Audacity αφαιρεση pops

Καλησπερα,σε ολους θελω να ρωτησω με το audacity αφαιρω pops σε ενα τραγουδι αλλα η ενταση του ηχου μειωνεται γνωριζει καποιος πως γινεται

Δεν ξέρω αν είναι σοβαρή λύση ή καλαμπορτζιά, αλλά εγώ κάνω το εξής: μεγεθύνω όσο μπορώ περισσότερο την κυματομορφή, επιλέγω τα ελάχιστα δυνατά κλάσματα δευτερολέπτου όπου φαίνεται το ποπ (υποθέτω ότι καταλαβαίνω ποιο εννοείς: το «σκάσιμο» που μπορεί να παρεμβληθεί μέσα στον ήχο), και τους χαμηλώνω την ένταση στο μηδέν. Δημιουργείται μια σιωπή τόσο μικρής διάρκειας ώστε δεν ακούγεται.

1 «Μου αρέσει»

Καλημερα,το βρηκα σε ενα βιντεο ζουμαρεις και με το μολυβι [PENCIL] ευθυγραμμεις την κυματομορφη.ευχαριστω για την απαντηση.

Ωραία: τελικά εγώ έμαθα κάτι καινούργιο, ενώ πήγα να απαντήσω σε δική σου ερώτηση. Ευχαριστώ! :slight_smile:

Ποπ εννοούμε τον τρόπο που το μικρόφωνο καταγράφει το “π” και άλλα συγκενικά σύμφωνα; Υπάρχουν ειδικά φίλτρα που στερεώνονται μπροστά από το μικρόφωνο ώστε να κόβουν την ορμή του αέρα ( και τα σάλια :slight_smile: ) ψάξε στις σελίδες μουσικών καταστημάτων για pop filter.

ειναι το σφουγγαράκι που το βλεπουμε στα κανάλια στις εξωτερικες κυριως λήψεις και για να μειωνει την ορμή του ανέμου.
φυσάει Βοριάς, φυσαει Νοτιάς που λέει το τραγουδι…

Το κόλπο με το μολύβι, όπως καταλαβαίνω από την περιγραφή (δεν το δοκίμασα), απαλείφει κάθε στιγμιαίο άσχετο κρότο που μπορεί να έχει προκληθεί από οτιδήποτε.

Ή σε στούντιο κάτι τέτοιο