🎵 Τι τραγούδι ακούμε... τώρα!

και το χαρικλακι, απο μια μαρια… μαλλον εξ αμερικης.

3 «Μου αρέσει»

Και είναι ο ίδιος δίσκος με ηχογράφηση της Παπαγκίκα.
Υπάρχουν και τα δύο στη ρεμπετοσελίδα

4 «Μου αρέσει»

αυτο το τραγουδι το ειχε βαλει και ο ξαρχακος στην ταινια…

2 «Μου αρέσει»

Πράγματι, πολύ γνωστό. Πρώτη φορά το ακούω σε παλιό - και γενικότερα εκτός Ξαρχάκου.

οι τουρκοι το αναφερουν ως ελληνικο…

1 «Μου αρέσει»

Νομίζω ότι για τους Τούρκους Ρούμελη είναι όλα τα ευρωπαϊκά πρώην οθωμανικά εδάφη.

Πάντως κι εγώ για ελληνικό το ξέρω το κομμάτι.

Πολύ σωστά νομίζεις. Ρωμυλία στα Ελληνικά, η πέραν της Μικράς Ασίας στεριά. Rumeli Hisar, το κάστρο στην ανατολική πλευρά της ευρωπαϊκής πλευράς του Βοσπόρου

Στη σημερινή Τουρκία νομίζω ότι ο συνδιασμός καρσιλαμάς-κλαρίνο-τσιγγάνοι ταυτίζεται με την Ανατολική Θράκη.

1 «Μου αρέσει»

Μια περίεργη και περίεργα νόμιμη σύγχρονη διακευή

Άλλη μια πολύ ωραία σύγχρονη εκτέλεση, πέντε ημερών. Το κουλ της τραγουδίςτριας όλα τα λεφτά.

Και το μπουζουκίστικο κράτημα της αριστερής κιθάρας.

Μωρέ μπράβο! Πάνε μερικά χρόνια που είχα κρίνει ότι μάλλον δεν έχει να μου πει τίποτε η Κετιμέ, αλλά να που έκτοτε μέστωσε.

Μ’ αρέσει ιδιαίτερα που σε κάποια σημεία είναι κανείς σχεδόν έτοιμος ν’ ακούσει κάποιες νότες παραπάνω (στο τραγούδι), αλλά μας τη σκάει και μένει στις αυστηρά ελάχιστες απαραίτητες!

Ναι, αυτό το παρατήρησα κι εγώ, και βεβαίως είναι υπέρ της. Δείχνει ωριμότητα το να περιορίζεις τον εαυτό σου σ’ εκείνα και μόνο εκείνα που ξέρεις καλά. Όταν, πριν κάποια χρόνια, κι εγώ ήμουν κάπως επικριτικός, εκείνη ετοιμαζόταν και, αύριο, μην εκπλαγούμε αν μας αποδειχτεί καινούργια Μαρίκα Πολίτισσα… Έχει τσαγανό το κορίτσι.

Ναι, για υπέρ το εννοούσα κι εγώ.

(Υπέρ του τραγουδιστή είναι οτιδήποτε είναι υπέρ του τραγουδιού.)

Εγώ θα πω για την υποδειγματική εκτέλεση των μουσικών. Στρώνουν ένα υπέροχο πλαίσιο στο τραγούδι. Και αν θέλετε η αυτοσυγκράτησή τους, (γιατί είναι βιρτουόζοι και οι δύο), είναι αυτό που για μένα ξεχωρίζει.

Είναι κιθαρόνι και βολεύει να το κρατάς έτσι.

Κι εγώ θα πω!

098ξ8θιξκλη89

1 «Μου αρέσει»

δε μου λέτε, δε μου λέτε… (άλλο τραγούδι αυτό)
οι μουσικοί ειναι τα “Ξηνταράκια”?
Αντώνης και?

Μεγάλη αλήθεια, και τρομερά παρήγορο αυτή τη στιγμή να βλέπεις οτιδήποτε να βελτιώνεται.

Αντώνης και Θοδωρής Ξηντάρης.

1 «Μου αρέσει»
3 «Μου αρέσει»