Χαιρετώ την όμορφη ρεμπέτικη παρέα!

Γεια και χαρά σε όλους!
Είμαι ο Χάρης και όλα ξεκίνησαν τα περασμένα Χριστούγεννα όταν ήμουν ήδη κλεισμένος 9 μήνες στο σπίτι ( κορονοϊός - καραντίνα - τηλεργασία) και άρχισε το μυαλό μου να παίζει ταξίμια :slight_smile: , οπότε σκέφτηκα δε βάζεις χορδές στην κιθάρα που γρατζουνούσες όταν ήσουν φοιτητής (κάπου στο 2005… υπολογίστε την ηλικία μου) να ξεσπάς εκεί μέχρι να βγούμε από το σπίτι! Δεν ξέρω μουσική απλά έπαιζα μερικά ακόρντα στην κιθάρα έτσι για την παρέα.

Τότε θυμήθηκα ότι όταν ήμουν φοιτητής ήθελα επίσης να πάρω και ένα μπουζουκάκι γιατί μου αρέσουν τα ρεμπέτικα (έχω και ένα μπαγλαμά και βαρούσα και εκεί μερικά ακόρντα) οπότε την επόμενη μέρα κατέβηκα στα μουσικομάγαζα να βρω μπουζούκι :slightly_smiling_face:

Ευτυχώς ζήτησα την βοήθεια του φίλου μου Μιχάλη που σπουδάσαμε μαζί και ήταν ο μπουζουξής της παρέας και αφού είδαμε μερικά έτοιμα μου πρότεινε να μην δώσω άδικα χρήματα για ένα όργανο των 200-300 ευρώ γιατί σίγουρα αν τα καταφέρω και παίξω σε λίγους μήνες δεν θα με ευχαριστεί και θα θέλω άλλο.

Τον άκουσα λοιπόν και απευθύνθηκα στον οργανοποιό που είχε φτιάξει και ο ίδιος το δικό του πριν 20 χρόνια, το παρήγγειλα τον Μάρτιο και πριν μερικές μέρες το παρέλαβα και είμαι κατενθουσιασμένος!!! Δεν είμαι ειδικός για να το αξιολογήσω αλλά μου φαίνεται πολύ μαλακό και μου αρέσει πολύ ο ήχος του και φυσικά η εμφάνιση του αφού άλλωστε το στόλισα εγώ!!!

Έχω ξεκινήσει να διαβάζω λίγο θεωρία μουσικής, μαθαίνω τους δρόμους και τις επόμενες μέρες ελπίζω ότι θα ξεκινήσω μαθήματα.

Χάρηκα που σας βρήκα και ελπίζω να τα λέμε συχνά

14 «Μου αρέσει»

Καλως όρισες Χάρη και καλές συζητήσεις να έχουμε. Σωστή η επιλογή να μην πάρεις κάτι μαζικής παραγωγής, μακάρι να χαρείς το μπουζουκάκι σου προοδεύοντας ταυτόχρονα με τα μαθήματα. Από ποιόν οργανοποιό είναι; (μου φέρνει σε Σπουρδαλάκη…). Αν θες μπορείς να ανεβάσεις και ηχητικό να το ακούσουμε κι όλας.
Να που βγήκε και κάτι θετικό από την καραντίνα, μπράβο σου…!

3 «Μου αρέσει»

Καλωσήρθες Χάρη.

Ωραία η αφήγησή σου. Χορταστική αυτοσύσταση!

Καλή στράτα με τα όργανα. Θα είμαστε εδώ να τα λέμε όσο συχνά θέλεις, είτε για ερωτήσεις είτε για οτιδήποτε άλλο.

4 «Μου αρέσει»

Καλώς ήρθες! Καλορίζικο και καλοτάξιμο το μπουζούκι! Ποτέ δεν είναι αργά για να ασχοληθείς με κάτι που γουστάρεις.

4 «Μου αρέσει»

Καλώς ήλθες και καλές συζητήσεις να έχουμε!
Καλές πενιες και με το νέο σου μπουζούκι!

Συμφωνώ απόλυτα!

1 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα!

Το όργανο είναι από γνωστό οργανοποιό μπουζουκιών εδώ σε ένα χωριό της Κρήτης, δεν αναφέρω όνομα μη θεωρηθεί διαφήμιση αλλά νομίζω έχω πετύχει το όνομα του στο φόρουμ.

Παραθέτω και ένα ηχητικό δείγμα αλλά σίγουρα δεν θα είναι αντιπροσωπευτικό γιατί ο μπουζουξής δεν είναι ακόμα ούτε για τα πανηγύρια που λένε :slightly_smiling_face:

sample

Ναι συμφωνώ, αν και πριν μερικά χρόνια έλεγα “κάθε πράγμα στον καιρό του…” τώρα μεγαλώνοντας έχω αρχίσει τα “κάλιο αργά παρά ποτέ…” :wink:

2 «Μου αρέσει»

Δεν υπαρχει διαφήμιση και δυσφήμιση εάν μιλάμε με ειλικρίνεια και σεβασμό όταν αναφερόμαστε σε άλλους, οπότε μπορείς να αναφέρεις ελεύθερα πληροφορίες,

3 «Μου αρέσει»

Άψογα!!!

Είναι του Μανώλη Ραπτάκη από την Γέργερη και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.

5 «Μου αρέσει»

Καλώς όρισες και καλές συζητήσεις να έχουμε.
Μου αρέσει εμφανισιακά το όργανο, το ηχητικό δείγμα βέβαια δεν επιτρέπει ασφαλή συμπεράσματα. Επί της ουσίας πάντως, όρεξη να έχεις θέλει. Και κανένα καλό παρεάκι.

“Γέργερη, Νύβριτο, Ζαρό, Βορίζα και Καμάρες…”

3 «Μου αρέσει»

Αυτό το νήμα έκλεισε αυτόματα 365 ημέρες μετά την τελευταία απάντηση. Δεν επιτρέπονται πλέον νέες απαντήσεις.