Σύμφωνα με τις διαφημίσεις του «ΕΞΕΛΣΙΟΡ» ο Χιώτης θα λαντσάριζε έξι (6) νέα του τραγούδια, που ενεπνεύσθη και συνέθεσε στην Αλεξάνδρεια , τα οποία δεν είχαν καν ακούσει μέχρι τότε οι Αθηναίοι.
Αυτά ήταν:
Τώρα που σ΄έχω αγκαλιά
Ωμορφη Τσιγγάνα
Θεέ μου βαλ΄το χέρι σου
Αν δεν σ΄αγαπούσα
Έφυγες
Όχι-Όχι
Ας δούμε με στοιχεία τα τραγούδια που σύμφωνα με τις διαφημίσεις και το ρεπορτάζ, ο Χιώτης συνέθεσε κατά την παραμονή του στην Αλεξάνδρεια.
Το πρώτο κομμάτι που ακούστηκε στην τιμητική του Χιώτη στις 15/4/1954 ήταν το «Τώρα που σ΄έχω αγκαλιά». Κοιτώντας στον Μανιάτη και στο sealabs το κομμάτι πράγματι ηχογραφήθηκε μετά την επιστροφή του Χιώτη στην Αθήνα. Το τραγούδησε η Ζωή Νάχη μαζί με τον Μανώλη Χιώτη και κυκλοφόρησε από την ODEON με στοιχεία δίσκου GA-7793/GO-4946. To τραγούδι ηχογραφήθηκε σίγουρα μετά τα μέσα Απριλίου του 1954.
Μπορείτε να το ακούσετε εδώ
και να δείτε και την ετικέτα από την πλάκα γραμμοφώνου 78 στροφών.

Το δεύτερο τραγούδι της λίστας με τον τίτλο «Ωμορφη Τσιγγάνα», ηχογραφήθηκε και αυτό μετά την επιστροφή του Χιώτη στην Αθήνα. Είναι η άλλη πλευρά του παραπάνω δίσκου, που όμως πέρασε στην δισκογραφία με τον τίτλο «Όμορφη Σουλτάνα».
Μπορείτε να ακούσετε τον Χιώτη να «μαρσάρει» την «Όμορφη σουλτάνα» εδώ
και να δείτε και την ετικέτα του δίσκου

Τα επόμενα δύο κομμάτια της λίστας είναι τα τραγούδια «Θεέ μου βαλ΄το χέρι σου» και «Αν δεν σ΄αγαπούσα» αντίστοιχα.
Το περίεργο είναι, ότι το τραγούδι «Θεέ μου βαλ΄το χέρι σου» είχε ηχογραφηθεί το 1949. Ήταν η πρώτη συνεργασία Χιώτη-Μπίνη. Συμμετοχή είχε και η Στέλλα Χασκήλ. Τα στοιχεία του δίσκου είναι Parlophone/Β-74139.
Την ετικέτα δεν μπόρεσα να την βρω.
Για το τραγούδι «Αν δεν σ΄αγαπούσα» η έρευνα δεν απέδωσε καρπούς. Δεν έχω υπόψιν μου τραγούδι του Χιώτη με αυτόν τον τίτλο.
Τα δύο τελευταία κομμάτια από την 6άδα της λίστας είναι τα τραγούδια «Έφυγες» και «Όχι-Όχι».
Το πρώτο, με τον τίτλο «Έφυγες», πρέπει και αυτό να ηχογραφήθηκε μετά την επιστροφή του Χιώτη στην Αθήνα. Αν δεν έχει γίνει κάποιο λάθος, πρόκειται για το τραγούδι «Έφυγες και που μ΄αφήνεις», που ηχογραφήθηκε σύμφωνα με το sealabs το 1955 με την φωνή του Στέλιου Καζαντζίδη. Τον Καζαντζίδη πλαισίωναν με την φωνή τους η Καίτη Γκρέυ και Μανώλης Χιώτης. Αν η πληροφορία, ότι στιχουργός είναι ο Κώστας Βίρβος είναι αληθής, σύμφωνα πάλι με το sealabs, τότε ίσως να μην είναι αυτό το τραγούδι που συνέθεσε και τραγούδησε στην Αλεξάνδρεια.

Το «Όχι-Όχι» που είναι το τελευταίο τραγούδι της λίστας, πέρασε στην δισκογραφία με ένα ακόμη «Όχι» στο τίτλο του. Είναι η άλλη πλευρά του δίσκου με το τραγούδι «Θεέ μου βαλ΄το χέρι σου», ηχογραφημένο και αυτό το 1949 με την φωνή της Ελένης Λαμπίρη και του συνθέτη. Ο Μανιάτης δεν δίνει τα σωστά στοιχεία του δίσκου αυτού που είναι ο Parlophone/Β-74139.
Το τραγούδι μπορείτε να το ακούσετε εδώ
Η ετικέτα του δεν έχει βρεθεί.
Αυτά είναι τα έξι (6) νέα τραγούδια που άκουσαν οι Αλεξανδρινοί στην τιμητική του Χιώτη.
Τα δύο (2) εξ αυτών είναι του 1949, τα τρία ηχογραφήθηκαν μετά την επιστροφή του στην Αθήνα από την Αλεξάνδρεια, και ένα δεν έχει βρεθεί με τα στοιχεία που διαθέτουμε.