EMG 9VOLT

Πήρα τον εν λόγο μαγνήτη απο τον Ματσικα και μου τον έδωσε σε σακουλάκι και με την ένωση να είναι δικιά τους (ειχε μονωτική ) οταν τους ρωτησα γιατι ειναι ετσι μου ειπε οτι την ενωση την κανουν αυτοί γιατι δεν τους τα στέλνουν έτοιμα απο το εργοστάσιο

ισχυει κάτι τετοιο; Ειχε και αλλος ανάλογη εμπειρία;

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις…:stuck_out_tongue:

Τέλος πάντων βρήκα την άκρη επικοινωνώντας με την EMG τους μαγνήτες που δίνει ο μάτσικας είναι κινέζικες απομιμήσεις, γι’αυτό δεν δίνει και σε κουτιά τους μαγνήτες αλλά σε σακουλάκια. Οι αποκλειστικοί αντιπρόσωποι των αμερικάνικων EMG είναι ο Λιολιος της Θεσσαλονική και ο Λογοθέτης στην Αθήνα

Για την ιστορία ο Λιολιος δίνει 82 ευρώ τον ΕΜG Β στο κουτί του μαζί με την εγγυηση της EMG και ο Μάτσικας δίνει EMG b κίνας 102 ευρω σε σακουλάκι και με μονωτική ταινία στην ένωση (Τουλάχιστον για τον EMG τον 9 volt έτσι τον αγόρασα). Αυτά για να προσέχουμε στις αγορες μας

Ετσι εξηγειται λοιπον η μεγαλη διαφορα στον ηχο ενω ο μαγνητης ειναι ιδιο μοντελο . Καποιοι γνωστοι που ειχαν απο παλια και τον αλλαξαν προσφατα λογω βλαβης , η διαφορα παλιου καινουργιου στον ηχο ηταν πολυ μεγαλη και κανεις δεν μπορουσε να καταλαβει το γιατι , προφανως επεσαν σε απομιμηση .
Να εισαι καλα Αλχημιστη για την ερευνα !!!

Γεια σου Σπύρο Δάσκαλε,

Το θέμα είναι ότι αυτό που συμβαίνει είναι μεγάλη απάτη και αισχροκέρδεια

Θα ξεφύγω λιγάκι από το θέμα, για να μιλήσω για την αισχροκέρδεια.

Πριν καμμιά τριανταριά χρόνια συζητούσαμε σε μια παρέα παλαιών συμφοιτητών από τη Γερμανία, για τη σχέση των καταναλωτών με το χρήμα, το κόστος και τα ποσοστά κέρδους κλπ. και αντίστοιχες συμπεριφορές στη ελληνική και τη γερμανική κοινωνία. Ένας φίλος έφερε το εξής παράδειγμα:

Στην οδό Αθηνάς μπήκε σε ένα μαγαζί να αγοράσει ένα σφυρί. Τότε η Κίνα δεν είχε εισέλθει στο παγκόσμιο εμπόριο και τα μοναδικά σφυριά που κυκλοφορούσαν στην ελληνική αγορά ήταν πολωνέζικα, από ένα και μοναδικό κρατικό εργοστάσιο. Το κόστος τους σχετιζόταν με το βάρος. Ζήτησε ένα σφυρί των 250 γραμμαρίων και του παρουσίασαν ένα, με κόστος 140 δραχμές. Ευχαρίστησε, μπήκε στο διπλανό μαγαζί και ζήτησε το ίδιο. Κόστος 185 δραχμές.

Όλοι συμφωνήσαμε ότι στη Γερμανία θα ήταν αδύνατον να υπάρξουν τέτοιες διαφορές τιμής για ακριβώς το ίδιο προϊόν, σε δύο όμορα μαγαζιά (απόσταση 5 μέτρα). Απλούστατα γιατί δεν θα υπήρχε Γερμανός που δεν θα ρώταγε τιμή και στα δύο μαγαζιά πριν αγοράσει. Γι αυτό και στη Γερμανία δεν υπήρξε ποτέ ανάγκη “αγορανομικών διατάξεων” και “διατίμησης”, όπως τη θυμούνται οι συνομήλικοί μου.

