Ψάχνω Βιβλία με ασκήσεις

Γεια σας.
Μπορείτε να με προτείνετε μερικά βιβλια τετράχορδου με ασκήσεις για προχωρημένους και όχι αρχάριους;
Με βάση:
Θεωρητική ανάλυση μιάς κλίμακας σε όλες της θέσεις και ταστα.

Ασκήσεις δεξιοτεχνίας (ανεβοκατεβάσματα κλπ) στην συγκεκριμένη κλίμακα;
Ευχαριστώ

Καλημέρα φίλε μου.
Έχω πολύ καιρό να μπω και μόλις είδα το μήνυμα σου… Οι καλύτερες ασκήσεις που μπορείς να κάνεις είναι πάνω σε δύσκολα τραγούδια… Π.χ. πιάσε το φτωχομπούζουκο και ξεκίνα να παίζεις την εισαγωγή, αργά και καθαρά, ως ότου την φτάσεις σε ένα επίπεδο ικανοποιητικό!
Αυτές είναι οι ποιό σωστές ασκήσεις καθώς θα μάθεις και δακτυλοθεσία έτσι.
Μερικά τραγούδια ακόμα για να μελετήσεις:
Άσπρο πουκάμισο φορώ
Απ τα ψηλά στα χαμηλά
Απ τις παρανομίες μου
Συρματοπλέγματα βαριά
Το βουνό
Το κουρασμένο βήμα σου
… και γενικά όποια τραγούδια θεωρείς ότι σε δυσκολεύουν…
Καλή επιτυχία!

Δεν ξέρω αν το να βάζει κάποιος υπερβολικούς στόχους βοηθάει σε κάτι, ή αντίθετα έχει το ανάποδο αποτέλεσμα λόγω αποθάρρυνσης.
Επίσης, οι ασκήσεις έχουν το πλεονέκτημα ότι επικεντρωνομαστε σε ένα συγκεκριμένο στοιχείο στο οποίο θέλουμε να βελτιωθούμε. Ένα τραγούδι όμως μπορεί να μας βάλει επιπλέον δυσκολίες ταυτόχρονα με το σημείο που προσπαθούμε να εξασκήσουμε.

Καλημέρα Νίκο. Γι αυτό του είπα π.χ. μόνο την εισαγωγή… Για εμένα οι ασκήσεις είναι λίγο χάσιμο χρόνου. Π.χ. έχεις παίξει σε κάποιο τραγούδι χρωματικές στη σειρά? Εννοώ ότι μαθαίνεις να παίζεις κάτι το οποίο δεν θα σου χρειαστεί ποτέ στο live. Καλές είναι για ζέσταμα, αλλά όχι κάτι παραπάνω!
Ενώ μαθαίνοντας δύσκολες φράσεις απο τραγούδια, την ίδια φράση θα την συναντήσεις σε άλλα 20 τραγούδια το λιγότερο και θα έχεις μάθει και πως έπαιζαν μεγάλοι μπουζουξήδες (αξία ανεκτίμητη!). Έτσι μαθαίνεις να παίζεις σωστά!

<και θα έχεις μάθει και πως έπαιζαν μεγάλοι μπουζουξήδες (αξία ανεκτίμητη!). Έτσι μαθαίνεις να παίζεις σωστά!>

Μα και κάποτε να βάζεις και τον εαυτό σου στο κάδρο.

το πως το αντιλαμβάνεσαι το κομμάτι, εχει σημασία για την εξέλιξη σου.

ισως αναθεωρήσεις αργότερα αλλα ειναι δείγμα πως βελτιώθηκες..

Μην το παραβλέπουμε αυτό, έ; (η επισήμανση, δική μου)

2 «Μου αρέσει»

Δεν διαφωνώ στην αξία της μελέτης των ηχογραφήσεων, κάθε άλλο! Και είναι το πρώτο που πρέπει να μας οδηγεί και να μας διδάσκει.
Αλλά και οι ασκήσεις έχουν νόημα, τόσο στο ζεσταμα (απαραίτητο) όσο και στην εξέλιξη (με εστίαση σε συγκεκριμένη τεχνική).

1 «Μου αρέσει»

Αυτό όντως το είχα παραβλέψει!

Συμφωνώ! Οι περισσότερες όμως ασκήσεις μπορούν να βγουν μέσα από τραγούδια, είτε φράσεις τους, είτε και ολόκληρο το τραγούδι, (π.χ. καθένας με τον πόνο του)… Εκεί θέλω να καταλήξω!

Θα βάλεις σιγά-σιγά και τον εαυτό σου στο κάδρο! Αλλά πως? Θα ανακαλύψεις τον τροχό απ την αρχή? Όχι βέβαια! Αφού έχεις μελετήσει και εμπεδώσει τους προηγούμενους τότε θα συμβάλεις και εσύ με τη σειρά σου…

Εφόσον ο @Konstantin_Piperidis δεν είναι αρχάριος, προφανώς ξέρει τι ακριβώς γυρεύει. Βιβλία με ασκήσεις για το επίπεδό του. Ποιος έχει δοκιμάσει κάποιο βιβλίο και έμεινε αρκετά ικανοποιημένος ώστε να το προτείνει;

1 «Μου αρέσει»

Ότι με τα τραγούδια ταυτοχρόνως κάνεις τις ασκήσεις κι αυτό σίγουρα σωστό είναι αλλά εκεί υπάρχει το πρόβλημα ότι Αυτό που ακούς ξέρεις και γνωρίζεις ποιος τόνους χρησιμοποιεί αλλά αυτό που δεν ξέρεις είναι Με ποιους δακτυλισμούς Σε ποια χορδή και πότε πηδάς στην επόμενη χορδή;

Αγόρασα μερικά βιβλία του Μπουκουβάλα αρκετά καλά τα θεωρώ αλλά είναι λίγο δύσκολο να μπεις στο νόημα διότι μόνο με παρτιτούρα πεντάγραμμο είναι γραμμένα Και έχω ξεκινήσει να κανω αντιγραφή σε μπουζουκιού TAB.
Όχι ότι δεν ξέρω να διαβάσω τις νότες σαν οργανίστας αμέσως τα παίζω στα πλήκτρα αλλά όταν βλέπεις στην παρτιτούρα παραδείγματος χάρη την φα Δεν μπορείς αμέσως να ξέρεις αν εννοεί την φα στην ρε χορδή 3. τάστο η την φα στην Λα χορδή 8. τάστο η φα στο 12. τάστο της φα κλπ

Προς στιγμής ασχολούμαι με το " Ταξιμη Ρε χιττζαζ" Ξεκινάει με την Τετάρτη χορδή μετά την τρίτη δεύτερη και πρώτη χορδή ώσπου να φτάσεις ψηλά στο τερμα της Τοστιέρας και επιστροφή.
Ο δρόμος είναι όλους μας γνωστός αλλά αυτό που βοηθάει πολύ είναι ότι σε κάθε τονο γράφει και με πιο δαχτυλίσμο.

Παρά ταύτα είσαι βέβαιος ότι αυτό που ψάχνεις είναι σε βιβλία; Γιατί υπάρχουν και τα βιντεάκια.

Αν επιμένεις στα βιβλία, να υποθέσω ότι θέλεις με ταμπλατούρες;