Ψάχνω το γεροντόμαγγα δερβίση

Θυμαμαι ενα ρεμπέτικο τραγουδι απο πολυ μικρός, θυμάμαι ακόμα και τη μελοδία αλλα δεν μπορώ να το βρώ πουθενα.

λεει:
γεροντόμαγγα δερβίση
πατα τονε να γεμίσει
το λουλά με το καλάμι
πατα τονε κανα δράμι

ποιανού ειναι???

Επίσης εχω να πω στους φορουμόμπατσους - διαχειριστές οτι απο νομικής πλευράς ειναι τελείως λάθος σε σχέση με τις ταμπλατούρες. Οταν είναι γραμμένες απο χρήστες τότε τα πνευματικά δικαιώματα είναι στους χρήστες και όχι στις δισκογραφικές. Καποια χρόνια (νομίζω 50) μετά απο το θάνατο του δημιουργού τα πνευματικά δικαιώματα για τα κομμάτια του παυουν να ισχύουν! Ουτε καν στις οικογένειές τους δεν ανήκουν!!

Μαλλον είναι δάσκαλοι μπουζουκιού και τους συμφέρει να μην είναι ελεύθερη η διακίνηση ταμπλατούρων και παρτιτούρων. Αυτα.(Επρεπε να το γράψω, θα έσκαγα…)

Το τραγούδι που ψάχνεις είναι το παρακάτω. Η πηγή είναι από το stixoi.info

Γεροντόμαγκα ντερβίση
Στίχοι: Μιχάλης Γενίτσαρης
Μουσική: Μιχάλης Γενίτσαρης
Πρώτη εκτέλεση: Μιχάλης Γενίτσαρης

Γεροντόμαγκα ντερβίση
πάτατονε να γεμίσει
το λουλά με το καλάμι
βάλτου μέσα κανα δράμι.

Γεροντόμαγκα αδερφέ μου
άναψε τον αργιλέ μου,
κόλλα τις φωτιές απάνω
να φουμάρω κι ας πεθάνω.

Φύλα τσίλιες μη μας πιάσουν
και το μπαγλαμά μας σπάσουν,
ρε και μας πάνε συνοδεία
όλους για τ’ εισαγγελία.

Και τώρα ως προς τα υπόλοιπα που είπες!

Πρώτον: Αυτό με τα πνευματικά δικαιώματα από ότι ξέρω ισχύει μετά από 70 χρόνια.

Δεύτερον: Κανένας δεν σου είπε να μην ανεβάσεις παρτιτούρα ή ταβλατούρα που έχεις γράψει μόνος σου.
Είναι σαφές το ότι απαγορεύεται ότι έχει ήδη πνευματικά δικαιώματα…

Τρίτο: Από όσους διαχειριστές ξέρω προσωπικά, κανένας δεν είναι δάσκαλος μπουζουκιού, οπότε αυτό που λες δεν στέκει σε καμιά περίπτωση.

Τέταρτο: Αυτό το φόρουμ είναι στον “αέρα” εδώ και περίπου 10 χρόνια. Εσύ αν ήσουν διαχειριστής θα διακινδύνευες ποτέ να σου κλείσουν το φόρουμ που τόσες ώρες δουλειάς έχεις σπαταλήσει για να φτιάξεις, μόνο και μόνο επειδή κάποιος ψάχνει μια παρτιτούρα;

Πέμπτο: Επειδή είμαι και εγώ από ότι φαίνεται από αυτούς του " φορουμ - μπατσους" θεωρώ τουλάχιστον προσβλητικά τα λόγια σου.
Σε άλλο θέμα έχω ταχθεί ανοικτά υπέρ της κατάργησης των πνευματικών δικαιωμάτων. Αυτό μπορούν να στο επιβεβαιώσουν και τα γραπτά μου εδώ http://www.rembetiko.gr/forums/showthread.php?t=20506&highlight=����������+����������;

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν σέβομαι το χώρο που βρίσκομαι και τους νόμους που τον διέπουν.

λοιπόν,ευχαριστώ κατ’αρχάς για την γρήγορη απάντηση! Τωρα τουλαχιστον ξέρω συνθέτη.
2ον συγγνώμη αν σε πρόσβαλλα, ίσως δεν είχα κατανοήσει αρκετά την φιλοσοφία αυτού του φόρουμ. Απλά είδα ένα ποστ με ενα παιδί που έλεγε το mail του και ζητούσε ταμπλατούρα.Γιατί να μην αφοίσει ο admin έστω να την εκδώσει κάποιος να την γράψει σαν απάντηση? Εγώ δεν βλέπω τη λογική. Έχω ξαναδιαβάσει το thread για τα πνευματικά δικαιώματα - ίσως εκεί διάβασα και αυτό που ανέφερα.

