Και υπάρχει όντως τέτοιο οργανικό πολίτικο χασάπικο, που ο Τσιτσάνης το έκανε τραγούδι, ή απλώς αυτοί διασκευάζουν Τσιτσάνη και το ονόμασαν Πολίτικο; (Με τον τίτλο που δίνουν στην αρχή δε βρίσκω τίποτα στο ΥΤ, προχείρως, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν είναι συγκεκριμένος τίτλος, μια περιγραφή είναι.)
Μπορεί να είναι και θέμα πνευματικών δικαιωμάτων. Λέω εγώ, τώρα.
εδω εχουμε ενα απο τα μεγαλεία της δισκογραφίας.ανεπανάληπτο.
Ειν’ ευτυχής ο άνθρωπος
Στράτος Παγιουμτζής
Δίσκος: HisMaster’sVoice AO 2648 .
Σύνθεση: Παναγιώτης Τούντας
Αθήνα, Ιούνιος 1940
μπουζούκι : Μανώλης Χιώτης
κιθάρα: Στέλιος Χρυσίνης
και εδω ενα αλλο ανεπανάληπτο του Χατζηδακι. με το Γρηγόρη.
ειναι ο Παπαδόπουλος η ο Ζαμπέτας η ο Τσιμπίδης?
Σπύρο εξαιρετικά και τα δύο. Για το 2ο βίντεο δυτυχώς το χορευτικό είναι απελπισία. Το εξαιρετικό μπουζούκι που παίζει στον αητό είναι αν δεν κάνω λάθος Ζαμπέτας.
Πω πω ναι ρε παιδί μου! Να 'ταν τουλάχιστον συντονισμένοι, όπως σε κάτι αντίστοιχα χορευτικά από πρώην ανατολικές χώρες που βλέπεις μία κίνηση ολόιδια από όλους, θα λέγαμε ότι μπορεί να το πρόδωσαν, να το μπαλετοποίησαν, να το εξευτέλισαν, αλλά τουλάχιστον έχουν κάνει πολλές και πετυχημένες πρόβες. Εδώ ούτε καν αυτό.
Στο τραγούδι πάντως οι δύο ερμηνευτές είναι οκταβα, οχι διαφωνία, οπως συνήθως το τραγουδάνε σήμερα.
Τα μπουζούκια μεν διφωνία, αλλά πανέμορφη και όπου χρειάζεται, μαγικά πάνε πάλι ταυτοφωνια για να μην γίνει τρελά δυτικοτροπο
Με τον Απόστολο Χατζηχρήστο στην πάνω οκτάβα, ξέρω κι εγώ να τραγουδήσω παράλληλα, μιαν οκτάβα παρακάτω.
(τραγουδάρα πάντως…)
Στο συγκεκριμένο πάντως είναι ο Κερομύτης με τον Περδικόπουλο.
Ο Μανιάτης δίνει για πρώτο τραγουδιστή Απόστολο, δεύτερο τον Ευάγγελο Χατζηχρήστο. Τα ίδια ονόματα αναφέρονται και στο παραπάνω (#1413) βίντεο. Η φωνή του Απόστολου Χατζηχρήστου είναι εύκολα αναγνωρίσιμη, ακόμα περισσότερο του Κερομύτη (όταν τραγουδάει αυτός). Μήπως μιλάμε για άλλο κομμάτι; Για το “Ο αλήτης τραγουδά” σχολίασα εγώ.
Ναι βρε Νίκο συγγνώμη, νόμιζα ότι μίλαγες για το “Ναζιάρα μ’ έχεις μπλέξει”.
η οποία, ως γνωστόν, χρειάζεται μανταλάκι στη μύτη για να αποδοθεί σωστά!