Για Admin :
-
Μην παραποιείς –κι εσύ- τα λόγια μου αγαπητέ Γιώργο… Δεν μίλησα περί υποστήριξης, αλλά για απορία και προβληματισμό πολλών φίλων μελών –όχι μόνο για τα πρόσφατα, μα εδώ και καιρό!- της «κόντρας» σε ότι παραθέτω ή σχολιάζω… Σαφές; Επαναλαμβάνω: Δεν έχω, ούτε είχα, καμμιάν ανάγκη υποστήριξης –σ’ όλη τη διαδρομή της ζωής μου.
-
Σ’ ευχαριστώ και για τα δημόσια καλά σου λόγια για τις εργασίες μου, μιας και ιδιωτικά με έχεις «περιλούσει» ουκ ολίγες φορές με τα καλά σου σχόλια!
-
Γιώργο, απαξιωτική στάση στους συνομιλητές μου λόγω των απόψεών μου δεν έχει δει κάποιος, εδώ, ποτέ ! Μιας και αποφεύγω επιμελώς σε «κρίσιμα» άγνωστα θέματα να κάνω ότι έχω άποψη ή να παρουσιάζω την δικιά μου θεώρηση…
Απαξίωση δεν έχω ούτε καν όταν σχολιάζονται άνευ βάθους και ουσίας οι απόψεις παλιών ερευνητών. Άλλο απαξίωση και άλλο θυμός, κόντρα και «τσαντίλα».
Και ενοχές δεν αισθάνομαι για “άλλα” πολύ σημαντικά θέματα! Για κάποια τηλεφωνήματα θα αισθανόμουν ;!!
Παρακαλώ, να ανακαλέσεις.
ΕιρήνηΝ
-
Πως έχω ξεφύγει επικίνδυνα –χρόνια τώρα- το ξέρω ! Και λόγω αυτογνωσίας και από τα σχόλια του άμεσου περιβάλλοντός μου! Δεν είναι μέσα τα συνήθη πλαίσια η οπτική μου και οι ενασχολήσεις μου…
Ναι, είμαι «αλλού». Τα κοινωνικά στερεότυπα και οι συμβατικότητες λόγων και έργων δεν μου πάνε…
Κακό του κεφαλιού μου -ίσως! -
Μια συμβουλή (σαν μεγαλύτερή σου, έστω και χωρίς “αγωγή” -του πολίτη; κυκλοφορική; ιντερνετική; Δεν κατάλαβα ακριβώς την επισήμανσή σου πως εσύ έχεις αγωγή… Εμείς οι υπόλοιποι είμαστε ανάγωγοι υπονοείς;) :
Η κάθε μικρή κι ασήμαντη ιστοριούλα, το κάθε στοιχείο, συνθέτει την ίδια την ιστορία.
Ιστορία δεν είναι μόνο οι χρονολογίες που έμαθες στο σχολείο.
Και για το συγκεκριμένο βιβλίο, που ίσως δεν τον γνωρίζεις, μάθε πως είναι ένα σημαντικότατο κεφάλαιο της Ιστορίας του Λαϊκού μας Πολιτισμού. Και όχι μόνον !
Μέσα από τις προσωπικές μαρτυρίες του Μπίνη, ξεδιπλώνονται εξαιρετικά ενδιαφέρουσες –και πρωτοκαταγεγραμμένες- στιγμές από την καθημερινή ζωή της προπολεμικής και κατοχικής Θεσσαλονίκης –όπου μεγαλώνει- και τον σφυγμό των ανθρώπων και των πόλεων που περιδιαβαίνει. Και γενικά, μια καταγραφή με ιστορικά ντοκουμέντα όλου του κοινωνικοπολιτικού περίγυρου που βιώνει.
Είναι –όχι μόνο για μένα, αλλά για τους περισσότερους αναγνώστες και κυρίως για κάποιους σπουδαίους ιστορικούς που με τίμησαν με τα σχόλιά τους- μια παράλληλη διαδρομή και της ελληνικής ιστορίας και κοινωνίας, μέσα απ’ το περιθωριακό τραγούδι των τεκέδων και τα στέκια του υπόκοσμου, από τον κατατρεγμό, τη δίωξη τού μπουζουκιού και του ρεμπέτικου ώς το στήσιμο του νεότερου λαϊκού πάλκου και την άνθιση του λαϊκού τραγουδιού. Μέσα από αγώνες, αντίσταση, βασανιστήρια με την κάθε είδους εξουσία…
Θα σε ενδιαφέρει ! Καταγράφω και φοβερά ντοκουμέντα για την Αργολίδα !
- (Έλα βρεεεε ! Τώρα πρόσεξα πως είσαι και πατριώτισσα ! Τι κάνει το Βιβάρι; Έχει ακόμα μουρμούρες;)
- Νίκο… επιμένεις… επιμένεις… Σου εξήγησα πως γνωρίζω για τη χρήση και των δυο εκδοχών τής –κατ’ ουσίαν, κι επιμένω- λέξης, κι εσύ συνεχίζεις και επιμένεις, επικαλούμενος μάλιστα και τη σελ . 37 του Κοροβίνη !!!..
Καλώς… Δεν το αντέχω ! Θα το «κάψω» το θέμα εδώ, εν θερμώ….
Κοίτα λοιπόν (λίγο) από την σελ. 543 (!) του -υπό τριετή ήδη έρευνα- υποψηφίου πονήματός μου… (έχω ήδη παραδώσει τα πρώτα δείγματα εργασίας σε μια επιστημονική ομάδα ).
- Νίκο μου, όταν λέμε λόγιοι Φαναριώτες γνωρίζεις καλά φαντάζομαι τι εννοούμε… Η ελληνική Γραμματεία του 19ου αι. έπεται… Κατά πολύ !
Άλλο η Βυζαντινή Γραμματεία, οι Λόγιοι της Διασποράς, ο Νεοελληνικός Διαφωτισμός και οι Φαναριώτες και άλλο να μου μιλάς για την πρώτη γενιά λογίων και λογοτεχνών τού νεοϊδρυθέντος ελληνικού κράτους και τον 19ο αι…
Φάουλ η επισήμανσή σου…
Θες να ανοίξουμε κουβέντα για αυτά τα δεδομένα; Αμφισβητούνται και αυτά δηλαδή ;!
Ελένη… Χμμμ … Θα αλλάξεις γνώμη ! Εχεις πολύ καιρό να με δεις … Αρχίζω να κινεζοφέρνω επικίνδυνα (εμφανισιακά και «θεωρητικά» !)