Λυπάμαι που θεορείς οτι ο χρόνος σου “σπαταλήθικε” στο φτιάξιμο αυτής της σελίδας.Εγώ τη θεωρώ αρκετά αξιόλογη. Ίσως να σε τρώει και εσένα το οτι αναγκάζεται το site να περιορίζει τη διάδωση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς λόγω μαφιόζων της μουσικής για το κέρδος. (ΕΜΙ SONY κλπ…) Ειδικά όσο αφορά την μουσική του τότε περιθορίου!

αφού ειναι έτσι, παραθέτω link με ταμπλατούρες που έγραψα ΕΓΩ στο Guitar pro, οχι πολύ καλές για να αξιοποιηθούν απο τους θαμώνες!

Πέντε μάγγες στον Περαία
Ζούλα σε μιά βάρκα μπήκα
Κάντονε Σταύρο

http://cid-92ef004bc4ed507e.skydrive.live.com/browse.aspx/.Public

Αυτές δεν είναι οι τελικές εκδόσεις των ταμπλατούρων, αλλα μπορεί να βοηθήσουν στο να βγούν τα κομμάτια.
Αν και αυτό απαγορύεται, τοτε για να μην κουραζόμαστε σβήσε μου το account. Δέν υπάρχει καμία λεπτη γραμμή για τα πνευματικά δικαιώματα του ρεμπέτικου και αν υπάρχει εγώ δεν την βλέπω. Κατανοώ πάντως τη θέση σου.

Ευχαριστώ για την γρήγορη απόκριση όπως και να χει! :088:

Επειδή είμαι κι εγώ ένας από τους μπάτσους του ιδιωτικού, ετούτου, φόρουμ και μάλιστα, ξινός, σου υπενθυμίζω ότι γράφτηκες με την θέλησή σου. Συμφώνησες και με ΟΛΟΥΣ τους κανονισμούς.
'Ενας κανόνας του φόρουμ αλλά και της ζωής γενικότερα, είναι ο στοιχειώδεις ΣΕΒΑΣΜΟΣ.

Εάν δεν μπορείς να λειτουργήσεις με αυτό ως γνώμονα, τότε …τα κουβαδάκια σου και σε άλλη παραλία.

Στο πρώτο μήνυμα λέμε συνήθως, "καλώς σας βρήκα"΄ή “ευχαριστώ που με δεχθήκατε στην παρέα σας”. Αυτό το λένε “Στοιχειώδεις Ευγένεια”:089:

Καλή συνέχεια λοιπόν, ή μάλλον …καλύτερη συνέχεια!!!

Γειά σου Κηπουρέ και καλώς ήρθες στην παρέα (αν σκοπεύεις να μείνεις για καιρό!),

κατ’αρχήν, εάν είχες κάνει ένα καλό ψάξιμο στο Site θα δεις ότι παλιά (πριν από χρόνια αρκετά) ανέβαιναν ταμπλατούρες και διάφορα άλλα αρχεία στο rapidshare. Έκτοτε και μετά από κρούσμα της ΑΕΠΙ, αυτά απαγορεύτηκαν. (Εάν δεν τα λέω καλά ας με συμπληρώσουν οι παλαιότεροι).

Το ότι όλοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν μπορείς να το δείς εύκολα. Το ότι και εγώ είμαι υπέρ της βοήθειας σε αυτούς που δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τους δρόμους και τις νότες και το τρόπο του να παίξεις ένα τραγούδι μπορείς και αυτό να το βρεις. Όλοι κάπως πρέπει να ξεκινήσουμε (και προσωπικά δεν νομίζω ότι θα φτάσω και πουθενά :112:).

Συνεπώς δεν υπάρχει η μη-θέληση του site, αλλά αφού τόσο πολύ θέλετε να διακινήσετε ταμπλατούρες γιατί δεν τα στέλνετε σε ASCII στο kithara.vu και να είναι και όλοι ευχαριστημένοι; Και μπορείτε αν το ζητάει κάποιος να του λέτε “φίλε, το έχω στείλει εδώ κι έδω”…

Φιλικά

ΣΗΜ: Το guitarpro σίγουρα θα έχει επιλογή να κάνεις extract το tab σε ASCII

Ο χρόνος ο δικός μου δεν “σπαταλήθηκε” έτσι όπως το εννοείς εσύ. Και συγκεκριμένα εγώ δεν έχω βοηθήσει σε τίποτα αλλο εκτός από το συντονισμό.

Ξέρω όμως οτι τα υπόλοιπα παιδιά έχουν χύσει ιδρώτα για να φτιαχτεί αυτό το σάιτ, έχουν ξοδέψει ώρες από τον ελεύθερο χρόνο τους, χωρίς κανένα προσωπικό κέρδος. Αυτό εννοούσα όσο και αν προσπάθησες να το διαστρεβλώσεις.