ενάντια σε μια κυβέρνηση (η οποία είναι και δικτατορική - καμία σχέση με κάποια δικιά μας, όσο αυστηρές/δεξιές/παράλογες μπορεί να είναι)

Ούτε η πρωτοβουλία είχε κάποιο αντι-καπιταλιστικό χαρακτήρα ή τέλος πάντων, δεν μπορούσα να βρω εγώ κάποιον. Ήταν μια πρωτοβουλία αλληλεγγυής, μια πρωτοβουλία με στόχο την προάσπιση της ελεύθερης έκφρασης στην Τουρκία, που το καθεστώς Ερντογάν σκοτώνει κάθε μέρα και περισσότερο.

Επιπλέον, για μένα η διαμαρτυρία δεν συνεπάγεται επανάσταση. Το να διαμαρτύρεσαι για κάτι δεν σημαίνει ότι θες να αλλάξει το σύστημα εκ βάθρων -και δη το χρηματοοικονομικό- απαραίτητα. Οι μουσικοί στο βίντεο (αλλά και οι Grup Yurum) διαμαρτύρονταν, δεν κάναν επανάσταση με τη στενή έννοια του όρου. Ζητάγαν κάτι πολύ συγκεκριμένο…

Άρα κατά τη γνώμη μου, η σύγκριση που κάνεις Λουκά είναι άτοπη ως προς το συγκεκριμένο θέμα.

3 «Μου αρέσει»