🎵 Τι τραγούδι ακούμε... τώρα!

Αθάνατος στους αιώνες!

4 «Μου αρέσει»

ενα μπουζουκι απο τη ασια…

2 «Μου αρέσει»

και να ΄ταν μόνο ένα, και να ΄ταν μόνο η Ασία…

Γιατί τους λέει Έλληνες;

Στο (κακομεταφρασμένο από αγγλικά) άρθρο της Βικιπαίδειας βρίσκω ότι πρόκειται για ένα πληθυσμό περίπου 42 εκατομμυρίων. Δεν είναι καμιά ξεχασμένη μειονότητα. Είναι δε ο λαός που ιστορικά έφερε την ονομασία Αφγανοί, πριν αυτή αποκτήσει τη σημερινή σημασία (κάτοικος του κράτους του Αφγανιστάν από οποιαδήποτε εθνοτική ομάδα).

Μα και η φωτογραφία (0.20 κ. ε., 1.20 κ. ε. κόρη και μάνα) κυκλοφορεί ευρύτατα αυτές της μέρες στο ιντερνέτ, όταν γίνεται λόγος για καταπίεση γυναικών από τους Ταλιμπάν. Αν δε ψάξεις στη βικιπαίδια, μία από τις φυλές είναι ακριβώς οι Παστούν, που μιλούν βέβαια Pashto, όχι Ελληνικά, και κανείς δεν λέει ότι κατάγονται από τους στρατιώτες του Μεγαλέξαντρου… Το γιατί τους λέει το βίντεο Έλληνες, μάλλον πρέπει και αυτό να το ψάξουμε ξεκινώντας από τον Φαλλμεράιερ…

(σαφώς ινδογερμανική καταγωγή, πάντως…)

1 «Μου αρέσει»

Η απορία μου έχει σχέση με το ότι στη Βικιπαίδεια δεν αναφέρεται καν «υπάρχει μια φήμη / άποψη περί ελληνικής καταγωγής», δεν υπάρχει καμία λέξη που να αρχίζει από «ελλην-» σ’ όλο το άρθρο. Πριν λίγο καιρό ξαναείχαμε μια ανάλογη συζήτηση για κάποιον άλλο λαό στον οποίο αποδίδονται ελληνικές ρίζες, και ναι μεν φαίνεται ότι αυτό δεν ισχύει, αλλά τουλάχιστον ήταν κατανοητό το πώς ξεκίνησε η φήμη. Εδώ δε βρήκα καμία λαβή για υποψίες ελληνικότητας.

1 «Μου αρέσει»

Στο 0:51 κάποια τυπικά ελληνικά χαρακτηριστικά είναι ολοφάνερα! :laughing:

Η πλάκα είναι κάτι σχόλια στο ΥΤ που λένε «α, Έλληνες, γι’ αυτό μας μοιάζουν τόσο!» ενώ δε μοιάζουν ντιπ, απλώς είναι ωραίοι!

και ενα μπουζουκι απο την κρητη…

4 «Μου αρέσει»

Με πόση άνεση ο μπουζουξής παίζει άλλα από αυτά που τραγουδάει!! Αν άκουγα χωρίς να βλέπω, δε θα μάντευα ότι είναι ο ίδιος άνθρωπος.

Απ’ όσο βλέπω, παίζει ένα σταθερό μοτίβο οπότε είναι κάπως πιο εύκολο πατάει στον ίδιο ρυθμό.

από τα ωραία που ανεβάζει ο fakiris στο YT.
Ο Α. Πειραιώτης, που αναγράφεται στην ετικέτα, είναι ο Αθανάσιος Αθανασίου που ζούσε στην Αίγινα.

3 «Μου αρέσει»

So wonderful, you made my day with all the typical words! :grin:

9 «Μου αρέσει»

Τι ωραία ανακάλυψη! Μοναδικό!

1 «Μου αρέσει»
2 «Μου αρέσει»

Μου έκανε εντύπωση το ποσό διαφορετικές είναι οι αποστάσεις που παίζουν από την τρύπα ο Μάρκος και ο Τσιτσάνης !

2 «Μου αρέσει»

ο τσιτσανης εχει καποια αμηχανια, φαινεται… δεν παιζει κανονικα…

1 «Μου αρέσει»

Κομμάταρος

4 «Μου αρέσει»