Χορδες για ΜΑΝΤΟΛΑ. ίδιες με τρίχορδ. μπουζούκι

Εννοείται όταν έχεις χρόνο και όρεξη
Χαζευα στο

Έχει μεμονωμενες χορδές με θηλιά των Elixir
και Mastro σε παχη

0.11. 0.22 Ρίξε μια ματιά αν μπορούμε
0.12. Ο.24. από εκεί να φτιάξουμε όλο
0.13. Ο.28. το σετ για να βγεί τελικα
0.14. Ο.32. 1η(Ρε χωριςw)2η(Λα χωρίςw)
0.15. Ο.35. 3η(Ρε με w) 4η(Λα με w )
Ο.16. Ο.38. Θα παραγγείλω ότι μου προ-
-τεινεις(Ξεκινάμε από τη Ρε καντινι με λεπτό παχος 0.11
Ο.11

Εννοείται ότι θα βάλω όλες τις χορδές από δύο με το ίδιο πάχος

Και εννοείται ότι χρωστάω ένα κέρασμα
αν μενουμαι κοντά. (Εγώ Καματερό -Ζεφυρι)

Από το πιο πάνω site. Έχω καταλάβει καλά ότι η χορδή. με w δηλαδή με περιτύλιγμα είναι δύο ειδών ? ? ?
Μια αυτή που έχει -w- με πιο τραχιά επιφάνεια και άλλη -w- με πιο επίπεδη επιφάνεια -Εγω προτιμώ αυτές με πιο επίπεδη επιφάνεια (που δεν κάνει χρατς όταν μετακινω το δάχτυλο μου πάνω στη χορδή)

???
Η περιέλιξη είναι ένα λεπτό συρματάκι, τυλιγμένο σαν σφιχτό ελατήριο γύρω από την καθαυτού χορδή. Είναι δηλαδή ένα σπείρωμα. Πόσο λείο να είναι; Αν δεν κάνει χρατς, σίγουρα είναι τυλιχτή η χορδή;

Pepe από τη άνω ιστοσελίδα είδα βίντεο που χορδή με -w- (περιτύλιγμα ) έχει δύο ειδών και τα δύο είδη έχουν -w- αλλά το ένα είδος έχει πιο γλυκό περιτύλιγμα

Pepe κοίταξε

Επίσης

Δεν επιμένω pepe αν έχω καταλάβει καλά ? ? ?

Επίσης Νίκο τώρα το είδα έχει και 0.9 παχοςn Elixir

Οπότε θα κάνουμε δύο προτάσεις
Η πρώτη θα αρχίζει από Ρε πάχους 0.9και ότι μου προτείνεις για τις υπολοιπεςΛα-Rε-Λα
Και η δεύτερη πρόταση θα αρχίζει με
τη καντινι Ρε πάχους 0.11, και ότι βγάλεις για τις υπολοιπες

Οκέι, έχεις δίκιο (αν τελικά κατάλαβα καλά). Κι έμαθα και κάτι!

Δεν έχω προφτάσει καθόλου να ασχοληθώ με τα πάχη των χορδών… Ελπίζω αύριο.
Σχετικά με την περιέλιξη πάντως, οι ελιξιρ έχουν κακό ήχο και δεν τις προτείνω. Επίσης, υπάρχουν διαφόρων ειδών περιελίξεις από πιο γωνιώδεις μέχρι flatwound που προτιμούν οι τζαζίστες.

Νίκο είπα όποτε έχεις άνεση χρόνου και όρεξη
Αυτές τις χορδές τις είδα εδώ

Που έχει μεγάλη ποικιλία όσο αφορά τα πάχη
Ας φτιάξουμε ένα σετ με τα κατάλληλα πάχη (που δεν μπορώ να βγάλω άκρη)
με Elixir και αργότερα θα ψάξουμε για καλύτερη ποιότητα -
Γειά χαρσ

Να σιγουρευτούμε για την κλίμακα, είναι 40 εκατοστά (402mm) όπως βλέπω στο ίντερνετ; Δηλαδή από κόκκαλο σε κόκκαλο, το μήκος της χορδής που πάλλεται ελεύθερα όταν παίζουμε ανοιχτή χορδή.

Νίκο καλημέρα
Τώρα είμαι εκτός σπιτιού για καφέ - μόλις πάω σπίτι σε καμία ώρα (11.30). θα μετρήσω την απόσταση και θα σε ενημερώσω

1 «Μου αρέσει»

Και για την οικογένεια του μαντολίνου, η διαφορά του αμερικάνικου bluegrass ήχου από τον γερμανικό κλασικό ήχο είναι συνδιασμός του σχήματος του οργάνου, ξύλων κλπ και του είδους χορδών.