Μπράβο Αλχημιστή, μακάρι τη δική σου ανησυχία να την είχαν όλοι μας, αντί να μεμφόμαστε όλοι “το Κράτος” που δεν πατάσσει την αισχροκέρδεια για χάρη δική μας.

Πολύ καλά έκανες και μας ενημέρωσες… Μίλησες με το κατάστημα, σου δώσαν καμία εξήγηση, κάποια αποζημίωση; Η αντιπροσωπεία δεν σκοπεύει να κάνει κάτι;

Φιλε μου εγω στην θεση σου θα τον πηγαινα πισω, να παρω τα λεφτα μου να παω να αγορασω εναν κανονικο EMG. Γιατι να τους τα χαρησεις τα λεφτα EMG δεν ζητησες? Αυτοι γιατι σου δωσαν ΜyMouG? Το πιο πιθανο ειναι να στο παιξουνε χαζοι και να σου πουνε δεν ξερουμε εμας αυτον μας δωσανε πηγαινε παρε τα λεφτα σου πισω.

Φίλτατε zabe, ωραία τοποθετείσαι επί του θέματος και πολύ σωστά λες να πάει ο άνθρωπος να πάρει τα λεφτά του πίσω. Και εγώ μαζί σου. Αλλά (πάντα υπάρχει ένα τέτοιο στην ελληνική πραγματικότητα) EMG τους ζήτησε EMG του έδωσαν. Το ότι το ένα είναι made in USA και το άλλο made in China, προφανώς αφορά τον πελάτη και λιγότερο τον πωλητή. Το ότι ήταν σε bundle συσκευασία (σε σακουλάκι μόνο δηλαδή) είναι ένα ακόμα σημείο αναφοράς που θα έπρεπε να τον παραξενέψει. Το μόνο σίγουρο είναι πως για το εν λόγω “κατάστημα” πιο πολύ δυσφήμηση είναι παρά το κέρδος που προσπάθησε να βγάλει από ένα οργανοπαίχτη. Η “ρετσινιά” άμα κολλήσει δεν σβήνει εύκολα και το ξέρουμε όλοι μας.

Για την ιστορία πάντως να συμπληρώσω και εγώ την αλήθεια του πράγματος από την επίσημη σελίδα του κατασκευαστή ( EMG ) μεταφράζοντας την περιγραφή του προϊόντος (δεν ξέρουμε όλοι μας αγγλικά … σωστά; )

" …
B

  Η EMG είναι η παγκοσμίως πρώτη σε μαγνήτες για το μπουζούκι, ένα  8-χορδο ακουστικό όργανο που παίζεται πρωτεύοντος στην Ελλάδα. Ο  μαγνήτης Β διαθέτει ένα μαγνήτη FT με ένα βραχίονα και θέση για  τοποθέτηση μπαταρίας, κάνοντας τον εύκολο στην εφαρμογή του σε ένα  μπουζούκι (ή σε οποιοδήποτε άλλο όργανο που έχει παρόμοιο μέγεθος).
  [i]Το πακέτο περιλαμβάνει : το αποκλειστικό καλώδιο της EMG (Quik-Connect™) και το βύσμα για την έξοδο.[/i]

Δυνατές επιλογές : ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΑΥΡΟ

… "

Πριν λίγο μόλις καιρό, είχα αναφέρει κάτι αντίστοιχο στα υλικά οργανοποιίας και τα μαγαζιά που τα εμπορεύονται. Αυτή είναι η ελληνική πραγματικότητα όπως την αφήσαμε να εξελιχθεί.

Αν λοιπόν είναι όντως έτσι που τα περιγράφει ο φίλος alchimistis, στη θέση του, ΣΔΟΕ παραμάσχαλα και μια βολτίτσα από το μαγαζί του επίδοξου εξυπνάκια γιατί, άμα δεν κόψεις, δεν θερίζεις κι αν δεν καθαρίσεις, θα σε φάνε οι πρασσιές.

Άντε γιατί σαν πολύ … μας έχουνε βρεί και κάναμε μάγκες τους πουθενάδες.

Ζητώ συγγνώμη για το ύφος μου αλλά είναι τραγική η κατάσταση…