🎵 Τι τραγούδι ακούμε... τώρα!

Στον Πειραιά συννέφιασε και στην Αθήνα βρέχει, τραγουδισμενο από τον Μπιθικωτση, αλλά και από μια ωραία κομπανία που παίζει δίπλα στο μετρό της στάσης Μοναστηράκι, στην Άρεως κάποιες μέρες, έτσι, επειδή μου άρεσαν και πιστεύω ότι αξίζει να τους ακούσει ο κόσμος.

Αν γνωρίζει κανείς κουτούκι στην Αθήνα με τέτοια πολυφωνική κομπανια, ωραίες φωνές, μπουζουκια που κάνουν όμορφες αρμονίες, κρουστά και μπασοκίθαρο πρώτο, παρακαλώ let me know.

Καλό απόγευμα και καλή συνέχεια στους συνδαιτυμόνες!

1 «Μου αρέσει»

Ότι και να λέμε…Χατζηχρήστος!

4 «Μου αρέσει»

έβαλες αυτό

αλλα εννοείς τούτο.

Κάτσε Σπύρο γιατί δεν κατάλαβα. Ο συνθέτης δεν είναι ο Χατζηχρήστος; και τραγουδάνε ο Στελλάκης με τον Χιώτη;

Η πρώτη εκτέλεση με τον Χατζηχρήστο και τον Κωνσταντινίδη (Μακαρόνα) στις φωνές είναι αυτή.

1 «Μου αρέσει»

σε αυτο με Χιωτη και Στελλάκη που εβαλες δεν υπαρχουν πληροφορίες για συνθέτη και στιχουργό

η αλλη εκτελεση με Χατζηχρήστο και Κωνσταντινιδη (Μακαρονα) λέει

στο sealab το αποδίδουν στον Θεοδοσίου

Τώρα κατάλαβα τι θες να πεις, πάντως στο βίντεο στην περιγραφή από κάτω αναφέρεται ο Χατζηχρήστος ως συνθέτης.

ετσι νομιζω και 'γω οτι ειναι του Χατζηχρήστου(ακούγεται το υφος του) το 1940.

Ωραίοι. Νομίζω τους έχω δει μόνο με μπουζούκι και κιθάρα, ντουέτο. Δε θυμάμαι φάτσες, αλλά η μία φωνή είναι πολύ χαρακτηριστική, και ήταν στο ίδιο σημείο.

2 «Μου αρέσει»

και κάτι παραπάνω για το τραγούδι αυτό.
απο sealabs.

<Είναι η πρώτη εκτέλεση του τραγουδιού. Ηχογραφήθηκε στις 27/10/1937, έναν (1) μήνα μετά την επιβολή λογοκρισίας από το καθεστώς Μεταξά και πήρε την αριθμό αδείας 98. Έχει κυκλοφορήσει εκτός από την ODEON και στην HMV με τον Στελλάκη Περπινιάδη και τον Στέλιο Χρυσίνη στα φωνητικά. Χασάπικο, σε κύριο δρόμο Ματζόρε. Τους στίχους του τραγουδιού, τους δημοσίευσε ο Ηλίας Κωστόπουλος στο περιοδικό “Το νέο λαϊκό τραγούδι”, το 1938, με ένα επτάστιχο επιπλέον, που δεν υπάρχει στο δίσκο: “Ξελογιάστρα χάθηκα για σένα, θα φύγω για τα ξένα και θα με θυμηθείς. Τα ίδια λόγια έλεγες και σ’ άλλους, εχάθη πλέον από σένα η ντροπή, μ’ άναψες καημούς πολύ μεγάλους, αγιάτρευτη πληγή”.>

2 «Μου αρέσει»

1 «Μου αρέσει»

αυτο ήθελα να βαλω…

1 «Μου αρέσει»

τι κάνετε ? εύχομαι να σας βρισκω όλους καλά.
Σήμερα ανακλαλυψα αυτό το αριστούγημα κατ εμέ.
Καλή απόλαυση, καλό βράδυ

3 «Μου αρέσει»

αυτο το είδατε?

Κιθάρα: Γ. Δέδες.

ο γνωστός μας, η κάποιος άλλος?

αν ηταν, snack θα λεγόταν
“kransy baglama” τραγανό και “τριζάτο”.

" οι μπαγλαμάδες " 1946
Κηρομύτης, Παγιουμτζής και
ο πολύς Τσιτσάνης.

2 «Μου αρέσει»

Και λίγος Μίκης πού και πού δεν κάνει κακό…

2 «Μου αρέσει»

Καλησπέρα . Παραπονιάρικο και λυρικό . Μου άρεσε πολύ, μου το έβγαλε το youtube προτεινόμενο σήμερα.

3 «Μου αρέσει»

Πώς είναι δυνατόν να βγήκε τέτοιο τραγούδι το 1946;

Ε για κατι τέτοια είμαστε υπο την προστασία της UNESCO!