1 «Μου αρέσει»

Όσο αφορά το περιτύλιγμα των χορδών εμένα μου αρέσει να μην κάνει χρατς- χρουτς όταν μετακινω το δάχτυλο μου πάνω της -η- όταν τη χτυπώ με την πένα να μην κάνει χρατς αλλά να ακούγεται ωραία η νότα καθαρά

Για το μήκος ταστιερας αν δεν με διάβασες πιο πάνω σε καμία ώρα θα σε ενημερώσω

1 «Μου αρέσει»

Τώρα βρίσκω την ευκαιρία να σου εξηγήσω γιατί θέλω να κάνω τη Μαντόλα σε Ρε-Λα-Ρε-Λα. Στο τρίχορδο μπουζούκι Ρε-Λα-Ρε. με κουράζουν οι μεγάλες μετακινήσεις του αριστερού χεριού (δαχτύλων). αλλά έχει ωραία τάστα κοντά στο καβαλάρη (πατάει άνετα το δάχτυλο). Στο Μαντολίνο. έχει κοντινή μετακίνηση δαχτύλων αριστερού χεριού αλλά στα τάστα κοντά στον καβαλάρη δεν μπορώ να πατήσω το δάχτυλο Στη Μαντόλα έχω κοντινή μετακίνηση δαχτύλων αριστερού χεριού και στα τάστα κοντά στο καβαλάρη πατάει άνετα το δάχτυλο αριστερού χεριού

1 «Μου αρέσει»

Νίκο
ξέχασα να σου πω ότι και το Μαντολίνο το έχω κουρτισει σε Ρε-Λα-Ρε-Λα

1 «Μου αρέσει»

Σαν μεγάλος μπαγλαμάς δηλαδή. Μπορεί να σε βολεύει και ένας μικρός τζουράς, αλλά θα ήταν πολύ χαλαρές οι χορδές.

Ναι Νίκο βρήκες την πιο κατάλληλη απάντηση. Έχω δοκιμάσει και σε μικρό τζουράς αλλά όπως είπες. έχει πολύ χαλαρές χορδές

Μέτρησα απόσταση από κόκαλο σε κόκαλο
είναι 40cm–40 εκατοστά. Για τη Μαντόλα

Υπάρχει μεγάλος μπακλαμας ;;;;;
Έχεις δει σε κάνα sites? !?

Στο μικρό τζουράς η απόσταση από κόκαλο σε κόκαλο ειναι 50cm. αλλα όπως είπες. είναι χαλαρές οι χορδές (Πως το συμπαιρανες ? ? ?-Θεωρητικα -η- το έχεις δοκιμάσει στη πραξη. )έχω βάλε χορδές Ρε-Λα-Ρε.

Στο Μαντολίνο απόσταση κόκαλο σε κόκαλο 35.5cm To έχω κουρτισει σε Ρε-Λα-Ρε-Λα. με τις χορδές που είχε το Μαντολίνο από τη μάνα του

Για κάποιο λόγο έχει κολλήσει η εφαρμογή και δεν μου βγάζει τις τάσεις. Πιθανολογώ όμως ότι με 9άρες χορδές θα αντέχει το ρελαρε, όπως και ένας μεγάλος μπαγλαμάς (που έχει μακρύτερο μπράτσο άρα είναι πιο ευαίσθητος. Ξαναλέω, ένας οργανοποιός θα δώσει πιο εμπεριστατωμένη απάντηση.
Είναι κρίμα να σκεβρώσει το όργανο από τέτοια πειράματα, ίσως καλύτερα να του κάνεις ένα κούρδισμα πιο κοντά στο κανονικό του ή να χρησιμοποιήσεις ένα πιο κατάλληλο όργανο. Επίσης κάποιοι οργανοποιοί φτιάχνουν μπαγλαμάδες κατά παραγγελία, αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο.

Νίκο σε ευχαριστώ για το χρόνο σου
Δεν πάω τώρα σε όργανοποιο γιατί θα πρέπει να παραγγείλω νέο όργανο(μεγάλο μπαγλαμά από ότι κατάλαβα)
Αν κάποια στιγμή βγάλεις άκρη με τη εφαρμογή ρίξε μου μια ειδοποίηση

athanasiosstrikos8@gmail.com
Σε χαιρετώ

1 «Μου αρέσει»

Εδώ εννοώ την μαντόλα που είναι μια οκτάβα κάτω από το μαντολίνο.