🎵 Τι τραγούδι ακούμε... τώρα!

Είναι μεν αρκετά παρόμοιες νότες, αλλά στην Αύρα είναι μια από αυτές τις εισαγωγές που τις γράφει η κιθάρα μόνη της :wink: . Στα μεταξωτά οι νότες σου δίνουν εντελώς διαφορετική αίσθηση, λόγω ταχύτητας (ή μάλλον βραδύτητας), και πενιάς, δεν έχει το legato της κιθάρας. Η εισαγωγή της αύρας δεν είναι φουλ πεντατονική, υπάρχουν και ημιτόνια.

1 «Μου αρέσει»

Καλησπέρα σε όλη την παρέα,
Άκουσα σήμερα το παρακάτω τραγούδι του Καπνίση με τη Ριτα Σακελλαρίου από το 1962, μου άρεσε πολύ:
Το μοιράζομαι ελπίζω να αρέσει και σε εσάς.
Καλό βράδυ.

3 «Μου αρέσει»

Α, αυτό; Προς στιγμήν νόμισα ότι η λύση του κουϊζ ήταν το #2282.

1 «Μου αρέσει»

Τώρα που το λες, κι εγώ παρατήρησα την ομοιότητα όταν έβγαλα κατά λάθος το ένα προσπαθώντας να βγάλω το άλλο.

Αυτό το τραγούδι δεν είναι παραδοσιακό? Δεν το ήξερα σαν επώνυμη δημιουργία αλλά στο βίντεο γράφει μουσική-στίχοι Τάσος Χαλκιάς.
https://www.youtube.com/watch?v=mNB55CED8KM

2 «Μου αρέσει»

Δύσκολο το βλέπω μιας και ηχογράφηση/βιντεοσκόπηση του Κιτσάκη είναι παλαιότερη:

https://www.youtube.com/watch?v=shJ5Rs7oRAs

1 «Μου αρέσει»

ναι ειναι παραδοσιακό σαν εσενα :blush:.
γιατι στα άλλα δεν γράφουν καποιον σαν δικαιούχο?
αν δεν γράψουν , τα δικαιώματα, πηγαίνουν στην εταιρία.
τι ιδιο γινόταν και με τα παραδοσιακά Μικρασιάτικα.

1 «Μου αρέσει»

Ακριβώς όπως τα λέει ο Σπύρος! Η «Ιτιά» η μοσχοϊτιά, ντε, έχει λέει δηλωμένους καμμιά δεκαριά συνθέτες και άλλους καμμιά εικοσαριά «διασκευαστές», που διασκεύασαν τη μελωδία τραγουδώντας ένα φθόγγο της λίγο περισσότερο από τους άλλους. Η Δόμνα Σαμίου είχε να λέει για την «δική της» σύνθεση, που την έπεισε ο Σαββόπουλος να την δηλώσει στο όνομά της, μου διαφεύγει μόνο το όνομα του πασίγνωστου κομματιού.

edit, 2 λεπτά αργότερα: “Βρε ντιρλαντά, ντιρλανταντά”.

Κι όπως έχω ξαναπεί, είχα την τιμή να γνωρίσω το πρόσωπο που έγραψε μουσική και ΣΤΙΧΟΥΣ στον Ερωτόκριτο!

2 «Μου αρέσει»

Είπαμε (ο Τσαρούχης, δηλαδή): Είσαι ό,τι δηλώσεις!

Έλα να επανερχόμαστε στον δρόμο του “Κυρίου” μετά τις λοξοδρομήσεις. :smile: :smile: :smile:
Χιώτης:

2 «Μου αρέσει»

Όχι σε όλα. Κάποια αναφέρονται ως παραδοσιακά.Εδώ μου φαίνεται κάπως χοντρό γιατί αν δεν κάνω λάθος το έχει αναρτήσει ο γιος του Τάσου Χαλκιά που το τραγουδάει.

1 «Μου αρέσει»

Μια πραγματικά καλή σύγχρονη εκτέλεση με bozuk (αραβικό μπουζούκι) που αναφέρθηκε προσφάτως.

2 «Μου αρέσει»

Εν τω μεταξύ η κοπέλα στο βίντεο είναι η Σάννυ Μπαλτζή.

Αυτό είναι αναμενόμενο, νομίζω παντού μπορεί κανείς δει την Sunny: προσωπικά, την έχει πάρει το μάτι μου από ετοιμόρροπη κατάληψη στέγης πριν κοντά τριάντα χρόνια μέχρι γιουροβίζιον πριν καμιά δεκαπενταριά.

Καναλι με τουρκικα τραγουδια. Εχει και ελληνες μεσα. Πουλο, νταλγκα, ροζα, και αλλους…

5 «Μου αρέσει»

Τον έχω μπανίσει κι εγώ. Πολύ ενδιαφέρον κανάλι. Τώρα τελευταία ανεβάζει όλο καινούργια (παλιά δηλαδή! :wink: )

Αυτός είναι ο Χαλεπιανός μανές / Σαν πας στα ξένα!

1 «Μου αρέσει»
4 «Μου αρέσει»

Και η αγαπημένη μου σύγχρονη εκτέλεση

5 «Μου αρέσει»

αυτο που ελεγε ο παπαιωανου…

1 «Μου αρέσει»