Καλησπέρα στην παρέα

Καλησπέρα σε όλους, έχει καιρό που σας διαβάζω και τώρα αξιώθηκα να κάνω λογαριασμό. Είχα ξεκινήσει λίγο με μπουζούκι άλλα με κέρδισε το ούτι τα τελευταία χρόνια. Ερασιτεχνικά βέβαια.

5 «Μου αρέσει»

Καλώς όρισες! Καλές συζητήσεις να έχουμε.

1 «Μου αρέσει»

Καλώς ήλθες και καλή ανάγνωση!

1 «Μου αρέσει»

Καλώς ήρθες! Ενδιαφέρον που έκανες τέτοια “ποιοτική” στροφή, συνήθως οι μπουζουξήδες όσο προχωράνε πάνε χρονολογικά μπροστά προς δεκ. '50, όχι προς τα πίσω (αν υποθέσουμε ότι στο ούτι παίζεις μικρασιάτικα).

Nικόλα, κι εγώ από δεκαετία ΄30 ξεκίνησα, αλλά όπως πολύ καλά ξέρεις δεν κατέληξα στο τετράχορδο των Χιώτη κλπ, αλλά στη λάφτα… Και λάφτα, όχι ούτι, επειδή η λάφτα προϋπήρξε του ουτιού στη μουσική fasil.

2 «Μου αρέσει»

Δεν το βρίσκω τόσο ασύνηθες. Κι εγώ ξεκίνησα με μπαγλαμά, οπισθοχώρησα στο σάζι, μετά στην τσαμπούνα, και τώρα τελευταία δεν παίζω τίποτε!

Καλωσήρθες @teliso785 !

2 «Μου αρέσει»

Γιατί, νομίζεις πως παίζω κάτι εγώ; Τίποτε!

Καλώς ήρθες.Μια χαρά είναι το ούτι.Να σου πω την αλήθεια πριν ξεκινήσω κάποιο όργανο ήμουν ανάμεσα σε μπουζούκι,ούτι και κανονάκι.Τελικά ξεκίνησα μπουζούκι.Όλα καλά είναι όμως.
@nikos_politis @pepe δεν παίζετε τίποτα γιατί ρε παιδιά?

Καλώς σας βρήκα. Είχα ακούσει σε μία συνέντευξη του Δημήτρη Αποστολάκη που αναφέρθηκε σε όργανα που απαρτίζαν κρητικές ζυγιές και είπε (δεν το θυμάμαι αυτολεξεί) “δεν τους ενδιέφεραν τα όργανα, στην πραγματικότητα τα μεράκια τους σμίγανε”. Μετά από πολλά χρόνια κατάλαβα ότι δεν υπάρχει καλό και κακό όργανο. Η ουσία αλλού είναι. Αλλά όπως είπε και ο @Lambros.L , γιατί δεν παίζετε τίποτα ρε παιδιά ;

1 «Μου αρέσει»

Σε ό,τι αφορά εμένα, η παρέα μου αποσυντονίστηκε λόγω κόβιντ, και ελπίζω να ξανασυντονιστούμε κατά Σεπτέμβρη - Οκτώβρη μεριά…

3 «Μου αρέσει»

Ψιλοπαρόμοια, με την έννοια ότι πρόκειται για συγκυρίες του καθ’ ημέραν βίου που έχουν σπρώξει τη μουσική στο περιθώριο…

2 «Μου αρέσει»

Αυτό το νήμα έκλεισε αυτόματα 365 ημέρες μετά την τελευταία απάντηση. Δεν επιτρέπονται πλέον νέες απαντήσεις.