Ψαχνω πενα απο κερατο βουβαλιου

Φιλοι μου καλησπερα , θα ειμαι συντομος , ψαχνω πενες απο κερατο βουβαλιου παχος γυρω στο 1μμ . υπαρχουν καποιες στο Αρχική | Pick A Note αλλα ειναι τεραστιες ειναι για κιθαρα, ψαχνω σε μεγεθος μικρο για μπουζουκι (οπως πχ οι πενες μαστρο ή δελφινι).
κατα προτιμηση αθηνα αλλα και σε αλλες περιοχες ειναι δεκτο . Επισης σε τιμες λογικες οχι 30 ευρω η πενα , αν ειναι ετσι παιρνω ταρταρουγα.
Επισης γνωριζα για εναν οργανοποιο στην θεσσαλονικη που εχει το μαγαζι ξυλοφωνια , εφτιαχνε παλια δεν φτιαχνει πλεον .

Έχω αγοράσει από ebay.
Δες δυο ενδεικτικές περιπτώσεις. Από Κίνα είναι πιο οικονομικές αλλά αργούν να έρθουν. Έχει και από Αμερική και Ευρώπη αλλά τα μεταφορικά εκτοξέυουν το κόστος. Αν δεν βιάζεσαι παραηγγειλε από εκεί. Ψάξε μπορεί ν α βρεις και πιο οικονομικές. Σου έβαλα δυο συνδέσμους ενδεικτικά.

Α, και στην τιμή να υπολογίσεις και ΦΠΑ εξτρά.

1 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ πολύ αλλά δυστηχως δεν μπορώ να παραγγείλω από εξωτερικό , για αυτό προτιμούσα ελλαδα

Στην Ελλάδα δεν θα βρεις τέτοια πένα εκτός αν πας σε οργανοποιο να στην φτιάξει …
Μήπως έχει δοκιμάσει κανένας σας ξύλινη πένα ;

Αυτό εννοώ αν ξέρει κανείς κάποιον οργανοποιο που να φτιάχνει τέτοιες πένες

Για αυτό πρέπει να πάρεις τηλέφωνο , προφανώς πολύ θα φτιαχνουν, αλλά λιγοι έχουν ιστοσελίδα .

Για δες εδω:
https://gunandknifeclassics.gr/κρουστα-κερατου-βουβαλου-κωδ-519040047/

Πλάκα από κέρατο βούβαλου με πάχος 7 χιλιοστα. σχεδιάζεις το σχήμα που θέλεις, το κόβεις με σέγα χειροκίνητη) και κατεβάζεις στο επιθυμητό πάχος τρίβοντας σε γυαλόχαρτο.
Γιατί δεν δοκιμάζεις να το φτιάξεις μόνος σου;
Προσοχή μόνο στην σκόνη που δημιουργείται. Πάντα με μάσκα.

Ευκαιρία να πάρεις και όπλο :slight_smile:

Το έψαξα λίγο ακόμα και βρήκα πένα από κέρατο βούβαλου αλλά για ούτι.

Δεν δοκιμάζεις να τον πάρεις ένα τηλέφωνο μήπως φέρνει και για άλλα όργανα αλλά δεν το έχει στο σαϊτ;

Δες και αυτό:

1 «Μου αρέσει»

Αδελφέ μου βρήκες πολύ ωραία πράγματα που εγώ δεν καταφερα να βρω, σε ευχαριστώ παρά πολύ , θα πάρω αύριο τηλέφωνα και θα δω μήπως κάνω παραγγελία από εκεί

Ενδιαφέρον θέμα, μήπως τυγχάνει να έχει κανείς ήδη τέτοια πενα να βάλει κανένα ηχητικό να ακούσουμε; Και γιατί όχι να σχολιάσει και κάποια θετικά/αρνητικά που έχει εντοπίσει…

Το music land , είναι αξιοπιστο ; έχει αγοράσει κάνεις;

Μπορώ να σου πω πως ένας πολύ διάσημος τρίχορδος χρησιμοποιεί πένα από κέρατο , μια πορτοκαλι , μην πούμε ονόματα αλλά οποίος είναι παρατηρητικός θα την δει και θα καταλάβει ότι το παίξιμο του έχει άλλο «χτύπο» πάνω στη χορδή λόγο αυτής της πένας .

Παιδιά οι πένες πάνω δυστηχως είναι ποκυ χοντρές για μπουζουκι , όποτε ακόμα ψάχνουμε

1 «Μου αρέσει»

«Buffalo» εννοούν το ίδιο βουβάλι που έχουμε και στην Ελλάδα;

Η πρωτεύουσά τους στην Ελλάδα είναι η Κερκίνη Σερρών, στην ομώνυμη λίμνη. Όποιος ψήνεται να φτιάξει μόνος του, αν μένει κάπου σχετικά κοντά, π.χ. Θεσσαλονίκη, μπορεί να ψάξει πού έχει στην Κερκίνη σφαγεία. Πιστεύω πως αν γυρέψεις κέρατα, λογικά θα τα χαρίζουν.

1 «Μου αρέσει»

Ναι το κανονικό βουβάλι , είναι αυτό που έχουμε και στην Ελλάδα (δεν πρέπει να το μπερδεύουμε με το American bison το οποίο λανθασμένα κάποιοι το λένε βουβάλι )

Αξιόπιστο πλήρως, ψωνίζω χρόνια από εκεί.

2 «Μου αρέσει»

Το έχω ψαξει αυτό , δυστηχως επειδή είναι πολύ σκληρό θέλει πολλά εργαλεία για να καταφέρεις να φτιάξεις πένα με καλό ήχο , με γυαλόχαρτο και πριόνι μόνο δεν γίνεται δουλειά , βασικά θα γίνει αλλά θα πάρει 100 χρόνια . Και από κέρατο ελαφιού σκέφτηκα που έχει στην Πάρνηθα κάτω επειδή τα βγάζουν τα ελάφια μόνα τους αλλά δεν μπηκα καν στην διαδικασία γιατί δεν ξέρω αν επιτρέπεται κιόλας να τα πάρεις αυτά τα κερατα. Δυστηχως ο οργανοποιος που ήξερα που είναι στην Θεσσαλονίκη ηταν ο μόνος που γνωρίζω ότι έφτιαχνε τέτοιες πένες και έπαιρνε από αυτόν η φίρμα που ανέφερα πριν . Ρώτησα και σε δυο τρεις οργανοποιους εδώ της Αθήνας αλλά δεν έβγαλα άκρη .

Ίσως κάνει και το κέρατο κατσίκας , που θα βρεις πολύ εύκολα στην Ελλάδα (7.000.000 στην Ελλάδα , πρώτη στην ευρωπαϊκή Ένωση με 31% ) . Και ελαφια εύκολα θα βρεις , αλλά ίσως είναι παράνομο …

Πάρε τηλέφωνο και τον Πέτρο Ζαρανη , που φτιάχνει πολλά πράγματα , δεν αποκλείεται να φτιάχνει κι πένες .

Κώστα ρίξε ένα τηλέφωνο στον Κωνσταντελλο αυτός πιθανόν να ξέρει αφού τροφοδοτεί πολλούς οργανοποιους.

Επίσης να αφήσω και ένα βίντεο για τους τολμηρούς που θα θελήσουν να δοκιμάσουν να φτιάξουν μόνοι τους.

2 «Μου αρέσει»