Στον Πειραιά συννέφιασε και στην Αθήνα βρέχει, τραγουδισμενο από τον Μπιθικωτση, αλλά και από μια ωραία κομπανία που παίζει δίπλα στο μετρό της στάσης Μοναστηράκι, στην Άρεως κάποιες μέρες, έτσι, επειδή μου άρεσαν και πιστεύω ότι αξίζει να τους ακούσει ο κόσμος.
Αν γνωρίζει κανείς κουτούκι στην Αθήνα με τέτοια πολυφωνική κομπανια, ωραίες φωνές, μπουζουκια που κάνουν όμορφες αρμονίες, κρουστά και μπασοκίθαρο πρώτο, παρακαλώ let me know.
Καλό απόγευμα και καλή συνέχεια στους συνδαιτυμόνες!
Ωραίοι. Νομίζω τους έχω δει μόνο με μπουζούκι και κιθάρα, ντουέτο. Δε θυμάμαι φάτσες, αλλά η μία φωνή είναι πολύ χαρακτηριστική, και ήταν στο ίδιο σημείο.
και κάτι παραπάνω για το τραγούδι αυτό.
απο sealabs.
<Είναι η πρώτη εκτέλεση του τραγουδιού. Ηχογραφήθηκε στις 27/10/1937, έναν (1) μήνα μετά την επιβολή λογοκρισίας από το καθεστώς Μεταξά και πήρε την αριθμό αδείας 98. Έχει κυκλοφορήσει εκτός από την ODEON και στην HMV με τον Στελλάκη Περπινιάδη και τον Στέλιο Χρυσίνη στα φωνητικά. Χασάπικο, σε κύριο δρόμο Ματζόρε. Τους στίχους του τραγουδιού, τους δημοσίευσε ο Ηλίας Κωστόπουλος στο περιοδικό “Το νέο λαϊκό τραγούδι”, το 1938, με ένα επτάστιχο επιπλέον, που δεν υπάρχει στο δίσκο: “Ξελογιάστρα χάθηκα για σένα, θα φύγω για τα ξένα και θα με θυμηθείς. Τα ίδια λόγια έλεγες και σ’ άλλους, εχάθη πλέον από σένα η ντροπή, μ’ άναψες καημούς πολύ μεγάλους, αγιάτρευτη πληγή”.>